Μαχητής ο ΟΦΗ, ύπουλα και “γκρι” χτυπήματα στο τέλος έφεραν την ήττα!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι παίκτες – μαχητές του ΟΦΗ ήταν μέσα στη νίκη για 39 λεπτά αλλά κάποιες… περίεργες αποφάσεις στο τελευταίο λεπτό έφεραν την ήττα με 78-70 από τον Αρκαδικό.

Μαζί βάδιζαν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Αρκαδικό να προηγείται στα πρώτα λεπτά και τον ΟΦΗ να ακολουθεί κατά πόδας. Το τρίποντο του Μποχωρίδη έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στον ΟΦΗ (6-7) έχοντας κυλήσει 3:49 στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες συνέχιζαν να βαδίζουν μαζί στα επόμενα λεπτά. Οι γηπεδούχοι πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα 5 πόντων (17-12), 2:30 πριν το τέλος, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Αρκαδικό να προηγείται με 22-14.

Η ομάδα της Αρκαδίας συνέχισε να ανεβάζει στροφές και γρήγορα πήρε διψήφια διαφορά με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να μην αφήσει τους γηπεδούχους να ξεφύγουν περισσότερο. Ο Αρκαδικός προηγήθηκε με 27-17, 6 λεπτά πριν το ημίχρονο με τον ΟΦΗ με ένα 4-0 να μειώνει σε 27-21. Οι Αρκάδες έφτασαν άμεσα την διαφορά σε διψήφια νούμερα (32-22) όμως ο ΟΦΗ κατάφερε να ένα νέο σερί 9-0 να μειώσει στον πόντο (32-31), ενώ με την λήξη του ημιχρόνου προηγήθηκε με 34-36.

Η τρίτη περίοδος κύλησε με τους ρυθμούς ενός μεγάλου ντέρμπι καθώς Αρκαδικός και ΟΦΗ πήγαιναν πόντο – πόντο με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ξεφύγει στο σκορ καμία από τις δύο ομάδες. Ο ΟΦΗ με ένα σερί 5-0 ξέφυγε με πέντε πόντους, 38-43, ωστόσο απάντησε ο Αρκαδικός που ισοφάρισε 43-43. Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι την τελευταία φάση του αγώνα όταν ο Λιανός με γκολ – φάουλ διαμόρφωσε το 52-51 που ήταν και το αποτέλεσμα της τρίτης περιόδου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην τελευταία περιόδο με τον ΟΦΗ να κάνει φοβερό παιχνίδι με σωστές επιλογές στην επίθεση ωστόσο στην άμυνα δεν μπορούσε να περιορίσει την δράση του Στέφαν Τζορτζεβιτς που έδινε ανάσες στον Αρκαδικό. Το ματς πήγαινε συνεχώς πόντο – πόντο και 3.45 πριν το τέλος ο Μποχωρίδης με τρίποντο από τα 7 μέτρα ισοφάρισε σε 62-62. Ο ΟΦΗ μείωσε σε 66-65 αν και Λιανός, Μαυρογιάννης είχαν 1/4 βολές. Στο τελευταίο τρίλεπτο ο Καρύδας με τρίποντο έκανε το 69-65 που έδειχνε να τελειώνει το ματς. Στο 71-67 ο Σταμπουλής με τρίποντο έκανε το σκορ 71-70 και στην συνέχεια ο Αρκαδικός αστόχησε με τον ΟΦΗ να κάνει λάθος χάνοντας την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα! Ο ΟΦΗ έδωσε μεγάλη μάχη για 39 λεπτά αλλά στο τέλος ο Καρύδας με 6 συνεχόμενους πόντους έδωσε τη νίκη στον Αρκαδικό με 78-70.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook