Ο τεχνικός του ΟΦΗ με μια πολύ μεγάλη συνέντευξη, μιλάει για το πλάνο 3ετίας που έχει βάλει ο σύλλογος και αναφέρεται στο πως η ομάδα θα το πετύχει.
Ο Φώτης Τακιανός μίλησε στην ιστοσελίδα “superbasket” και αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον ΟΦΗ του χθες, του τώρα αλλά και του μέλλοντος!
Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ
Μια ακόμα δύσκολη σεζόν έφτασε στο τέλος της. Θα ήθελα ένα σχόλιο για την σεζόν που έκλεισε.
«Ήταν μια σεζόν η οποία, όταν το περασμένο καλοκαίρι αποφασίσαμε να φτιάξουμε τον ΟΦΗ υπήρχε ένα μεγάλο ρίσκο στην λογική πως πραγματοποιήθηκε αλλαγή στην διοίκηση και ανέλαβε νέος πρόεδρος τόσο στον Ερασιτέχνη, όσο και στο τμήμα μπάσκετ συγκεκριμένα, ο κύριος Δανδάλης, ο οποίος ήθελε η πρώτη του χρονιά να είναι διερευνητική για αυτόν και πήγαμε με μία λογική πολύ χαμηλού μπάτζετ, επενδύοντας, κυρίως, σε νεαρά παιδιά, το οποίο είχε ένα μεγάλο ρίσκο, αλλά το πήραμε όλοι μαζί, γιατί θεωρούσαμε ότι αξίζει να προσπαθήσουμε για αυτή την ομάδα αλλά και να συμπαρασταθούμε στην προσπάθεια της διοίκησης όσο μπορούμε.
Νομίζω ότι το να εκπληρώσουμε τον βασικό στόχο της ομάδας, που ήταν η παραμονή στην κατηγορία, ενώ φαινόταν στα τρίτα τέταρτα του πρωταθλήματος πως θα έχουμε μία ήσυχη χρονιά και θα καταφέρουμε άνετα να πετύχουμε τον στόχο μας, τελικά το μικρό μπάτζετ και το περιορισμένο ρόστερ μας, μάς έφεραν κάποιους τραυματισμούς στο τέλος και κλυδωνιστήκαμε κάπως. Θεωρώ, όμως, πως ήταν μια σεζόν 100% πετυχημένη διοικητικά, αλλά και αγωνιστικά και νομίζω πως είναι μία σεζόν που θέτει τη βάση για να κάνει ο ΟΦΗ το επόμενο βήμα ή βήματα, που αυτή είναι η συμφωνία μας με την διοίκηση. Δηλαδή, υπάρχει μια συμφωνία0 -σε σχέση με την ομάδα- και μέσα από την εξέλιξη της τριετίας να οριοθετήσουμε καινούργιους στόχους και να τους πετύχουμε. Την πρώτη χρονιά τα καταφέραμε και τώρα νομίζω πως διοίκηση και παίκτες θα πάμε στο επόμενο βήμα».
Εσείς προσωπικά πώς βιώσατε την φετινή σεζόν;
«Όπως προείπα, ήταν μια σεζόν υψηλού ρίσκου. Όπως καταλαβαίνετε, όταν ξεκινάς και ξέρεις πως από την αρχή θα ρισκάρεις υπάρχει πίεση. Είχαμε στην ομάδα μας παιδιά, τα οποία κατά 80% δεν είχαν ξαναπαίξει την κατηγορία. Αυτό δημιουργούσε μια ανασφάλεια και μια πίεση, την οποία εμείς προσπαθούσαμε να την μετατρέψουμε σε απόδοση. Ξοδέψαμε πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο, προσπαθήσαμε κάποια παιδιά να τα ενσωματώσουμε γρήγορα στην ομάδα. Καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς υπήρχε πίεση, γιατί η κατηγορία είναι ιδιόρρυθμη, με την έννοια της διαδικασίας της εξέλιξης του πρωταθλήματος. Με μία νίκη μπορούσες να παλεύεις για την άνοδο, ενώ με μια ήττα για την παραμονή. Άρα, δεν ήμασταν ποτέ ήσυχοι και γενικά ήταν μια χρονιά που μας κατέβαλε όλους ψυχολογικά. Φτάσαμε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι να παίζουμε την παραμονή μας και αυτό ήταν ψυχοφθόρο και κουραστικό, αλλά από την άλλη, αυτό είναι το μπάσκετ. Πρέπει να μάθεις να ζεις με την πίεση, να ανταποκρίνεσαι στην πίεση και τελικά να τα καταφέρνεις. Νομίζω ότι ήταν μεγάλο σχολείο και για μένα, αλλά και για την διοίκηση, η φετινή μας χρονιά».
Όπως και την περασμένη σεζόν, έτσι και τώρα, η ομάδα σώθηκε την τελευταία στιγμή. Τι διαφορές και τι ομοιότητες είχαν οι δύο σεζόν στην ομάδα;
«Όσον αφορά τις ομοιότητες, είναι ξεκάθαρο πως έχουν να κάνουν με το χτίσιμο της ομάδας. Και οι δύο ομάδες χτίστηκαν με περιορισμένο μπάτζετ, αλλά και περιορισμένο ρόστερ. Επίσης, η ομάδα συμμετείχε σε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο με τέτοιες συνθήκες δεν μπορούσες να επιβιώσεις και τις δύο χρονιές. Ήμασταν σε μια διαδικασία, η οποία ήταν μακριά από εμάς. Σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο δεν μπορείς να αλλάξεις παίκτες, ούτε να προσθέσεις, καταλαβαίνετε πως οι επιλογές του καλοκαιριού και τις δύο χρονιές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.
Σχετικά με τις διαφορές, οι ομάδες διαφέρουν στο σημείο πως την πρώτη χρονιά έγινε μια ομάδα της τελευταίας στιγμής, την οποία, όμως απάρτιζαν έμπειροι παίκτες, ενώ την δεύτερη χρονιά το ρόστερ δεν έγινε την τελευταία στιγμή, είχαμε την άνεση του χρόνου, αλλά δεν είχαμε την άνεση να κινηθούμε και καταρτίσαμε ένα ρόστερ από άπειρους παίκτες. Ήταν τεράστια η διαφορά των δύο σεζόν, όπως επίσης διαφορά υπήρχε και στο αγωνιστικό κομμάτι. Όταν έχεις στα χέρια σου έμπειρους παίκτες προσπαθείς να δώσεις ένα διαφορετικό αγωνιστικό προφίλ, ενώ με τους άπειρους παίκτες προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να δώσουμε έμφαση σε άλλα κομμάτια της τακτικής μας.
Αυτό, τελικά, είναι πάρα πολύ σπουδαίο, γιατί με δύο διαφορετικές καταστάσεις μπορέσαμε να πετύχομε τον στόχο μας και εν τέλει, αυτό είναι η εμπειρία. Να προσαρμόζεσαι στις καταστάσεις και να μπορείς να πετυχαίνεις».
Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της διετίας αυτής, αυτό που σας μένει εσάς τι είναι;
«Στον σύντομο απολογισμό αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι πως ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα η οποία έχει εξέχουσα δυναμική. Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, τα καταφέραμε όλοι μαζί. Αντιμετωπίσαμε κάποιες καταστάσεις. Υπάρχει μια «φλόγα» και νομίζω πως υπάρχει και μέλλον στην ομάδα, με την λογική πως ο κόσμος αγαπάει τον ΟΦΗ. Υπάρχουν συνθήκες, τουλάχιστον διοικητικές, οι οποίες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Όσον αφορά τα αγωνιστικά, υπάρχουν συνθήκες για έναν προπονητή να μπει μέσα στο γήπεδο και να δουλέψει. Αυτό που μου έχει μείνει αυτά τα δύο χρόνια είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορώ να συνεργαστώ και να επικοινωνήσω. Υπάρχουν άνθρωποι, με τους οποίους μπορώ να κοιτάζομαι στα μάτια και αυτά που λέμε να ισχύουν και μπορώ να βασιστώ επάνω τους, όπως κι αυτοί φαντάζομαι να βασιστούν επάνω μου για να κάνουν το επόμενο βήμα, που είναι να βρεθεί ο ΟΦΗ στην Α1».
Ο κόσμος του ΟΦΗ στάθηκε δίπλα στην ομάδα; Υπάρχει πικρία για την μικρή προσέλευση κατά τη διάρκεια της χρονιάς;
«Έχω αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα του κόσμου. Η δική μου θέση είναι πως δεν είχαμε την συμπαράσταση του κόσμου, έτσι όπως θα την θέλαμε. Δεν λέω πως δεν την είχαμε, απλά όχι έτσι όπως θα την θέλαμε. Αυτό που θέλω εγώ, σαν προπονητής, είναι στα 13 εντός έδρας παιχνίδια που παίζει η ομάδα να έχει κόσμο και να έχει μία ατμόσφαιρα που θα βοηθάει την ομάδα να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες ενός αγώνα. Αυτό δεν το είχαμε. Επιλεκτικά είχαμε την συμπαράσταση του κόσμου. Φαντάζομαι πως αυτό θέλει δουλειά, κυρίως από το αγωνιστικό τμήμα. Κατ’αρχήν να θέσουμε υψηλότερους στόχους και να γίνει η ομάδα πιο ελκυστική, να υπάρχει ένας δεδομένος στόχος ανόδου, ώστε να έρχονται και οι φίλαθλοι και να έχουν στο μυαλό τους ποιος είναι ο στόχος. Έτσι, πιο εύκολα θα έρθουν στο γήπεδο. Το πιο βασικό, όμως, είναι να καταλάβει ο κόσμος πως ο ΟΦΗ του ανήκει και είναι πέρα από πρόσωπα. Ο ΟΦΗ εκπροσωπεί την Κρήτη, το σήμα του, την ιστορία του και αν το καταλάβει αυτό ο κόσμος θα γίνουν τα πράγματα καλύτερα γι’αυτό δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο».
Αναφερθήκατε πριν στο πλάνο τριετίας. Έχετε σκοπό να γίνει ο ΟΦΗ νέο… Πανόραμα, τότε που καταφέρατε να κατακτήσετε την άνοδο. Υπάρχει αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σας; Υπήρχε αυτό όταν πήγατε στην Κρήτη;
«Η λογική η δική μου -και ανεξάρτητα με το τι ρόστερ έχω στα χέρια μου- είναι να μπορεί η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό. Δεν εννοώ να κερδίζει την άνοδο η ομάδα, αλλά να κάνει πρωταθλητισμό. Νομίζω πως και τις δύο χρονιές η ομάδα, παρ’ότι έκανε πορεία παραμονής, ουσιαστικά -για μένα- έκανε πρωταθλητισμό. Ναι αυτή είναι η σκέψη μου. Πολύ λιγότερο όταν ήρθα και πολύ περισσότερο δύο χρόνια μετά, αυτό θέλουμε να καταφέρουμε με τον ΟΦΗ. Δεν θέλω να συγκρίνω την ομάδα του ΟΦΗ με τις άλλες ομάδες που πετύχαμε την άνοδο. Νομίζω, είναι κάτι ξεχωριστό, όπως κάθε ομάδα είναι ξεχωριστή και επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα δέσιμο με τους ανθρώπους της ομάδος, με το περιβάλλον, με τον τόπο, το οποίο για εμένα είναι πρωτοφανές και δεν έχει καμία σχέση από τις άλλες ομάδες που πέρασα, υπάρχει ένα επίπεδο αλληλοσεβασμού πολύ υψηλό. Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στην Α1. Αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος στο μυαλό μου. Τώρα, δεν ξέρω πότε και αν το καταφέρουμε, αλλά επειδή υπάρχει αυτό το κλίμα θα δώσουμε το 100% για να το καταφέρουμε».
Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου, στο ΒΑΚ με αντίπαλο τον Φίλιππο Βέροιας, είχατε ένα ξέσπασμα, το οποίο έτσι ερμηνεύτηκε, τέλος πάντων. Αυτό ήταν μοχλός πίεσης για τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο τη νέα σεζόν;
«Δεν θεωρώ πως ήταν μοχλός πίεσης αυτά που είπα στην συνέντευξη Τύπου. Αυτά που είπα ήταν αυτά που αισθάνομαι και κάθε φορά στις συνεντεύξεις Τύπου, αλλά και στις συνεντεύξεις, λέω αυτά που αισθάνομαι.
Αυτό που είπα είναι ότι, σαφώς, ο κόσμος δεν μας στήριξε και ειδικά σε συγκεκριμένα παιχνίδια το γήπεδο ήταν άδειο. Και βλέποντας την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας στεναχωρήθηκα, γιατί πηγαίνοντας πίσω σε κάποιες ήττες που κάναμε μέσα στο γήπεδό μας είμαι σίγουρος πως θα τις είχαμε αποφύγει, εάν είχαμε αυτή την ατμόσφαιρα. Όπως και να το κάνουμε, όταν έχεις μία άπειρη ομάδα, με νεαρούς παίκτες, οι οποίοι υποστηρίζουν πολύ την στήριξη και την υποστήριξη απ’έξω και αυτή τους λείπει, είμαι σίγουρος πως δεν θα κάναμε παραπάνω από μία ήττα στην έδρα μας, εάν υπήρχε η στήριξη του κόσμου. Αυτό είπα, όπως επίσης, θα το ξαναπώ, πως δεν έχει καταλάβει ο κόσμος ότι παίζει ο ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ είναι ενιαίος και αδιαίρετος και είναι μακριά από πρόσωπα. Δεν έρχονται να στηρίξουν τον Τακιανό ή τον Χ,Ψ παίκτη που ενίοτε φεύγει από την ομάδα. Έρχονται να στηρίξουν το σήμα. Και όπως κατάλαβα, επειδή όχι μόνο αγαπάνε, αλλά λατρεύουν τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, θεωρώ πως αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουν. Πως παίζει η ομάδα και όπου παίζει, πρέπει να υπάρχουν.
Το δεύτερο θέμα που σχολίασα στην συνέντευξη Τύπου είχε να κάνει με το ρόστερ. Μου ρώτησαν εάν μου έδιναν ξανά το ίδιο ρόστερ, με τις ίδιες διαδικασίες εάν θα το έπαιρνα και απάντησα όχι! Αυτή είναι η συμφωνία που έχουμε κάνει με την διοίκηση. Το πλάνο τριετίας δεν είναι μόνο ο Τακιανός να μείνει στον ΟΦΗ, αλλά η ομάδα κάθε χρόνο να πηγαίνει και καλύτερα. Αυτά είναι τα δύο θέματα που σχολιάστηκαν».
Παίρνοντας πάσα από το δέσιμο με την ομάδα του ΟΦΗ, τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησαν φήμες σχετικά με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Άρη. Το διαψεύδετε;
«Όχι δεν το διαψεύδω! Κατ’αρχήν είναι πολύ τιμητικό και για εμένα, αλλά και για τον ΟΦΗ να βρίσκομαι στο πρόγραμμα της ομάδας του Άρη. Όπως επίσης, θεωρώ πως αν επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον του Άρη, μιας και όπως είπα νωρίτερα υπάρχει το επίπεδο του αλληλοσεβασμού, ακόμα και η ίδια η ομάδα του ΟΦΗ θα σεβαστεί ότι έχω μία πρόταση από μεγαλύτερη ομάδα και θα χαρεί που ο προπονητής τους θα πάει σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως έχω θέσει σαν προτεραιότητα το να φύγω από τον ΟΦΗ. Με την ομάδα υπάρχει μια συμφωνία. Για μένα οι καλύτερες συμφωνίες είναι αυτές που γίνονται με το στόμα και με το χέρι, δηλαδή δεν θεωρώ ότι υπάρχει η δέσμευση, στα χαρτιά, να πω ότι είμαι δεσμευμένος.
Από την στιγμή που θέσαμε ένα πλάνο, θα δώσουμε όλοι το 100% να το ακολουθήσουμε. Αν βγει κάτι καλύτερο, θα υπάρξει μία συζήτηση και με τις ευχές της ομάδας μου θα μπορούσα να πάω παραπάνω, γιατί αυτός είναι ο στόχος μου, αλλά και της ομάδας. Για εμένα να πάω παραπάνω, για τον ΟΦΗ να ανέβει Α1. Δεν έχω κανένα παράπονο και δεν έχω κανένα λόγο να φύγω από τον ΟΦΗ. Τα πράγματα λειτουργούν στο επίπεδο που θέλω και θα τα λειτουργήσουμε ακόμα περισσότερο. Τώρα, το τι θα γίνει στο μέλλον είναι θέματα προς συζήτηση ή θέματα όταν έρθουν εκείνη την ώρα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι το οποίο είναι συζητήσιμο».
Πάμε τώρα και στα του πρωταθλήματος της Α2. Έχοντας εμπειρία στην κατηγορία, το φετινό πρωτάθλημα πως το είδατε;
«Το μπάσκετ και ειδικά όταν αναφερόμαστε στο πρωτάθλημα της Α2 πρέπει να πούμε πως το πρωτάθλημα είναι ενταγμένο στο κοινωνικό πλαίσιο της χώρας. Δεν μπορούμε, αυτή τη στιγμή, να έχουμε παράλογες απαιτήσεις ή να πρέπει να κρίνουμε το πρωτάθλημα με βάση όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Σαφώς, το πρωτάθλημα το φετινό ή το περσινό είναι πολύ πιο αδύναμα σε σχέση με πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων. Αυτό, όμως, είναι εύλογο. Η κοινωνία τυραννιέται. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που προσπαθούμε να βγούμε από μια δυσκολία. Δεν μπορεί το μπάσκετ να λειτουργεί έτσι λειτουργούσε. Λαμβάνοντας υπόψιν όλες αυτές τις συνθήκες, θεωρώ ότι είναι ένα αξιόλογο πρωτάθλημα, που αν και δεν είναι παρόμοιας δυναμικής με τα προηγούμενα χρόνια, είναι αξιόλογο και συμμετέχουν ομάδες με ιστορία και ιδιαίτερη δυναμική, όπως η ΑΕΚ και ο Ηρακλής.
Βλέπουμε, ειδικά σε αυτές τις ομάδες που έχουν μια ιστορία πίσω τους, πως παίζουν σε γεμάτα γήπεδα. Επίσης, οι ομάδες που ανέβηκαν μέχρι τις 2 τελευταίες αγωνιστικές είχαν τον φόβο πως δεν θα ανεβούν, τουλάχιστον η μία. Η άλλη, έπαιξε μέχρι τέλους την άνοδό της, ενώ και για τον υποβιβασμό συνέβη το ίδιο. Νομίζω πως είναι πιο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό από το πρωτάθλημα της Α1, όπου εκεί τα πράγματα -για να μην παρεξηγηθώ- είναι πιο ξεκάθαρα. Στην Α2 τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα και αυτό το κάνει όμορφο το πρωτάθλημα. Όπως επίσης, οι κανόνες που δεν σου επιτρέπουν να αλλάξεις ή να προσθέσεις παίκτη μέσα στην σεζόν έχει και αυτό ίντριγκα. καθώς το καλοκαίρι πρέπει να χτίσεις κάτι που θα σε ακολουθεί για έναν χρόνο. Είναι ιδιαίτερο πρωτάθλημα και νομίζω ότι με αυτά που συμβαίνουν στην κατηγορία και του χρόνου θα είναι το ίδιο ενδιαφέρον, αλλά και του ιδίου επιπέδου με το φετινό».
Σχετικά με τις ομάδες που έρχονται στην κατηγορία τη νέα σεζόν (Ηλυσιακός, Ίκαρος Καλλιθέας, Δόξα Λευκάδας, Αετός, Εθνικός Πειραιώς), περιμένετε να κάνουν ακόμα καλύτερο το πρωτάθλημα; Θα ήθελα, επίσης και ένα σχόλιο για τις ομάδες που ανέβηκαν στην Α1 (ΑΕΚ, Κόροιβος Αμαλιάδας).
«Θα πρέπει να δούμε όλες τις ομάδες τι κινήσεις θα κάνουν για να βγάλουμε συμπεράσματα. Σαφώς, μπορούμε να μιλήσουμε για τις δύο ομάδες που ανέβηκαν. Θεωρώ πως η ΑΕΚ έκανε ένα πρωτάθλημα, που της άξιζε η άνοδος. Ήταν σταθερή και όπου οι παίκτες της χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους το έκαναν. Ο κόσμος στήριξε την ομάδα αφάνταστα και δίκαια ανεβαίνει. Όσον αφορά την δεύτερη ομάδα που ανέβηκε, κάθε χρόνο υπάρχει ίντριγκα για αυτό. Φέτος είχαμε την κόντρα Κόροιβου και Καβάλας. Δίκαια ανεβαίνει ο Κόροιβος. Είχε στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος καλύτερη απόδοση. Ίσως η απόδοση της Καβάλας να ήταν καλύτερη στο μισό του πρωταθλήματος, όμως έτσι δεν αξίζεις την άνοδο. Την άνοδο, κατά την άποψη μου, πρέπει να την κερδίζουν ομάδες που σε μήκος χρόνου θα έχουν καλή πορεία και για τον λόγο αυτό ο Κόροιβος δίκαια ανέβηκε.
Αναφορικά με τις τρεις ομάδες που ανέβηκαν από την Β’Εθνική. Θα ξεκινήσω από την Δόξα Λευκάδας, που έχει μπει πολύ δυναμικά στην κατηγορία. Φαίνεται πως είναι μια ομάδα που θα δυναμώσει πολύ. Ήδη το ρόστερ της και με αυτούς που κράτησε, αλλά και με αυτούς που απέκτησε και θα αποκτήσει κι άλλους, μπορεί να είναι και το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας -αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μη γνωρίζοντας πως θα πάνε οι άλλες ομάδες. Ο Αετός είναι μια ομάδα, η οποία δεν έχει κινηθεί ακόμα, παρ’όλα αυτά είναι ομάδα από την Αθήνα και αυτό σημαίνει πως θα μπορέσει, γιατί όπως κάθε ομάδα της Αθήνας έχει το πλεονέκτημα έναντι των ομάδων της περιφέρειας να μην βιάζεται, να διαλέξει από μια μεγάλη γκάμα παικτών και νομίζω πως ο Αετός μπορεί να μην κάνει κάποια κίνηση στην παρούσα φάση, αλλά θα διαλέξει παίκτες αργότερα, οι οποίοι είναι ικανοί, από το μεγάλο… καζάνι των παικτών της Αθήνας. Ο Εθνικός Πειραιώς, όπως και η Λευκάδα, έχουν τραβήξει πάνω τους τα φώτα. Και ο Εθνικός έχει κρατήσει αξιόλογους παίκτες από το περσινό ρόστερ και έχει προσθέσει αξιόλογους παίκτες και θα προσθέσουν κι άλλους.
Ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε όταν δούμε πως θα κινηθούν και οι υπόλοιπες ομάδες. Αυτή τη στιγμή κινούνται ομάδες που έχουν δεδομένο μπάτζετ και οι υπόλοιποι είναι σε στάση αναμονής, ώστε να δουν τι γίνεται. Περιμένουμε να δούμε πως θα προχωρήσει η κατάσταση και ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε τον επόμενο μήνα».
Οι στόχοι σας για το μέλλον ποιοι είναι; Θέτετε μακροχρόνιους στόχους;
«Στο χώρο του αθλητισμού όταν κάποιος δεν θέτει στόχους είναι θάνατος. Βεβαίως υπάρχουν στόχοι και βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι. Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι φαίνονται απ’όσα έχουμε συζητήσει παραπάνω. Οι μακροπρόθεσμοι είναι να έχουμε την υγεία μας κατ’αρχήν και βεβαίως υπάρχουν στόχοι, οι οποίοι δεν μπορούν να οριοθετηθούν εάν λες «θέλω να πάω στην τάδε ομάδα». Οι στόχοι έχουν να κάνουν με το να μπορέσω να κοουτσάρω όσο το δυνατόν υψηλότερα, επενδύοντας σε καθημερινή βάση σε αυτό που κάνω, όχι με λόγια, αλλά με πράξη. Ο στόχος είναι κάτι το οποίο στη συγκεκριμένη στιγμή δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο δουλεύεις και με το εάν είσαι πετυχημένος. Έχει να κάνει με μια συγκυρία πραγμάτων και καλό είναι να κρατάς χαμηλούς τόνους, υψηλούς στόχους και να δουλεύεις σκληρά. Αυτή είναι η δική μου λογική και νομίζω πως αργά ή γρήγορα θα τον πετύχεις τον στόχο σου».
Ο τελευταίος λόγος ανήκει σε εσάς…
«Ευχαριστίες θέλω να δώσω στους ανθρώπους του ΟΦΗ. Είμαι πολλά χρόνια στο χώρο και αυτή τη στιγμή έφτασα να συνεργάζομαι με ανθρώπους που αξίζουν πραγματικά, με την λογική πως τα τελευταία δύο χρόνια περάσαμε πολλές δύσκολες στιγμές και οι άνθρωποι ήταν δίπλα στην ομάδα, την βοήθησαν και δεν την άφησαν ποτέ και ειδικά την περσινή χρονιά, που ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Οι ευχαριστίες μου είναι προς την διοίκηση του ΟΦΗ, ειδικά της φετινής διοίκησης, που αποτελείται από τους κυρίους Δανδάλη -στήριξε αφάνταστα την ομάδα και συνεχίζει να στηρίζει και αυτός νομίζω πως θα είναι ο ηγέτης, με τον οποίο ο ΟΦΗ θα ανέβει στην Α1-, Χωραϊτη, Καμπάκα, Σφακιανάκη Ηρακλή, Σφακιανάκη Μάνο και Παπαδάκη, αλλά και τον συνεργάτη μου τον Γιώργο Γωνιωτάκη, οι οποίοι, επί της ουσίας, είμαστε όλοι αυτοί που σε καθημερινή βάση παλέψαμε όχι με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά το δέσιμο που είχαμε και ο αλληλοσεβασμός και η αναγνώριση, μας βοήθησαν να πετύχουμε τον στόχο μας».