“Είναι αφύσικο να μην γεμίζει το γήπεδο του ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Φώτης Τακιανός σε μια συνέντευξη καρδιάς μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την χρονιά που ολοκληρώθηκε αναφέρθηκε για το τώρα και το αύριο του ΟΦΗ.

Αναφερόμενος στο τέλος μιας ιδιαίτερης χρονιάς, ο Μακεδόνας τεχνικός είπε αρχικά στον Athletic Radio 104,2 ότι: «Πήραμε όλοι ένα μεγάλο ρίσκο. Βέβαια ξεκινώντας ένα πλάνο στο οποίο συμφωνήσαμε με την διοίκηση. Για να πάρεις ένα ρίσκο πρέπει να πιστέψεις σε πρόσωπα και καταστάσεις. Εμείς πιστέψαμε, πήραμε το ρίσκο, πιστεύαμε πως θα τα καταφέραμε και τα καταφέραμε».

Όσον αφορά την επόμενη αγωνιστική περίοδο και τα δικά του «θέλω», ο Φώτης Τακιανός υπογράμμισε ότι «απάντησα σε μια ερώτηση που ήταν μεμονωμένη. Δεν θα έπαιρνα το ίδιο ρίσκο. Δεν μπορείς να παίρνεις το ρίσκο συνέχεια γιατί κάποια στιγμή θα στραβώσει το πράγμα. Δεν πρέπει να δούμε την φετινή χρονιά αποκομμένη από τα άλλο. Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια τέθηκε ένα όραμα που έλεγε…»

Αναλυτικά όσα είπε ο Φώτης Τακιανός στον AthleticRadio 104,2

Για το «ρίσκο» του προηγούμενου καλοκαιριού: «Μέσα στην διαδικασία του ρίσκου και φοβόμασταν μέσα στην χρονιά ήταν μην μας παρουσιαστεί πρόβλημα τραυματισμού. Μέσα στην χρονιά δεν είχαμε τραυματισμούς η ομάδα έδειχνε και είχε το πρόσωπο για εύκολη παραμονή. Προς το τέλος της σεζόν η κόπωση και οι τραυματισμοί μας επηρέασαν τελικά τα καταφέραμε. Το πάθημα που πρέπει να πάρουμε είναι πως πρέπει να έχεις μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ για να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε καταστάσεις που δεν φαντάζεσαι πως θα έρθουν μπροστά σου».

Για τα προβλήματα της τελευταίας εβδομάδας: «Δεν ήρθε ένα πρόβλημα. Ότι δεν ήρθε σε μια χρονιά ήρθε σε μια εβδομάδα και γι’ αυτό η ομάδα έφτασε στην τελευταία αγωνιστική να παίζει την παραμονή της. Ακόμα και στο τελευταίο ματς ο Τζόρτζεβιτς έπαιζε κουτσαίνοντας και ο Δεληγιώργης και ο Μάρτζος δεν παίζουν καθόλου. Ευτυχώς θα παίζουμε τη νέα χρονιά στην Α2 και αν αναλογιστούμε και ποιοι πέσανε μιλάμε για επιτυχία».

Για την υποστήριξη που είχε το αγωνιστικό τμήμα: «Ξεκινώντας το καλοκαίρι όταν δημιουργήθηκε η ομάδα υπήρχαν υψηλές πιθανότητες να μην μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Η διοίκηση είπε πως μέχρι εκεί μπορούμε να φτάσουμε και εκτίμησα αυτό το γεγονός. Ήταν η πρώτη χρονιά του Δανδάλη και είπε πως μέχρι εκεί μπορούμε να φτάσουμε. Πίστεψα πως θα έχουμε καλή συνεργασία. Παίζει ρόλο το μπάτζετ αλλά και ρόλο παίζει στις δυσκολίες να στηρίζεσαι και να μιλάς με ειλικρινές ανθρώπους. Εν γένει η πορεία και οι εμφανίσεις της ομάδας ήταν υψηλότερη όσων πιστέψαμε. Ίσως να ήταν και σε καλό οι τραυματισμοί γιατί αν δεν ερχόντουσαν μπορεί να πιστεύαμε σε άλλα πράγματα και να μας αποπροσανατόλιζαν. Με τους τραυματισμούς και σωθήκαμε και μάθαμε κάποια πράγματα».

Για το κλίμα άγχους που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας: «Βγάζεις από μέσα σου αισθήματα, ανακαλύπτεις καινούργιες δυνάμεις και λειτουργεί το ένστικτο επιβίωσης. Παίκτες χωρίς εμπειρία μπαίνουν για ένα τελικό και έτσι δημιουργούν και χαρακτήρα».

Για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ ήταν η πιο σκληροτράχηλη ομάδα της Α2: «Είναι σπάνιο μια ομάδα σαν τη δική μας με νεαρούς και άπειρους παίκτες να μπαίνει σε μια οποιαδήποτε έδρα και να πάει για τη νίκη. Δεν είχαμε προβλήματα και δουλεύαμε απερίσπαστοι. Η διοίκηση δεν παρενέβη πουθενά, οι παίκτες δημιούργησαν ένα οικογενειακό κλίμα και όλα αυτό βγήκε. Χάθηκαν πολλά παιχνίδια στον πόντο».

Για το ενδεχόμενο να πρωταγωνιστήσει ο ΟΦΗ: «Αλλάζουν το ρόστερ και υπάρχει καθημερινός κόπος και προσπάθεια. Βελτιώνοντας το ρόστερ και έχοντας την εμπειρία τον 2 χρόνων μπορούμε να έχουμε την διαδικασία να πρωταγωνιστούμε. Αν μιλάμε για άνοδο είναι κάτι διαφορετικό».

Για το «χτίσιμο» του νέου ΟΦΗ: «Για προπονητή δεν υπάρχει ξεκούραση. Είναι κάτι συνεχόμενο. Θα αποφορτιστούμε λίγο αλλά για να μπορέσουμε να είμαστε όπως πρέπει στην αρχή της νέας σεζόν δεν πρέπει να χαθεί ούτε ώρα. Πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με την διοίκηση κάποια πράγματα. Η τριβή, η επαφή…»

Για την απουσία του κόσμου: «Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί. Το γήπεδο μας με την παρουσία του κόσμου και επειδή στα μάτια μου έχω δει το «Γεντί Κουλέ» και ξέρω τι γίνεται εκεί και έχω την εικόνα στο γήπεδο μας παίζει καθοριστικό ρόλο. Αν υπήρχε όπως στο τελευταίο παιχνίδι με την Βέροια χωρίς να υπερβάλω είναι μια ήττα. Αν υπήρχε ο κόσμος δεν θα γινόταν αυτό. Αυτό που θέλω να πω είναι πως με ένα κάλεσμα δεν γίνεται κάτι. Έχω καταλάβει πως οι φίλοι του ΟΦΗ σείονται το σήμα. Να τους πω να έρθουν δεν τους λέει κάτι. Εκπροσωπούν την φανέλα, το σήμα του ΟΦΗ και μόνο έτσι ο κόσμος μπορεί να έρθει. Εγώ σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι. Ο ΟΦΗ θα υπάρχει πάντα και θα πρέπει να προστατεύεται. Τον υποστηρίζεις στο δύσκολο και του δίνεις επιπλέον δύναμη όταν δεν μπορεί. Η ομάδα του ποδόσφαιρου είναι η επίσημη αγαπημένη. όμως και το μπάσκετ έχει το ίδιο σήμα και εκπροσωπεί την ίδια ιδέα. Δεν θα μπορέσουμε με προσκλήσεις να καλέσουμε τον κόσμο. Πρέπει να το καταλάβει από μόνος του ο κόσμος και να έρθει».

Για το πώς επηρέασε την ομάδα η απουσία του κόσμου: «Πάνω κάτω είναι ίδια λογική. Το ποδόσφαιρο έχει τραβήξει φιλάθλους. Η ομάδα μπάσκετ πέρασε από τεράστιες επιτυχίες και ίσως υπάρχει απογοήτευση. Είναι διαφορετική κατάσταση. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν πηγαίνει ο μπασκετικός «ΠΑΟΚτζης» στο γήπεδο. Θα μιλήσω για Ηρακλή, Το Ιβανώφειο  όσο επιτρεπόταν γιατί έφαγε και αρκετές τιμωρίες ο Ηρακλής, οι φίλαθλοι δημιουργούσαν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Και στην ΑΕΚ ήταν γεμάτο το γήπεδο. Δεν πρέπει να κοιτάς δεξιά και αριστερά, Μετά τη πρώτη χρονιά έχω καταλάβει πως ο ΟΦΗ είναι κάτι διαφορετικό για τον κόσμο. Η ομάδα λατρεύεται και μου προκαλεί εντύπωση πως δεν υπάρχει κόσμος σε άλλα τμήματα. Δεν χρειάζεται να γεμίσουμε ένα γήπεδο 5000 άτομα. Εμείς με 500 άτομα κάνουμε έδρα. Είναι αφύσικο να μην είναι γεμάτο το γήπεδο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook