“Μπήκαν οι βάσεις για έναν μεγαλύτερο ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένας από τους πρωταγωνιστές του φετινού ΟΦΗ, ο Χάρης Πλιούκας μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και τόνισε ότι φέτος μπήκαν οι βάσεις για ακόμα καλύτερα χρόνια.

«Πετύχαμε μια σημαντική νίκη αλλά από την άλλη γνωρίζαμε ότι η Αγία Παρασκευή έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή. Το παιχνίδι εξελίχθηκε δύσκολα για εμάς, δεν είχαμε τον σωστό προσανατολισμό και το σκορ πήγε ψηλά. Σημασία έχει η νίκη και πλέον κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι» ήταν τα πρώτα του λόγια μιλώντας στον Athletic Radio 104,2.

Aναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Πλιούκας στον Athletic Radio 104,2

Για το αν ήταν βάλσαμο η νίκη: «Δεν ήμασταν εξασφαλισμένοι και ούτε είμαστε ακόμα. Τον τελευταίο καιρό κάναμε κάποιες κακές ήττες και ειδικά στην έδρα μας. Η νίκη ήταν μονόδρομος και δεν μπορούσαμε να χάσουμε. Δεν χανόταν κάτι αλλά πλέον δεν είμαστε τόσο πιεσμένοι όσο θα ήμασταν αν χάναμε».

Για το αν έχει χαλαρώσει ο ΟΦΗ στα τελευταία ματς: «Έχουμε πιο βατό πρόγραμμα στην συνέχεια αλλά εννοείται ότι δεν χαλαρώνουμε και συνεχίζουμε με στόχο να κάνουμε όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερες νίκες. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε όλα τα παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας και παράλληλα να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε εκτός έδρας».

Για τον απολογισμό της φετινής χρονιάς: «Ξεκίνησε δύσκολα γιατί στην αρχή είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που είχαν μεγαλύτερους στόχους από εμάς όπως είναι η ΑΕΚ και το Ψυχικό. Το πρωτάθλημα της Α2 είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων χρόνων. Υπάρχουν 5 ομάδες που έδειξαν ότι πάνε για άνοδο. Οι υπόλοιπες πάνω – κάτω είναι στο ίδιο επίπεδο. Εμείς κοιτάζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα – έξω και πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει».

Για το κλίμα που υπάρχει στον ΟΦΗ: «Είμαστε μια παρέα, πραγματική οικογένεια και όχι απλά συμπαίκτες. Αυτό μας βοήθησε να γίνουμε ομάδα πιο γρήγορα. Είναι ένα από τα μυστικά της καλής πορείας. Το άλλο είναι η δουλειά. Νομίζω ότι είμαστε μια από τις πιο καλοδουλεμένες ομάδες της κατηγορίας και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Το κλίμα είναι πολύ σημαντικό και υπάρχουν παραδείγματα ομάδων που διαλύονται λόγω κακού κλίματος. Ταιριάξαμε σαν χαρακτήρες, τόσο στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Μένουμε μαζί, τρώμε μαζί και έχει αναπτυχθεί μια φιλία που ξεπερνάει το γήπεδο. Και να φύγουμε από τον ΟΦΗ, πάλι θα συνεχίσουμε να είμαστε φίλοι».

Για το αν μπήκαν οι βάσεις για να έρθει μια καλύτερη χρονιά: «Στον ΟΦΗ ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια, με νέα πρόσωπα στην ομάδα και την διοίκηση. Ήμασταν μια νεανική ομάδα, χωρίς εμπειρίες αλλά καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στην κατηγορία και τις προσδοκίες του προπονητή. Ελπίζω να είναι ο κορμός για μια ανοδική πορεία μέσα στα επόμενα χρόνια».

Για την στήριξη του κόσμου: «Ήξερα πως το γήπεδο του ΟΦΗ είναι μια δύσκολη έδρα και αυτό το είχα ζήσει και σαν αντίπαλος του. Ο κόσμος βοηθάει πολύ αλλά από την άλλη φέτος σε πολλά παιχνίδια μπορούσε να είναι περισσότερος. Υπάρχει ένα παράπονο από όλους. Θα μπορούσε να μας στηρίξει παραπάνω. Είμαστε ανταγωνιστικοί και δεν τα παρατάμε ποτέ. Ο κόσμος θα ευχαριστηθεί, είτε χάσει – είτε κερδίσει ο ΟΦΗ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook