Λύγισε στην επανάληψη και δεν ήρθε η νίκη – έκπληξη στην Καβάλα!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ πάλεψε το παιχνίδι για περισσότερο από 20 λεπτά, προηγήθηκε μέχρι και με 12 πόντους όμως ένα επιθετικό μπλακ άουτ στην τελευταία περίοδο είχε ως αποτέλεσμα και την ήττα από την Καβάλα με 65-60.

Ξεκίνημα με Ραζή και Τζόρτζεβιτς

Χριστόφορος Ραζής και Στέφαν Τζόρτζεβιτς πήραν τον ΟΦΗ στις πλάτες τους και με δικούς τους πόντους, η ομάδα πήρε το προβάδισμα με 6-8 με τον καθένα να έχει πετύχει από 4. Στην συνέχεια ο Μάρτζος με 3ποντο έκανε το σκορ 9-11 για να λήξει η πρώτη περίοδος 11-14. Φοβερή αμυντική προσπάθεια από τους παίκτες του Φώτη Τακιανού που κράτησαν πολύ χαμηλά το σκορ.

Ακόμα ένα καταπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο

Στην δεύτερη περίοδο, η άμυνα του ΟΦΗ διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα αφού η Καβάλα για να σκοράρει, έπρεπε να… «ματώσει»! Ο Τζόρτζεβιτς είχε κλείσει την ρακέτα ενώ ο Πλιούκας με μακρινά σουτ έδινε τις λύσεις στην επίθεση. Έτσι το 11-14, έγινε 11-20 ενώ στην συνέχεια η Καβάλα μείωσε σε 18-21 για να πετύχει ο Πλιούκας ένα τρίποντο και να δώσει προβάδισμα 6 πόντων (18-24). Ο ΟΦΗ αντέδρασε και με 3ποντα των Μάρτζου, Πλιούκα εκτόξευσε την διαφορά στους 13 πόντους, 22-35! Το ημίχρονο έληξε στο +12 για τον ΟΦΗ που πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος 24-36.

Αντεπίθεση της Καβάλας στην 3η περίοδο

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου αντέδρασε η Καβάλα που γρήγορα μείωσε το σκορ στους 6 πόντους (30-36) ενώ στην συνέχεια ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να αντιδράσει στην πίεση των γηπεδούχων. Ο Τραϊανός έδωσε προβάδισμα 7 πόντων στον ΟΦΗ (37-44) για να λήξει το δεκάλεπτο 43-46.

5λεπτο μπλακ άουτ και ήττα!

Ο ΟΦΗ είχε το προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι όμως μόλις το έχασε, δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ ξανά στο σκορ. Η Καβάλα με τρίποντο του Καραποστόλου πήρε προβάδισμα με 48-46, για πρώτη φορά μετά το αρχικό 9-8, ενώ ο ΟΦΗ αδυνατούσε να σκοράρει. Με τρίποντο του Κατσαρέ η διαφορά πήγε στο +8 (57-49) για να μειώσει ο Τραϊανός σε 59-57 ενώ το τρίποντο του Καραποστόλου έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες του ΟΦΗ καθώς ο έμπειρος γκαρντ πήγε την διαφορά στους 5 πόντους (62-57). 27 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Πλιούκας με γκολ – φάουλ αναπτέρωσε τις ελπίδες του ΟΦΗ μειώνοντας στο καλάθι (62-60) ωστόσο στην συνέχεια με ένα άστοχο τρίποντο δεν μπόρεσε να μειώσει την διαφορά για να τελειώσει το παιχνίδι 65-60 υπέρ των γηπεδούχων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook