Παλικάρι ο ΟΦΗ, λύγισε στο τέλος από την ΑΕΚ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ κοίταξε στα μάτια στην ΑΕΚ. έφτασε στην πηγή όμως δεν ήπιε νερό. Η έλειψη εμπειρίας από τους “μαχητές” του Φώτη Τακιανού που κατέθεσαν ψυχή στο γήπεδο τους σέρησε τη νίκη με την Ένωση να επικρατεί με 78-74. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να κρατά ένα μικρό προβάδισμα και τον ΟΦΗ να προσπαθεί να παραμείνει κοντά στο σκορ. Οι γήπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 13-7 λίγο μετά τα μισά της πρώτης περιόδου. Με καλάθι του Πλιούκα ο ΟΦΗ μείωσε σε 13-9 3 και 31΄΄ πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ένα καλάθι και φάουλ του Γκιζόγιαννη έστειλε την ΑΕΚ στο +7 (16-9) ενώ 1 και 41΄΄ πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η ΑΕΚ προηγήθηκε με 21-12 κάτι που ανάγκασε τον Φώτη Τακιανό να καλέσει σε τάιμ άουτ. Ο ΟΦΗ αυτό που κατάφερε ήταν να μειώσει την διαφορά στους 5 με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (23-18).

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει μια μικρή διαφορά στην δεύτερη περίοδο, την οποία κατάφερε να φτάσει στους 8 πόντους (28-20). Με ένα σερί 5-0 ο ΟΦΗ μείωσε σε 28-25 και από εκεί και πέρα οι παίκτες του Φώτη Τακιανού έβρισκαν λύσεις στην επίθεση αλλά δεν τα κατάφερναν τόσο καλά και στην άμυνα. Η ΑΕΚ συνέχισε να κρατάει ένα προβάδισμα μεταξύ 2 έως 5 πόντων και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε βρίσκοντας τους “κιτρινόμαυρους” να προηγούνται με 42-37.
Οι δύο ομάδες πήγαιναν σχεδόν πόντο πόντο μέχρι τα μισά της τρίτης δεκαλέπτου με τον ΟΦΗ να φτάνει νωρίς στο μπόνους των βολών και να μειώνει σε 48-47 με 2 βολές από τον Τζόρτζεβιτς, 5 και 20΄΄ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. O ΟΦΗ ισοφάρισε σε 50-50 2 και 43 και έχασε 4 ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ. Τελικά ο Δεληγιώργης με το τέλος του 3ου δεκαλέπτου κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στον ΟΦΗ που προηγήθηκε με 57-59.
Χωρίς να πετύχουν καλάθι πέρασε το πρώτο δίλεπτο του 4ου δεκαλέπτου. Ο Τζόρτεβιτς έκανε το 57-61, 7 και 30΄΄ πριν το τέλος του αγώνα με τον Πολυτάρχου να μειώνει στην αμέσως επόμενη φάση σε 59-61. Η ΑΕΚ με καλάθι και φάουλ του Καράμπουλα πήρε το προβάδισμα με 64-63 με καλάθι και φάουλ του Καράμπουλα 5 και 32΄΄ πριν το τέλος, με τον ΟΦΗ να ανακτά το προβάδισμα με δύο βολές του Τζόρτζεβιτς, 4 και 45 πριν το τέλος. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο και εναλλάσσονταν στο σκορ . Ένα τρίποντο το Καράμπουλα 3 λεπτά πριν τη λήξη έδωσε στην ΑΕΚ το προβάδισμα με 69-67. Ο ΟΦΗ στην αμέσως επίθεση έκανε λάθος και ο Φαλέκας με καλάθι και φάουλ έδωσε “αέρα” 5 πόντων στην Ένωση. Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να εκδηλώσει επίθεση όμως στην συνέχεια ο ΟΦΗ έκλεψε την μπάλα με τον Ραζή να ευστοχεί σε τρίποντο 1 λεπτό πριν τη λήξη, να μειώνει σε 72-70 και να κρατάει ζωντανό τον ΟΦΗ όμως ο Νίκολιτς με τρίποντα 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έγειρε την πλάστιγγα για τον Δικέφαλο που τελικά πήρε τη νίκη με 78-74.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook