Διαμαντής, Τσούνας και Δημόπουλος στέρησαν τη νίκη από τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με το διαιτητικό τρίο να έχει ξεχάσει τις σφυρίχτρες του στην 4η περίοδο, ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα με 72-68 από τον Φιλαθλητικό στο Ζωγράφου.  

Με αρκετά προβλήματα ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΟΦΗ, με τον Φιλαθλητικό να επιβάλει τον ρυθμό από το πρώτο λεπτό του αγώνα και να κρατάει ένα μικρό προβάδισμα καθώς προηγήθηκε με 7-4 στα πρώτα 4 λεπτά της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι με “όπλο” το περιφερειακό τους σουτ πήγαν την διαφορά στο +11 (19-8), 70 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Με ένα σερί 5-0 ο ΟΦΗ μείωσε σε 19-13, 5,5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεκαλέπτου, όμως ο Χείλαρης με τρίποντο σε νεκρό χρόνο διαμόρφωσε το 22-13 με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο ΟΦΗ προσπαθούσε να μειώσει στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως οι γηπεδούχοι με ρεσιτάλ από τα 6.75 κρατούν το προβάδισμα. Ο ΟΦΗ μείωσε σε 25-20, όμως λίγο αργότερα η διαφορά πήγε ξανά σε διψήφια νούμερα, με τον Φιλαθλητικό να προηγείται με 32-22. Ο ΟΦΗ με ένα σερί 5-0 μείωσε σε 32-27, 3:41 πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Κάθε φορά που ο ΟΦΗ μείωνε σε 5, ο Φιλαθλητικός με τρίποντα έβρισκε λύσεις και πήγαινε ξανά την διαφορά σε διψήφια νούμερα. Το μόνο που κατάφερε ο ΟΦΗ με το τέλος του ημιχρόνου είναι να κατεβάσει την διαφορά σε μονοψήφιο, με το ημίχρονο να κλείνει βρίσκοντας τους γηπεδούχους να προηγούνται με 42-34.

To τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΟΦΗ, όπου με ένα σερί 7-0 μείωσε στο πόντο. Ο Χείραλης δευτερόκεπτα αργότερα έκανε το 44-41, με τον ΟΦΗ να παίρνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ 4:50 πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου με τρίποντο του Ραζή και να προηγείται με 46-47. Στο σημείο αυτό του αγώνα υπήρξε ημίωρη διακοπή καθώς οι φίλοι των γηπεδούχων άναψαν φωτοβολίδες με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική και να χρειάζεται κάποια ώρα για να καθαρίσει. Αφού επιστρατεύτηκαν σκάλες για να ανοιχτούν τα παράθυρα, το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να δείχνει λίγο “τρακαρισμένος” από την διακοπή, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πήραν γρήγορα ξανά το προβάδισμα. Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον ΟΦΗ να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 57-55.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Φιλαθλητικό να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα και να κρατά μια βραχεία κεφαλή. Ο ΟΦΗ με ένα μικρό σερί προηγήθηκε με 61-65. 3:30 πριν το τέλος, όμως ο Φιλαθλητικός με ένα σερί 8-0 προηγήθηκε με 69-65., ένα λεπτό πριν το φινάλε.  Ο ΟΦΗ στις τελευταίες του επιθέσεις πήγαινε κοντά στο καλάθι, όμως Διαμαντής, Τσούνας και Δημόπουλος έκλειναν τα μάτια σε εξόφθαλμα φάουλ, με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να μειώσει και τελικά να γνωρίζει την ήττα με 72-68. Χαρακτηριστικό του ανεκδιήγητου τρίου ήταν πως 10΄΄ δεύτερα πριν το τέλος και ενώ το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη την 4η περιοδο, ο Φιλαθλητικός είχε μόλις 2 φάουλ!

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook