Λύγισε μόνο στο τελευταίο δευτερόλεπτο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ έχασε ένα “τσουβάλι” βολές, ήταν καλύτερος από το Λαύριο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα όμως το… “σφάξιμο με το βαμβάκι” από τους Παναγιώτου-Αναστόπουλος Α.-Δαρλαμήτσος έφεραν την ήττα με 68-66.

Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού έκαναν κατάθεση ψυχής στο Λαύριο αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 7 πόντους στο 39′ – γύρισαν το ματς και έχασαν στα 3 δευτερόλεπτα με το σουτ του Γιαννακόπουλου! Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ΟΦΗ έχει πολλά – και δικαιολογημένα – παράπονα από τους Αναστόπουλο, Δαρλαμήτσο που θυμήθηκαν να… δίνουν φάουλ με την πρώτη επαφή μόνο όταν είχαν την κατοχή οι παίκτες του Φώτη Τακιανού ενώ ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς αποβλήθηκε στο 35′ με… φάουλ που δεν έγινε ποτέ.

Κακό και αγχωμένο ξεκίνημα!

Ο ΟΦΗ δεν μπήκε συγκεντρωμένος στο παιχνίδι με αποτέλεσμα το ξεκίνημα του να είναι αρκετά κακό και να συνοδεύεται από λάθη και πολλά άστοχα σουτ. Παρ’ όλα αυτά, ο ΟΦΗ βρήκε λύσεις με 2 μεγάλα τρίποντα από τον Πλιούκα, με το 5-0 να γίνεται 10-6 ενώ στην συνέχεια μείωσε στον πόντο (11-10). Το Λαύριο απάντησε με ένα σερί 16-11 όμως ο ΟΦΗ “έσφιξε” την άμυνα του ισοφαρίζοντας σε 20-20 με τον Απόλλωνα Δεληγιώργη.

Διπρόσωπος στο δεύτερο δεκάλεπτο

Οι φωνές του Φώτη Τακιανού στην ανάπαυλα έπιασαν τόπο και ο ΟΦΗ βελτιώθηκε αρκετά με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο πεντάλεπτο. Με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, βγήκαν αρκετά “ελεύθερα” σουτ με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να εκτοξεύσει την διαφορά στους 12 πόντους (22-34). Όμως, κάπου εκεί η ομάδα υπέστη ένα μπλακ – άουτ με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς πόντο για 4 λεπτά ενώ την ίδια στιγμή το Λαύριο κάνοντας ένα απίστευτο σερί 13-0 περνούσε μπροστά στο σκορ με 35-34. Στο τελευταίο δίλεπτο, ο ΟΦΗ έσφιξε την άμυνα του και τελικά το ημίχρονο έκλεισε με το Λαύριο να προηγείται με 38-36.

Πέταγε στα σκουπίδια της βολές, παρέμενε στο παιχνίδι

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κρατούν ένα μικρό προβάδισμα στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, με το σκορ να είναι 43-39 στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου. Το τρίποντο του Γιαννακόπουλου έδωσε “αέρα” 7 πόντων για το Λαύριο (46-39) όμως ο ΟΦΗ δεν άφησε τους γηπεδούχους να διευρύνουν την διαφορά και με ένα επιμέρους σκορ 2-9 και ένα καλάθι και φάουλ του Ραζή ισοφάρισε σε 48-48 στα μισά της 3ης περιόδου. O OΦΗ είχε την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα όμως οι άστοχες βολές και τα 4 φάουλ του Τζόρτζεβιτς 3:47 πριν το τέλος του δεκαλέπτου έδιναν την δυνατότητα στους γηπεδούχους να μην αφήνουν τον ΟΦΗ να πάρει το προβάδισμα.  Το Λαύριο εκμεταλλεύτηκε στα τελευταία λεπτά την αδυναμία του ΟΦΗ να  ευστοχήσει σε βολές και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενο με 56-52. Δεδομένο της αστοχίας του ΟΦΗ είναι ότι μόνο στο 3ο δεκάλεπτο έχασε 8 βολές.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κρατούν μια βραχεία κεφαλή και στα πρώτα δύο λεπτά του τετάρτου δεκαλέπτου βρέθηκαν να προηγούνται με 58-55. Ο ΟΦΗ μέσα σε όλα έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στα ριμπάουντ και ευτυχώς για αυτόν οι γηπεδούχοι δεν κατάφερναν να το εκμεταλλευτούν. Μέσα στην επιθετική δυστοκία του ΟΦΗ ήρθε και τα ανύπαρκτο 5ο φάουλ του Τζόρτζεβιτς να δυσκολέψει τα πράγματα για τον ΟΦΗ, με τους γηπεδούχους να είναι στο +8, 63-55, 4 λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι. Ο Βαγενάς με τρίποντο μείωσε σε 63-58 με τον Κακιούζη να απαντάει άμεσα και να κάνει το 65-58, 2:05 πριν το τέλος του αγώνα. Το τρίποντο του Πλιούκα 1:11 πριν το φινάλε έδωσε κάποιες ελπίδες στον ΟΦΗ, κάνοντας το 65-61, ο Ασημακόπουλος με 1 στις 2 βολές έκανε το 66-61 με τον Πλιούκα με ένα ακόμα τρίποντο να κάνει το 66-64.  Οι γηπεδούχοι αστόχησαν στην επόμενη επίθεση με τον Βαγενά να κάνει το 66-66, 13 δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το παιχνίδι.  Ο Γιαννακόπουλος με ένα σουτ από τα 5,5 μέτρα έκανε το 68-66, 3 δευτερόλεπτα και 1 δέκατο πριν το τέλος. Στην επαναφορά ο Πλιούκας από τα 9 μέτρα αστόχησε και ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-20, 38-36, 56-52, 68-66

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Κακιούζης 10, Μουμπάρακ 4, Τσίρος, Μανούσος 2, Σακελλαρίου 12 (1), Γιαννακόπουλος 20 (1), Περράκης 7 (1), Βανδώρος, Ψωμαδέρης 13 (2), Χατζόπουλος.

ΟΦΗ (Τακιανός): Βαγενάς 13 (2), Μάρτζος 6 (2), Ραζής 12 (1), Τραϊανός 3 (1), Δεληγιώργης 6, Τζόρτζεβιτς 9, Πλιούκας 17 (5/8 τρ.), Καραγκιολίδης, Σταθάκης.

Mπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook