Λύγισε στην 2η παράταση ο ΟΦΗ που έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση – που ωστόσο δεν ήταν αρκετή – ο ΟΦΗ λύγισε στο Ψυχικό με 101-97 γνωρίζοντας την ήττα στην 2η παράταση και ενώ οι Δεληγιώργης, Πλιούκας δεν ευστόχησαν στις τελευταίες επιθέσεις χάνοντας την ευκαιρία να φέρουν τη νίκη στο Ηράκλειο!

Δυστοκία στην επίθεση και χαμηλό σκορ

Ο ΟΦΗ δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και το μεγαλύτερο πρόβλημα του εντοπίστηκε στην επίθεση όπου η ομάδα πήρε πόντους μόνο από τους Ραζή, Τζόρτζεβιτς. Χαρακτηριστικό γεγονός είναι το ότι οι 2 τους, σκόραραν μόνο για τον ΟΦΗ στα πρώτα 4 λεπτά του αγώνα. Το Ψυχικό έκανε σερί 7-2 με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 11-7  ενώ στην συνέχεια η διαφορά πήγε στους 7 για να διαμορφώσει ο Δεληγιώργης το τελικό 16-11 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου 10λεπτου.

Κακό ξεκίνημα

Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήταν το ίδιο με το ξεκίνημα του αγώνα καθώς ο ΟΦΗ έμεινε χωρίς πόντο στα πρώτα 3 λεπτά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα διαφορά το Ψυχικό που προηγήθηκε με 20-11 ενώ στην συνέχεια η διαφορά πήγε στο +10 (25-15, 27-17). Ο ΟΦΗ απάντησε με σερί 5-0 μειώνοντας την διαφορά σε 27-22 για να πετύχει ο Δεληγιώργης γκολ – φάουλ και η ομάδα να ροκανίσει την διαφορά στους 4 πόντους (32-28) με το τέλος της περιόδου.

Φοβερός Τζόρτζεβιτς στην 3η περίοδο

Ο ΟΦΗ ανέβασε στροφές και σε μεγάλο βαθμό στην τρίτη περίοδο και με ένα σερί 0-8 πήρε το προβάδισμα – για πρώτη φορά στο παιχνίδι, προηγούμενος με 32-36. Ραζής και Μάρτζος πήραν τον ΟΦΗ στις πλάτες τους σε αυτό το χρονικό διάστημα και στην συνέχεια ανέλαβε την σκυτάλη ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς. Ο Σέρβος σέντερ κάνοντας μεγάλο ματς σκόραρε 3 συνεχόμενες επιθέσεις με αποτέλεσμα να προηγείται ο ΟΦΗ με 41-46. Το Ψυχικό απάντησε με τον Πέττα που με 5 πόντους ισοφάρισε σε 46-46 για να λήξει η 3η περίοδος 51-51 με τον Παπανικολάου να ισοφαρίζει 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα.

Δεληγιώργης, έξω η μπάλα και παράταση!

Στην τελευταία περίοδο, το παιχνίδι πήγαινε πόντο – πόντο με τον ΟΦΗ να βρίσκει λύσεις (ξανά) από τον Τζόρτζεβιτς να κάνει το 57-63 με 4 συνεχόμενους πόντους. Ωστόσο, ο ΟΦΗ για δεύτερη φορά στο παιχνίδι δεν κατάφερε να διατηρήσει την υπέρ του διαφορά με αποτέλεσμα το Ψυχικό να πάρει το προβάδισμα με 65-63 και το ματς να γίνει ντέρμπι μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. 90 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, ο Πλιούκας έδωσε το προβάδισμα στον ΟΦΗ με 69-70 ενώ με νέο 3ποντο 9 δευτερόλεπτα έκανε το 71-73. Ο Μοσχοβίτης ισοφάρισε σε 73-73 και στην τελευταία επίθεση Ραζής, Δεληγιώργης αστόχησαν με αποτέλεσμα το παιχνίδι να πάει στην παράταση.

Πλιούκας, έξω η μπάλα και δεύτερη παράταση!

Ο ΟΦΗ έδειξε μεγάλα αποθέματα ψυχής και δεν παράταση το παιχνίδι σε κανένα σημείο της παράτασης. Ακόμα και όταν το Ψυχικό ξέφυγε με 5 πόντους (83-78), οι παίκτες του Φώτη Τακιανού απάντησαν με ένα δικό τους σερί 5-0 (83-83). 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης, ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς με καλάθι και φάουλ κάνει το 83-86 ωστόσο πρώτα ο Μοσχοβίτης με 2 βολές και στην συνέχεια ο Πέττας με μια ισοφαρίζουν σε 86-86 και τον ΟΦΗ να έχει την τελευταία επίθεση του παιχνιδιού. Ο Πλιούκας ανέλαβε την τελευταία επίθεση ωστόσο ήταν και εκείνος άστοχος χάνοντας την ευκαιρία να δώσει στον ΟΦΗ τη νίκη.

“Λύγισε” στην δεύτερη παράταση

Στην δεύτερη παράταση, ο ΟΦΗ έμεινε από δυνάμεις όχι όμως και από ψυχή με αποτέλεσμα να παλέψει το ματς μέχρι την τελευταία επίθεση. Το Ψυχικό προηγήθηκε με 90-87 για να ισοφαρίσει ο Πλιούκας σε 90-90 ενώ με 2 βολές του Τζόρτζεβιτς μείωσε σε 93-92. Το Ψυχικό ξέφυγε με 4 πόντους (98-84) όμως το τρίποντο του Πλιούκα 28 δεύτερα πριν το τέλος κράτησε ζωντανό τον ΟΦΗ. Ο Τακιανός έδωσε εντολή για φάουλ και ο Μοσχοβίτης με 2 βολές έκανε το 100-97. Στην τελευταία επίθεση ο Δεληγιώργης αστόχησε και εκεί χάθηκε οριστικά το παιχνίδι.

Μπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook