Πέρασε η πρόταση Ξημέρη για επαφές των ομάδων της Α2 με ΟΠΑΠ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του ΟΦΗ στην συνάντηση των ομάδων της Α2 με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο με τον Βασίλη Ξημέρη να καταθέτει πρόταση και η οποία έγινε δεκτή για συζητήσεις με τον ΟΠΑΠ προκειμένου να χορηγήσει το πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ εκπροσώπησε τον σύλλογο στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ ενώ είδε με ιδιαίτερη χαρά τις άλλες ομάδες της κατηγορίας να εκφράζουν τον σεβασμό τους για τον ΟΦΗ.

Από εκεί και πέρα, η συζήτηση εστιάστηκε γύρω από το οικονομικό ζήτημα και την βοήθεια από την πλευρά της Πολιτείας προς τα σωματεία. Έτσι, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν δύο επιτροπές προκειμένου η μια να ασχοληθεί με το θέμα των επιχορηγήσεων και η άλλη να επιδιώξει την σύναψη επαφών με τον ΟΠΑΠ ώστε να υπάρξει κεντρική χορηγία ενώ είναι πολύ πιθανό να στραφούν και σε άλλες εταιρίες για την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος.

Η δημιουργία επιτροπής για συζητήσεις με τον ΟΠΑΠ ήταν πρόταση που “έπεσε” από τον Βασίλη Ξημέρη και η οποία έγινε δεκτή από τα υπόλοιπα σωματεία καθώς και από τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο. Πέραν του προέδρου του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, η επιτροπή θα αποτελείται ακόμα από τους κ.κ. Πόδα (Πιερικός), Γριβέα (Πανερυθραϊκό), Παπακυριάκη (Παγκράτι).
Από εκεί και πέρα αποφασίστηκε από το ερχόμενο πρωτάθλημα να υπάρχουν υποχρεωτικά δύο παίκτες κάτω των 20 ετών στη δωδεκάδα. Κάτι που βέβαια βολεύει και τις ομάδες καθώς μιλάμε για λιγότερα συμβόλαια.
Επίσης, οι ομάδες πρότειναν η αναδιάρθρωση να προχωρήσει σταδιακά. Να πέσουν δηλαδή τέσσερις ομάδες από το επόμενο πρωτάθλημα και άλλες τόσες την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο.
Παράλληλα, υπήρξε δέσμευση προς τα σωματεία πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει προσπάθεια για να δοθούν κάποια χρήματα από τα περσινά οδοιπορικά…
Πάντως εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι η πρόθεση (σχεδόν) του συνόλου των ομάδων να προχωρήσουν ακόμα και σε λοκ αουτ («να παραδώσουν τις σφραγίδες», όπως είπαν χαρακτηριστικά) αν δεν υπάρξουν αισιόδοξα μηνύματα ενόψει της νέας σεζόν.
Η ΕΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση… «Σύσκεψη με καίρια θέματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι της Α2 κατηγορίας πραγματοποιήθηκε σήμερα γραφεία της ΕΟΚ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Στα θέματα τα οποία συζητήθηκαν – εκτός των άλλων – είναι η καθυστέρηση υλοποίησης της υπόσχεσης της Πολιτείας για επιχορήγηση 100.000 ευρώ. Επίσης και η καθυστέρηση καταβολής της χορηγίας για την δραστηριότητα των συλλόγων. Η ΕΟΚ αιτείται άμεσης συνάντησης με τον αρμόδιο υφυπουργό για την συζήτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων , οι οποίες αποτελούν σοβαρό εμπόδιο για την ομαλή κι απρόσκοπτη λειτουργία των συλλόγων της Α2 κατηγορίας».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook