Βλάχος: “To όνειρο της Α1 δεν είναι πλέον μακριά για τον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

O Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στον Αthletic Radio 104,2 για την επέκταση της συνεργασίας του με τον ΟΦΗ και για τους στόχους της ομάδας τη νέα χρονιά. Ο τεχνικός του ΟΦΗ μιλώντας στον Αthletic Radio 104,2 αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας τη νέα σεζόν, ενώ τόνισε πως το όνειρο της Α1 δεν είναι πλέον μακριά για τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Αthletic Radio 104,2

Για την επέκταση της συνεργασίας με τον ΟΦΗ…

Είναι άλλο πράγμα να είσαι υπεύθυνος εσύ σε μια ομάδα από την αρχή. . Ήταν κάτι το αναμενόμενο, υπήρχε μια ταύτιση απόψεων για να συνεχιστεί η προσπάθεια. Δεν υπήρξε κανένα θέμα στο οικονομικό. Υπήρχε μια μικρή διαφορά η οποία λύθηκε σε 3 λεπτά. Νομίζω πως με βάση την περσινή μας πορεία κινούμαστε σε σωστά βήματα.

Για τις πρώτες σκέψεις για τη νέα χρονιά…

Δεν σκέφτομαι να αλλάξω πολύ την ομάδα. Πέρσι φτιάξαμε μια ομάδα με φιλοδοξία να ανέβουμε και να μην την αλλάξουμε πολύ στην Α2. Ξεκινάς έτσι με ένα προβάδισμα. Θα κινηθούμε βλέποντας και κάνοντας. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες μειώσεις στο μπάτζετ. Θα γίνει μια προσπάθεια και θέλει μεγάλη υπομονή. Θα κοιτάξουμε σε τι χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα,είναι μια άλλη κατηγορία με διαφορετικά κορμιά. Θα γίνουν το πολύ 4-5 αλλαγές.. Κυρίως ρόλο παίζει η ομοιογένεια. Εμείς χρειάζεται να γίνουμε πιο σκληροί στην άμυνα. Θέλουμε να παίξουμε το μπάσκετ που παίξαμε και πέρσι αλλά να αλλάξουμε αρκετά πράγματα στην άμυνα. Σίγουρα θα κοιτάξουμε να δυναμώσουμε κάτω από το καλάθι και θα κινηθούμε για την απόκτηση ενός πλέι μεικερ και ενός ψηλού γκαρντ. Θα μιλήσω με όλα τα παιδιά που συνεργαστήκαμε φέτος είτε μείνουν είτε όχι. Θα μιλήσουμε και βλέποντας και κάνοντας. Θέλει υπομονή. Μην ξεχνάμε πως ο ΑΓΟΡ φτιάχτηκε αργά και βγήκε κατηγορία. Θα έχουμε ένα πιο περιορισμένο μπάτζετ στο οποίο δεν χωράνε λάθη.

Για τον στόχο της ομάδας τη νέα χρονιά…

Δεν υπάρχει η πίεση για να βγούμε κατηγορία όπως πέρσι. Ο πρώτος στόχος είναι η γρήγορη σωτηρία και το καλό μπάσκετ. Αν παρουσιαστεί κάτι καλύτερο στη συνέχεια θα το κυνηγήσουμε. Δεν υπάρχει ταβάνι για τον ΟΦΗ. Θα φτιάξουμε μια ομάδα που να κοιτάει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα πηγαίνει βήμα-βήμα. Αν εξασφαλίσουμε νωρίς την σωτηρία θα αναπροσαρμόσουμε τους στόχους.

Για τον κόσμο της ομάδας…

Είναι λογικό όταν υπάρχει μια απογοήτευση στο ποδόσφαιρο να υπάρχει και στο μπάσκετ. Φέτος όμως και ο κόσμος έχει ένα μεγαλύτερο κίνητρο γιατί θα παίζουμε σε μεγαλύτερη κατηγορία. Να μας στηρίξουν περισσότερο, και να γίνει το ΒΑΚ μια  καυτή έδρα για όποιον έρχεται . Είμαστε ένα βήμα πριν την Α1, δεν είναι ένα μακρινό όνειρο πλέον.

Για την ευκαιρία που του δίνεται να φτιάξει την ομάδα τη νέα περίοδο…

Δεν είναι ωραίο πράγμα για ένα προπονητή να την έχει φτιάξει κάποιος άλλος την ομάδα και να δουλεύει πάνω σε αυτό. Νομίζω πως και φέτος απέδειξα πως άξιζα αυτή την ευκαιρία. Είναι ένα άλλο επίπεδο το μπάσκετ στην Α2 και μου δίνεται μια ομάδα που έχει δυναμική, που έχει στόχους. Τι καλύτερο για ένα προπονητή;

Για το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία…

Προς το τέλος Αυγούστου. Υπάρχει και το Ευρωμπάσκετ και είναι λογικό να αργήσουν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε τρεις μήνες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook