Κούνας: «Και ποιος δεν θα ήθελε να παίξει στον ΟΦΗ;»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βασίλης Κούνας μιλώντας στο gentikoule.gr επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του ΟΦΗ και πλέκει το εγκώμιο του φιλάθλων του αλλά και του τρόπου λειτουργίας του συλλόγου. Ο Κύπριος γκαρντ και διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του αγωνίστηκε φέτος στο πρωτάθλημα της πατρίδας του με τον Κεραυνό Στροβόλου έπειτα από αρκετά χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα όπου αγωνίστηκε σε ICBS, Δάφνη, Μίλωνα.

Το gentikoule.gr τον εντόπισε να κάνει τις διακοπές του και δεν είχε κανένα πρόβλημα να μας μιλήσει επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον του ΟΦΗ προς το πρόσωπο του. «Υπήρξε μια επαφή των ανθρώπων του ΟΦΗ με τον μάνατζερ μου και είμαστε σε συζητήσεις» ήταν τα πρώτα λόγια του 27χρονου πλέι – μέικερ που έχει έρθει δύο φορές στο ΒΑΚ ως αντίπαλος του ΟΦΗ και αυτό που έχει να θυμάται είναι η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της ομάδας.

Ο Βασίλης Κούνας εντυπωσίασε την σαιζόν 2008 – 2009 με την φανέλα του ICBS καθώς ήταν 7ος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α2, 7ος στα κλεψίματα καθώς και 7ος στα δίποντα με 55%.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Κούνα στο gentikoule.gr

Τι γνωρίζεις για τον ΟΦΗ;
«Έχω παίξει αντίπαλος του δύο φορές στο παρελθόν και αυτό που μου έμεινε ως πρώτη εικόνα είναι ο κόσμος. Φοβερή ατμόσφαιρα! Από την άλλη, πρόκειται για ένα νοικοκυρεμένο σωματείο τα τελευταία χρόνια στο οποίο θα ήθελε κάθε αθλητής να έρθει».

Με ποιες ομάδες ήρθες αντίπαλος του ΟΦΗ;
«Με το ICBS και τη Νήαρ Ηστ την σαιζόν 2009 – 2010».

Γνωρίζεις κάποιον από τον ΟΦΗ. Από ότι ξέρω, ήσασταν συμπαίκτες με τον Μπάρδα. Σου έχει μιλήσει καθόλου ο Αλέξης;
«Με τον Αλέξη ήμασταν συμπαίκτες για δύο χρόνια στην Δάφνη και το ICBS. Είναι απίστευτο παιδί και πολύ καλός παίκτης. Αυτός μου μετέφερε πρώτος το ενδιαφέρον της ομάδας και μου είπε τα καλύτερα για τους ανθρώπους της ομάδας».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι το φετινό καλοκαίρι;
«Θέλω να πάω σε ένα οργανωμένο σωματείο και σωστό απέναντι στις υποχρεώσεις του. Επίσης, θέλω να έχει βλέψεις για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, κάτι που πλέον είναι πολύ εύκολο όταν βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο σωματείο γιατί έχεις το πλεονέκτημα να ψωνίζεις ότι παίκτη θες».

Ο ΟΦΗ καλύπτει αυτά που ζητάς;
«Για το πρώτο σκέλος δεν το συζητάμε. Το έχει αποδείξει εδώ και 2 – 3 χρόνια. Είναι πολύ σωστό σωματείο ακόμα και σε αθλητές που δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα… Τώρα για την άνοδο, δεν μπορώ να ξέρω από τώρα ποιοι θα είναι οι στόχοι της ομάδας αλλά ήδη έχει στον «κορμό» της κάποιους πολύ αξιόλογους αθλητές που με την βοήθεια 2 – 3 ποιοτικών παικτών θα μπορούν να ανέβουν κατηγορία. Κάτι, που ελπίζω να το θέλουν».

Η χρονιά που τελείωσε, τι αίσθηση σου αφήνει;
«Το πρωτάθλημα της Κύπρου ήταν για εμένα μια καινούργια εμπειρία. Αγωνιστικά βρίσκεται σε ένα πιο υψηλό επίπεδο από την Α2 με διάφορους Αμερικάνους και Ευρωπαίους παίκτες. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε κάποιον τίτλο όπως ήταν οι αρχικοί μας στόχοι αλλά έτσι είναι αυτά! Χαίρομαι που το έζησα αυτό. Ήταν μια εμπειρία».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook