Παναγάκης: «Τα καλά αποδυτήρια έφεραν την άνοδο»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Προερχόμενος από την καλύτερη χρονιά της θητείας του στον ΟΦΗ, ο Σάκης Παναγάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 εξήροντας το κλίμα που επικράτησε στην ομάδα αναλύοντας τους λόγους που έφεραν την άνοδο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάκης Παναγάκης στον Athletic Radio 104,2
Για την εξαιρετική του  παρουσία  στην φετινή χρονιά:
«Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο σε αυτό. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά στην ομάδα, μετά την πρώτη μου σεζόν στην Γ’ Εθνική, που η ομάδα με εμπιστεύτηκε σαν βασικό πλέι-μέικερ. Ενοιωσα μια σιγουριά και μια εμπιστοσύνη και αυτό βγήκε στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Ημουν στην πρώτη γραμμή. Την ευκαιρία αυτή πιστεύω ότι την κέρδισα. Δούλεψα πολύ και δικαίωσα την ομάδα. Τα προηγούμενα χρόνια ερχόμουν από πίσω. Όταν συμβαίνει αυτό θα κάνεις κάποια καλά παιχνίδια, αλλά δεν θα είσαι το ίδιο καλός σε όλα τα παιχνίδια. Στην αρχή της σεζόν ίσως να μην ήμουν η πρώτη επιλογή, αλλά αυτά συμβαίνουν στις ομάδες. Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός και εμένα με βοήθησε πολύ η παρουσία του Ματενίδη, ο οποίος είναι καταπληκτικός αμυντικός και όταν έβλεπα στην προπόνηση ότι μπορούσα να περάσω αυτόν, τότε ήμουν σίγουρος ότι και στο παιχνίδι θα τα πάω καλά με οποιοδήποτε αντίπαλο. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ο Μπαρλάς, ο Γκάμπρανς. Φέτος μου δόθηκε η  ευκαιρία και πιστεύω ότι πράγματι έκανα μια πολύ καλή χρονιά».
Για το μυστικό της επιτυχίας του ΟΦΗ:
«Τα καλά αποδυτήρια. Αυτό είναι σίγουρο. Όταν έχεις καλά αποδυτήρια ξεπερνάς τις δυσκολίες. Βρίσκεις δύναμη και προχωράς. Είχαμε και δύσκολες στιγμές. Και εντάσεις. Αυτά συμβαίνουν στις ομάδες. Η επόμενη μέρα όμως ήταν διαφορετική. Κάναμε την δουλειά μας. Η χημεία της ομάδας ήταν καταπληκτική. Είναι μπόνους για τον προπονητή αυτόν, γιατί αυτός έκανε τις επιλογές. Ο κόουτς σε κάθε ματς είχε άγχος. Τον ξέρω πολλά χρόνια. Δεν ήθελε να πάει τίποτε στραβά. Ακόμα και σε παιχνίδια που εμείς τα είχαμε εύκολα, ήταν πολύ συγκεντρωμένος και δεν ήθελε να γίνει το λάθος. Στο τέλος αγχωθήκαμε με το πρωτάθλημα, γιατί για την άνοδο δεν υπήρχε κανείς στην ομάδα που να πίστευε ότι δεν θα την πάρουμε».
Κάποιοι λένε ότι αν ο φετινός ΟΦΗ έπαιζε στην Α2, θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει…
«Το πιστεύω αυτό. Θα ήμασταν σίγουρα μέσα στην πρώτη εξάδα. Στα τέσσερα φιλικά που δώσαμε με το Ρέθυμνο, τα δυο τα κερδίσαμε και στα άλλα δυο χάσαμε στο καλάθι. Στο Κύπελλο τους κερδίσαμε, με το Παγκράτι τους κοντράραμε. Οπότε ναι, το πιστεύω αυτό».
Για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς:
«Είναι μια καλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ να κάνει κάτι καλύτερο. Η διοίκηση και ο προπονητής θα ορίσουν τους στόχους. Υπάρχει ο χρόνος να γίνει ένας  καλός σχεδιασμός. Τώρα είναι η περίοδος των συζητήσεων με τους αθλητές. Η δική μου η θέση έχει γίνει ήδη γνωστή στους ανθρώπους της ομάδας. Θέλω να μείνω. Η ομάδα έχει ένα πολύ καλό κορμό. Πιστεύω ότι θα είναι λάθος να γίνουν μεγάλες αλλαγές. Αυτή είναι η γνώμη μου. Η απόφαση ανήκει στον προπονητή και την διοίκηση της ομάδας».
Για την φετινή Β’ Εθνική:
«Οι ομάδες που ανεβαίνουν ήταν οι καλύτερες ομάδες. Ο ΟΦΗ, η Κηφισιά και το Πέραμα. Πιστεύω ότι πρόπερσι που παίξαμε ξανά  στην Β’ Εθνική και ήρθαμε τέταρτοι, η κατηγορία είχε καλύτερο επίπεδο. Αλλά γενικά το επίπεδο έχει πέσει. Το βλέπουμε και στην Α2 κατηγορία. Είδαμε το Ρέθυμνο που κατάφερε και μάλλον εύκολα να ανέβει στην Α1».
Για την  ατμόσφαιρα στο ΒΑΚ, στο παιχνίδι του ΟΦΗ με το Πέραμα:
«Μας έλλειψε ο κόσμος  φέτος. Στο παιχνίδι με το Πέραμα, την ώρα του αγώνα, κοίταζα το χρονόμετρο και δεν ήθελα να τελειώσει το παιχνίδι. Περιμέναμε αυτό το ματς όλη την εβδομάδα, ξέραμε ότι θα έχει κόσμο. Ήταν πράγματι εξαιρετική η ατμόσφαιρα. Φέτος υπήρχαν κάποιες μικροπαρεξηγήσεις, αυτό λύθηκε και πιστεύω ότι τη νέα χρονιά η εικόνα θα είναι αυτή που όλοι θέλουμε. Απλά ήταν κρίμα για τους νέους παίκτες, που ήθελαν να ζήσουν και αυτά την εικόνα του γεμάτου γηπέδου. Εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ την ατμόσφαιρα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και στο παιχνίδι Κυπέλλου με το Ρέθυμνο. Απλά ο κόσμος αδίκησε φέτος τα νέα παιδιά. Έχουν αγαπήσει την ομάδα  και έκαναν φέτος μεγάλη προσπάθεια. Τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με το Πέραμα, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα μέσα μου».
Για την δική του παρουσία στον ΟΦΗ:
«Είμαι 4 χρόνια στο Ηράκλειο. Έχουμε ανέβει τρείς φορές κατηγορία, έχουμε πέσει μια. Είναι ωραία χρόνια για μένα. Είναι τα καλύτερα μπασκετικά χρόνια για μένα. Έχω γεννηθεί στην Πάτρα, αλλά έχω ζήσει πολλά χρόνια στην Αθήνα. Έχω παίξει στην Γλυφάδα, στο Λαύριο, στη Λαμία, στο Μίλωνα και μετά στον ΟΦΗ. Είμαι στα 29 μου. Στα καλύτερα μου χρόνια. Στα πιο ώριμα μου χρόνια. Είμαι σε καλή κατάσταση. Η καρδιά μου και η σκέψη μου είναι στον ΟΦΗ».
Για την προοπτική της Α1:
«Ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ όσο έχει την οικογένεια  Ξημέρη πρέπει να στοχεύει ψηλά. Το μυαλό του προέδρου και το έχει μεταδώσει και στον υιό του, γράφει μόνο ΟΦΗ και τίποτε άλλο. Γιατί να μην πάει Α1 ο ΟΦΗ. Πως τα κατάφερε  το Ρέθυμνο;  Ο ΟΦΗ έχει μεγαλύτερη δυναμική και πρέπει να  επιχειρήσει το παραπάνω βήμα».
Για τον ποδοσφαιρικό ΟΦΗ:
«Παρακολουθώ την ομάδα, Πηγαίνουμε και στο γήπεδο στο Γεντί Κουλέ. Χάρηκα που τα πράγματα πάνε καλά, μετά τις εξελίξεις με το δικαστήριο. Είναι ευκαιρία να σπάσει το απόστημα του ποδοσφαίρου με τον τρόπο που κινείται ο ΟΦΗ. Η αίσθηση μου είναι ότι δύσκολα θα γίνουν τα πλέι-οφ. Μακάρι η ομάδα να ανέβει στην Σούπερ Λίγκ γιατί το αξίζει».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook