Τσακιρίδης: «Ήταν μια πανέμορφη χρονιά»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Αλέξης Τσακιρίδης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή του συνδέσμου «Κρήτες 4 Θοδωρής Παπαδόπουλος» δίχως να κρύψει την χαρά του για το τέλος που είχε η φετινή χρονιά.

Ο αρχηγός του ΟΦΗ συνδύασε την επιστροφή του στην ομάδα με την άνοδο αλλά και την κατάκτηση του τίτλου και μιλώντας στην εκπομπή των οργανωμένων φιλάθλων του ΟΦΗ έκανε τον απολογισμό της φετινής σαιζόν εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να συνεχίσει να φοράει τα «ασπρόμαυρα».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέξη Τσακιρίδη στον Athletic Radio 104,2

Για τον φετινό ΟΦΗ: «Κατά την γνώμη μου η ομάδα χτίστηκε εξαιρετικά. Βασίστηκε στον ενθουσιασμό των νεότερων και την εμπειρία των παλιότερων. Δέσαμε σχετικά γρήγορα, με πολύ καλή χημεία εντός και εκτός γηπέδου. Όλοι ήμασταν μια «μπουνιά» και σε συνδυασμό με το θέαμα που προσφέραμε καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο ως πρωταθλητές. Όλα κύλησαν ωραία και ήταν μια πολύ όμορφη και ιδανική χρονιά».

Για τις αμυντικές επιδόσεις του ΟΦΗ: «Συνήθως οι άμυνες δίνουν τα αποτελέσματα όμως προσπαθούσαμε να δουλέψουμε όλη την χρονιά σε αυτόν τον τομέα. Στα κρίσιμα παιχνίδια τα καταφέραμε όπως αυτό με την Δόξα Λευκάδας και το Στρατώνι. Όμως, σε αυτήν την ομάδα «ξεχείλιζε» το ταλέντο».

Για τον εαυτό του: «Πολλοί απορούν πως παίζω ακόμα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αθλητής που να παίζει σε αυτό το επίπεδο έχοντας υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις για ρήξη χιαστών. Ήθελα πολύ να παίξω. Είχα τόσο πάθος και τόση φλόγα μέσα μου που δεν πρόσεξα και δυστυχώς μου βγήκε στο γήπεδο. Είναι ανατριχιαστικό το συναίσθημα που έζησα σηκώνοντας το κύπελλο του πρωταθλητή. Τώρα έχουμε ανάγκη από διακοπές και όλα αυτά θα τα συζητήσουμε στην συνέχεια. Και εγώ και η διοίκηση είμαστε θετικοί. Αγαπώ πολύ τον ΟΦΗ και τον κόσμο του, έχω δεθεί μαζί του άρρηκτα και θέλω να συνεχίσω. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες όμως ελπίζω ότι θα ξεπεραστούν».

Για τη νέα σαιζόν: «Κατά την γνώμη μου πρέπει να μείνει στην ομάδα ένας μεγάλος κορμός παικτών και να γίνουν προσεκτικές κινήσεις για την επόμενη περίοδο. Ο προπονητής και η διοίκηση γνωρίζουν καλύτερα για το τι πρέπει να κάνουν».

Για το γήπεδο του ΟΦΗ: «Για το πρωτάθλημα της Α2 θεωρώ ότι το «κλουβί» του ΒΑΚ είναι ότι πρέπει. Είναι ιδανικό και πρόκειται για έδρα. Ο αντίπαλος νιώθει τον κόσμο στο πετσί του από όλες τις πλευρές του γηπέδου».

Για την συμπαράσταση των φιλάθλων του ΟΦΗ: «Καλώς ή κακώς όλοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Ο κόσμος αποζημίωσε τον εαυτό του. Έχω συνηθίσει να έρχεται ο κόσμος σε κάθε παιχνίδι Γ’ Εθνικής και όχι αυτό που βιώσαμε την φετινή περίοδο. Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που νιώθαμε καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Δεν βλέπαμε κόσμο και αυτό μας προβλημάτιζε. Η ομάδα δεν έπεσε από την τρίτη θέση. Αν δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί, να το καταλάβω. Και για να τα πούμε όλα, εμένα δεν με έπεισε η κόντρα οπαδών – προπονητή. Όλοι ερχόμαστε και φεύγουμε. Αυτό που μένει είναι η φανέλα. Ποιος Τσακιρίδης, ποιος Βλάχος και ποιος Αναστόπουλος. Στο τελευταίο παιχνίδι, αυτοί που δεν γνώριζαν παραμιλούσαν. Εσείς αποδείξατε στους εαυτούς σας τι μπορούσατε να κάνετε, τώρα έμαθαν και οι άλλοι».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook