Σανίδα σωτηρίας για το τμήμα μπάσκετ του ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σανίδα σωτηρίας φαίνεται ότι βρίσκει το τμήμα μπάσκετ του ΟΦΗ παρά το γεγονός ότι συνάντησε εχθρικό κλίμα από το Ηράκλειο και τον Εργοτέλη που ήταν αντίθετοι ακόμα και στο ενδεχόμενο συνεργασίας. Παρ’ όλα αυτά, επιφανείς “μπασκετικοί” παράγοντες του Ηρακλείου τάχθηκαν στο πλευρό του μεγαλύτερου Κρητικού συλλόγου!

Toν ΟΦΗ εκπροσώπησαν οι Μάνος Ξημέρης, Παναγιώτης Σπυριδάκης και Μανώλης Σφακιανάκης που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος. Παράλληλα, έκαναν γνωστό ότι αν δεν βρεθεί λύση τότε ο ΟΦΗ δεν θα έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει στην Α2 και θα πάρει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο λόγος είναι ότι η οικογένεια Ξημέρη δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά την ομάδα.

Ο Μάνος Ξημέρης ζήτησε την βοήθεια όλων των Κρητικών παραγόντων ώστε ο ΟΦΗ – επειδή αγωνίζεται στην μεγαλύτερη τη τάξει κατηγορία – να μπορέσει να συμμετάσχει στην Α2. Ο έφορος του τμήματος μπάσκετ ζήτησε να γίνει προσπάθεια για την συγχώνευση – συνένωση ομάδων και να δημιουργηθεί ένας σύλλογος που θα αγωνιστεί στην Α2.

Και αντί η πρόταση του Μάνου Ξημέρη να βρει αποδέκτες, οι εκπρόσωποι του Εργοτέλη και του Ηράκλειο στάθηκαν απέναντι κόβοντας κάθε δεσμό συνεργασίας. Ακόμα και αν η ομάδα τους – στην συγκεκριμένη περίπτωση το Ηράκλειο – αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα!

Δείχνοντας δηλαδή μια στάση… εγωιστική και «ωχαδερφιστική» στάθηκαν απέναντι στα προβλήματα του ΟΦΗ.

Ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο με επιφανείς «μπασκετικούς» παράγοντες του Ηρακλείου όπως οι Γιάννης Χαρωνίτης, Νίκος Τούγλης και Δημήτρης Περισινάκης που στάθηκαν στο πλευρό του ΟΦΗ. Ο Νίκος Τούλης τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η πορεία των Κρητικών ομάδων στις Εθνικές Κατηγορίες ήταν πολύ πετυχημένη. Ανέφερε ότι το φλέγον θέμα είναι το οικονομικό και θα πρέπει να στηριχθεί από όλους η προσπάθεια του ΟΦΗ για παραμονή στην Α2, μέσω όμως προσώπων και όχι συγχωνεύσεων. Ο Γιάννης Χαρωνίτης χαιρέτησε την μάζωξη των Σωματείων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δύσκολα το παρελθόν ΟΦΗ – Ηράκλειο – Εργοτέλης θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι και είπε ότι μπορεί να βοηθήσει σαν παράγοντας τον ΟΦΗ.

Ο Δημήτρης Περισινάκης ήταν πιο σκληρός τονίζοντας ότι περισσότερα σωματεία βλέπουν το μαγαζί τους και κάτι τέτοιο οδηγεί σε λάθος. Ο Απόστολος Δέλτσος (Φιλαθλητικός )ανέφερε ότι ο ΟΦΗ πρέπει να καταθέσει ένα πλάνο – σχεδιασμό και πάνω σε αυτό να ζητηθεί στην συνέχεια βοήθεια από ομάδες και παράγοντες.

Ο Μπάμπης Μαρκάκης τόνισε ότι έφθασε ο κόμπος στο χτένι και θα πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί το μοντέλο μια ομάδας υψηλής κατηγορίας Α2 ή Α1 και μια ομάδα στην Γ Εθνική στην πόλη του Ηρακλείου, που να απορροφούν τα ταλέντα της Κρήτης.

Τελικά, αποφασίστηκε να γίνει ακόμα μια συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα ώστε να αποφασιστεί η μορφή της συνεργασίας με τον ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook