Ράλλης: “Ο ΟΦΗ είναι ο μεγαλύτερος επαρχιακός σύλλογος στη χώρα”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Βασίλης Ράλλης μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΟΚ για τον φετινό ΟΦΗ, τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της εξάμηνης αποχής από τα επίσημα παιχνίδια.

Ο προπονητής του ΟΦΗ Βασίλης Ράλλης, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio με τον Κώστα Ζαφείρη και τον Δημήτρη Μελίσση.

Αναλυτικά είπε:

Για την προετοιμασία: «Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας όπως είναι όλες οι ομάδες. Σίγουρα υπάρχει κούραση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βάλεις αυτή την εποχή στην ομάδα.

Με τα πόδια και το μυαλό κουρασμένα δεν είναι πάρα πολύ εύκολη η εποχή για τους παίκτες. Σχετικά πάμε καλά, δεν έχουμε τραυματισμούς, είμαστε σε καλό δρόμο σε αυτό το κομμάτι. Τα φιλικά θεωρώ πήγαν καλά, με τα καλά και τα κακά τους, γιατί και όταν δεν πάει κάτι καλά στα φιλικά είναι καλό για εμάς ώστε να βλέπουμε και να διορθώνουμε.

Περισσότερα πράγματα έχουμε να κερδίσουμε όταν κάτι δεν πάει καλά, παρά όταν πάει καλά αυτή την εποχή».

Για τα δύο φιλικά στην Αττική, με Νήαρ Ηστ και Πικέρμι: «Νομίζω ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί με τη Νήαρ Ηστ, μια ομάδα που είναι παραπάνω κατηγορία. Παίξαμε και χωρίς τον Μποχωρίδη, η οποία είναι μια σημαντική απώλεια για ‘μας.

Σε αυτά τα παιχνίδια που παίξαμε, τουλάχιστον για να δούμε στο επιθετικό κομμάτι κάποια πράγματα, είμαι ευχαριστημένος. Στο Πικέρμι δεν παίξαμε καλά, σίγουρα υπήρχε η κούραση, αλλά ακόμα και εκεί κάτι κερδίσαμε. Είμαι ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Το ρόστερ έχει “κλείσει”. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε “κορμό”, έμειναν σχεδόν όλοι οι παίκτες, αλλάξαμε μόνο τα δύο playmaker. Επειδή άλλαξαν τα δύο playmaker είμαστε μια ομάδα από την αρχή. Είναι δύο διαφορετικοί παίκτες από τα περσινά παιδιά, οπότε πάλι θα πρέπει να “χτίσουμε” την ομάδα».

Για τον όμιλό τους: «Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος, στον οποίον δεν ξέρουμε τι θα γίνει, όπως και πέρυσι. Νομίζω οι 11 από τις 12 ομάδες πάνε για play-offs. Δεν είναι εύκολο, παντού μπορείς να κερδίσεις, παντού μπορείς να χάσεις.

Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες έχουν μια πεντάδα καλή, το οποίο, αν δεν υπάρχουν τραυματισμοί και υπάρχει υγεία, που το ευχόμαστε για όλες τις ομάδες, κάνει πάρα πολύ ανταγωνιστικά τα παιχνίδια.

Εμείς και το Αρκαλοχώρι είμαστε εκτός παιχνιδιών 6 μήνες. Για εμάς το πρωτάθλημα τελείωσε τον Μάρτιο και ξεκινάει τώρα τον Οκτώβριο».

Για το αν νιώθει ακόμη την ίδια όρεξη στον ΟΦΗ: «Εγώ προσωπικά είμαι το ίδιο ορεξάτος. Έχουμε την όρεξη, απλά είναι πάντα και το τι κίνητρο υπάρχει, τα παιδιά πώς είναι, όπου είμαστε μια οικογένεια.

Ναι μεν είμαστε καλά, γιατί είμαστε οικογένεια και τα παιδιά κάνουμε παρέα εκτός γηπέδου, αλλά αυτό καμιά φορά μέσα στο γήπεδο γυρίζει μπούμερανγκ και πρέπει να το ξεχωρίσουμε. Θεωρώ ότι είμαστε σε μια κατάσταση που είμαστε πολύ “δεμένοι” σαν οικογένεια, οπότε πιστεύω και στο άσχημο θα περάσει λίγο πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα περάσει αν ήμασταν λίγο διαφορετικά.

Ο ΟΦΗ είναι ο μεγαλύτερος επαρχιακός σύλλογος στη χώρα. Μιλάμε για επαρχιακή ομάδα που έχει 10 αθλήματα. Είμαι ο προπονητής με τη μεγαλύτερη παρουσία όλων των εποχών στο μπάσκετ σε συνεχόμενα χρόνια.

Αυτό είναι μια περηφάνια για εμένα, είναι πολύ σημαντικό. Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη ομάδα, μια πολύ μεγάλη πόλη, με πάρα πολύ κόσμο. Είναι κάτι το οποίο με κάνει περήφανο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook