Xoυγκάζ: “Θα ήταν ότι καλύτερο αν μπορούσε να δημιουργηθεί μια ενιαία ομάδα στο Ηράκλειο”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ton απολογισμό της φετινής χρονιάς για την ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ, έκανε μιλώντας στον Athletic Radio 104,2  o Kρίς Χουγκάζ.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, στα αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα, στην δική του παρουσία, ενώ εξέφρασε την θετική του διάθεση για τις συζητήσεις που γίνονται αυτήν την εποχή μεταξύ των παραγόντων των ομάδων του νησιού, για την δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας, μέσα από την “ενοποίηση” ομάδων.

Αναλυτικά οι αναφορές του Κρίς Χουγκάζ στον Athletic Radio 104,2:

Για την φετινή χρονιά του ΟΦΗ:

“Φτάσαμε στο τέλος μιας επεισοδιακής χρονιάς με πολλές διακυμάνσεις. Εγώ δεν ήμουν από την αρχή στην προσπάθεια της ομάδας καθώς διαδέχτηκα τον Βαγγέλη Βλάχο. Ανέλαβα την 9ηαγωνιστική, με τέσσερις ήττες στα οκτώ πρώτα παιχνίδια και σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπου έπεφταν πέντε ομάδες, εμείς έπρεπε  πρώτα να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας. Αν  και γνωρίζαμε ότι όλοι  στην ομάδα έχουν όνειρα για κάτι ψηλότερο. Όμως πρέπει να κοιτάζουμε πάντα την ουσία. Βέβαια, από την αρχή υπήρχαν κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες. Οι ατυχίες που μας συνέβησαν ήταν απίστευτες. Τραυματισμοί σημαντικών παικτών οι οποίοι  έμειναν εκτός δράσης  από έναν έως τέσσερις μήνες. Επί της ουσίας δεν ήμασταν ποτέ πλήρεις. Στην αρχή τραυματίστηκε ο Παναγάκης ενώ στο τέλος της χρονιάς χάσαμε  και τον Τουντζιαράκη. Συν τοις άλλοις χάθηκαν αρκετά παιχνίδια στο τέλος. Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών στον πρώτο γύρο  ήταν εκείνο που μας γύρισε ανάποδα την χρονιά. Είχαμε την μπάλα στα τελευταία δευτερόλεπτα, έγινε μια λάθος πάσα και χάσαμε το παιχνίδι. Αυτά συμβαίνουν  όμως στο μπάσκετ”.

 Για τα οικονομικά προβλήματα:

“Πέραν από τις ατυχίες που αντιμετωπίσαμε, υπήρχε και το οικονομικό πρόβλημα. Ίσως, κάποιες υποσχέσεις από τρίτους δεν εκπληρώθηκαν με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν αυτά τα προβλήματα. Το θέμα είναι ότι όταν ήρθα εγώ στην ομάδα τότε άρχισε να διογκώνεται αυτό το πρόβλημα.  Εβλεπα ότι η διοίκηση και οι άνθρωποι που ήταν κοντά στην ομάδα, έκαναν ότι μπορούσαν. Ήταν μια κατάσταση που έπρεπε  η ομάδα να αντιμετωπίσει και να την σώσει μόνη της. Πάντα πρέπει να βρίσκεις κίνητρο για να κάνεις τον αθλητή να είναι ανταγωνιστικός. Το ίδιο πρόβλημα  είχε και ο ποδοσφαιρικός ΟΦΗ, με το φίλο μου το Νίκο Αναστόπουλο, τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά από τη Νέα Σμύρνη. Εμένα και το Νίκο μας συνδέει ο Πανιώνιος και όταν ήμουν 18 χρονών δόθηκα στην Δάφνη για να ψηθώ , όπου  εκεί ήταν παράγοντας”.

Τι περισσότερο είχαν από τον ΟΦΗ ο Απόλλωνας Πάτρας και η Ελευσίνα που κέρδισαν την άνοδο: 

“Είχαν μια πολύ καλή ομοιογένεια. Τόσο η Ελευσίνα όσο και η Πάτρα είναι ομάδες που δουλεύουν μαζί τα τελευταία χρόνια και έχουν μια βάση παικτών. Αυτές οι δύο ομάδες είχαν κάποιους παράγοντες που εμείς δεν είχαμε. Η δε Ελευσίνα δεν είχε οικονομικά προβλήματα ενώ η Πάτρα έπαιρνε μια μεγάλη ώθηση από τον κόσμο με 3.000 φιλάθλους. Αυτό είναι και το μεγάλο μου παράπονο γιατί ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα με μεγάλη δυναμική. Ο ΟΦΗ θα πρέπει να δημιουργήσει μπασκετικό κοινό και να ακολουθεί την ομάδα. Αυτό όμως πρέπει να βοηθήσει και η ομάδα γιατί ο κόσμος δεν αγοράζεται”.

Για την επόμενη μέρα στον ΟΦΗ και τη δική του παρουσία:

“Πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στις υποδομές και τα νέα πρόσωπα γιατί έτσι όπως είναι οι εποχές μόνο εκεί μπορούμε να στραφούμε. Για τον ΟΦΗ θα ήταν καλό να βρει παιδιά από τις υποδομές του. Δεν είναι εύκολο όμως πρέπει να γίνει μια προσπάθεια. Η δική μου σχέση με τον ΟΦΗ είναι πάρα πολύ στενή από τότε που ήμουν παίκτης. Είχα περάσει από την ομάδα το 2001 και είχα την τιμή να φορέσω την φανέλα του. Από εκεί και πέρα, όλοι κατανοούμε ότι το πιο σημαντικό για τον ΟΦΗ είναι να σταθεί στα πόδια του, οικονομικά και διοικητικά και από εκεί και πέρα όλα τα άλλα θα είναι εύκολα. Ακόμα δεν έχει γίνει  με μένα και την διοίκηση  μια συζήτηση για τη νέα χρονιά”.

Για τις συζητήσεις που γίνονται για την δημιουργία μιας ενιαίας ομάδας από το Ηράκλειο:

“Θα ήταν ότι καλύτερο αν μπορούσε να δημιουργηθεί μια ενιαία ομάδα που θα προσεγγίσει κόσμο από όλες τις πλευρές και να έρθει κάτι καινούργιο και δυνατό. Είχα ζήσει ένα παρόμοιο παράδειγμα στην Λάρισα όταν ήμουν αθλητής και οι δύο ομάδες της πόλης αγωνίζονταν στην Α1. Τελικά φαγώθηκαν οι δυο τους. Τώρα είναι μια άλλη εποχή και υπάρχουν άλλες συνθήκες”.

 Για τα επεισόδια πριν από τον πρώτο τελικό Ολυμπιακού-Παναθηναικού:

“Σίγουρα είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Έχω ζήσει από μέσα τέτοιες καταστάσεις και είναι τραγικό αυτό γίνεται. Δεν παίρνουν ένα αυστηρό μέτρο ώστε να παραδειγματιστούν όλοι. Ενώ έχουμε καταφέρει να βρίσκονται στο υψηλότερο σκαλοπάτι της Ευρώπης οι δύο καλύτερες ομάδες, γελάει μαζί μας όλη η Ευρώπη”.

Για το τελευταίο παιχνίδι του ΟΦΗ το Σάββατο με τον Απόλλωνα Πάτρας:

“Θέλουμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε τον Απόλλωνα για να τελειώσουμε θετικά την χρονιά”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook