ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κρούσεις στον ΟΦΗ για συγχώνευση ή και συνένωση!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Διαβάστε στο Gentikoule το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις κρούσεις που δέχεται ο ΟΦΗ για συγχώνευση ή συνένωση αλλά και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Α1!

Οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Gentikoule αναφέρουν ότι ήδη οι άνθρωποι της ομάδας έχουν δεχτεί διερευνητικές επαφές από παράγοντες ομάδων μπάσκετ του νομού Ηρακλείου ώστε την επόμενη χρονιά να δημιουργηθεί ένας ΕΝΙΑΙΟΣ σύλλογος που θα αγωνιστεί στην Α2 αλλά ίσως και στην… Α1! Το Gentikoule σας μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ και τις επαφές που σημειώνονται στον χάρτη του μπάσκετ στην Ελλάδα και οι οποίες αφορούν και τον ΟΦΗ.

Καταρχήν, πρέπει να πούμε ότι οι διερευνητικές επαφές είναι ακόμα σε νηπιακό επίπεδο και δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό. Απλά, οι άνθρωποι του ΟΦΗ – ως ο σύλλογος που αγωνίζεται στην μεγαλύτερη κατηγορία – έχουν δεχτεί κρούσεις από παράγοντες άλλων ομάδων του μπάσκετ για να δημιουργηθεί ένας ΕΝΙΑΙΟΣ σύλλογος που την επόμενη σαιζόν θα εκπροσωπήσει το Ηράκλειο στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Και βέβαια οι λόγοι που κατευθύνονται όλοι προς τον ΟΦΗ είναι ευνόητοι: Αφενός είναι ο λαοφιλέστερος σύλλογος στην Κρήτη – στοιχείο που τον καθιστά αυτομάτως πάνω από οποιονδήποτε άλλο όπως βέβαια και το ότι αγωνίζεται στην Α2. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον προχωρήσει αυτό το εγχείρημα, τότε η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα βρεθεί στον… «προθάλαμο» της Α1, ίσως και στην ίδια την κατηγορία!

Κάτι το οποίο έχει μεγάλες πιθανότητες αφού χθες ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης έλεγε στα γραφεία του ΟΠΑΠ ότι θα δοθούν wild cards σε ομάδες που θα έχουν τα φόντα να αγωνιστούν στην Α1. Και ο ΟΦΗ διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις: Δικό του γήπεδο, κόσμο, δυναμική, μεγάλο νομό που μπορεί να τον βοηθήσει, το κλειστό στα «Δύο Αοράκια» αλλά και τις προοπτικές ενός εγχειρήματος όπως αυτό που αποκαλύπτει το Gentikoule.

Την ίδια ώρα στον ΟΦΗ κρατούν «κλειστά χαρτιά» για τη νέα σαιζόν μιας και οι αλλαγές που συντελούνται σε όλο το ελληνικό μπάσκετ είναι μεγάλες αν και υπάρχει η απογοήτευση από το γεγονός ότι η φετινή σαιζόν δεν ήταν αυτή που προσδοκούσαν στον σύλλογο.

Oι άδειες εξέδρες, η μη ανταπόκριση του κόσμου, το μεγάλο μπάτζετ που απαιτείται ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί είναι παράγοντες που στον ΟΦΗ τους έχουν λάβει υπ’ όψιν τους και για αυτόν τον λόγο κρατούν τα πάντα ανοικτά. Βέβαια, η οικογένεια Ξημέρη θα λάβει την τελική απόφαση αφού είναι δεδομένο ότι ο ΟΦΗ έχει τον τελευταίο λόγο. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχει στο παρελθόν το πρόσφατο (αποτυχημένο) παράδειγμα του ΟΦΗ / Ηράκλειο. Παρ’ όλα αυτά, τώρα υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία ενώ και ο υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ Μάνος Ξημέρης έχει τις γνώσεις και την ωριμότητα ώστε να λάβει την κατάλληλη απόφαση.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τώρα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ενώ η παρουσία αρκετών ομάδων από το Ηράκλειο στις επαγγελματικές κατηγορίες – ήδη του χρόνου θα υπάρχουν 4 (ΟΦΗ, Ηράκλειο, Εργοτέλης, Φιλαθλητικός) – επιτρέπει την έναρξη συζητήσεων για το καλό του μπάσκετ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook