ΟΜΑΔΑΡΑ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με τον Γιάννη Αντεντοκούνμπο να κάνει ρεκόρ με την φανέλα της Εθνικής Ομάδας πετυχαίνοντας 41 πόντους η Ελλάδα καπάρωσε την πρώτη θέση και έστειλε μήνυμα σε όλους τους αντιπάλους της ότι πάει για πολύ μακριά στο Ευρωμπάσκετ.

Η Εθνική ομάδα μπήκε με διάθεση στο παρκέ του «Forum» και προηγήθηκε 7-0 με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πετυχαίνει όλους τους πόντους. Ο Καλάθης με τρίποντο σημείωσε το 10-2, ενώ στη συνέχεια οι Ουκρανοί εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της ελληνικής ομάδας και μείωσαν σε 12-10. Το ματς στο ξεκίνημα είχε πολύ γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να τρέχουν το γήπεδο. Ο Παπανικολάου με τρίποντο και ο Γιάννης έφερε τη διαφορά στους 7 (17-10), ενώ στη συνέχεια το σκοράρισμα ανέλαβαν οι Σλούκας και Καλάθης (23-16). Με τους Σκαπίντσεφ και Τκατσένκο οι Ουκρανοί μείωσαν στο τέλος του δεκαλέπτου σε 23-20.

Η Ουκρανία συνέχισε να τρέχει στο δεύτερο δεκάλεπτο και σε συνδυασμό με τις δυνατές άμυνες στα όρια του αντιαθλητικού που επέτρεψαν οι διαιτητές προηγήθηκε. Πούστοβι και Μπομπρόφ έφεραν τους Ουκρανούς στο υπέρ τους 25-23, ενώ στη συνέχεια Σλούκας, Παπαγιάννης και Γιάννης Αντετοκούνμπο ισοφάρισαν σε 30-30. Με τους Μιχάιλιουκ και Σάνον να σκοράρουν οι Ουκρανοί άγχωσαν και μπέρδεψαν την ελληνική άμυνα, ενώ υπέπεσαν σε πολύ σκληρά φάουλ πάνω στον «Greek Freak», ο οποίος σκόραρε από τις βολές. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ουκρανία να προηγείται 46-39, σκορ που διαμόρφωσε ο Λεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα με τους Αντεντοκούνμπο και Παπαγιάννη να κάνουν καταπληκτική εμφάνιση και τον Έλληνα mvp του NBA να πετυχαίνει 13 συνεχόμενους πόντους η Εθνική ομάδα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα φτάνοντας στο τελικό 99-79 εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 39-46, 71-57, 99-79

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook