Τα αποτελέσματα στην Α2

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Tην ευκαιρία να ανασάνει ακόμα περισσότερα βαθμολογικά μετά την ήττα από τον Ερμή Λαγκαδά έχασε ο ΟΦΗ μετά και τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής.

Το πρωτάθλημα χρειάζεται τόλμη, ικανότητα, αλλά και τύχη. Ο Πανελευσινιακός, με καλάθι σε… νεκρό χρόνο πέτυχε νίκη ανόδου στη Λευκάδα, σε μια αγωνιστική που κυρίαρχο χαρακτηριστικό της ήταν πως τέσσερα παιχνίδια κρίθηκαν στο… σουτ, στις λεπτομέρειες. Όπως και να ‘χει τόσο η ομάδα της Ελευσίνας, όσο και ο Απόλλωνας μοιάζουν να έχουν “κλειδώσει” την άνοδο στα “μεγάλα σαλόνια“.

Στη Λευκάδα, η Ελευσίνα ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ και άντεξε στο τέλος στην επίθεση της Δόξας, που πάλεψε αλλά δεν κατόρθωσε να ανατρέψει το στάτους κβο του αγώνα.

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε το Πέραμα για να περάσει από το Άργος, αφού η τοπική ΑΕΚ εδώ και καιρό δεν λογίζεται ως “εμπόδιο” για κανέναν από τους αντιπάλους που συναντά (άλλωστε την προηγούμενη εβδομάδα δεν κατέβηκε καν) να αγωνιστεί. Η ομάδα του Πειραιά πέτυχε ρεκόρ, όχι μόνο φετινής περιόδου, αλλά και της τελευταίας εικοσαετίας (22 για την ακρίβεια) έκανε το Πέραμα με τους125 πόντους, αλλά και τη διαφορά των +63.

Με ένδυμα περιπάτου η ΑΕΚ πέρασε το… εμπόδιο του Πανερυθραϊκού και συνεχίζει να μαζεύει βαθμούς. Ο Νίκος Καραγιάννης είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και αρκετούς πιτσιρικάδες, προκειμένου να δώσει ανάσες σε βασικούς παίκτες.

Στον Λαγκαδά σταμάτησε το σερί του ΟΦΗ και οι όποιες ελπίδες για να προσεγγίσει τις πάνω θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Οι Κρητικοί βρέθηκαν να χάνουν με 23 πόντους διαφορά (82-59) και παρά την… αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν μπόρεσαν να γυρίσουν το παιχνίδι, καθώς οι παίκτες του Ερμή δεν είχαν διάθεση να γκρεμίσουν ό,τι με την πολύ καλή τους εμφάνιση είχαν χτίσει.

Τα αποτελέσματα:
ΑΕΚ Άργους – Πέραμα 62-125
Δόξα Λευκάδας – Πανελευσινιακός 74-76
Λαύριο – Ίκαροι Σερρών 81-78
ΑΕΚ – Πανερυθραϊκός 88-71
Πιερικός Αρχέλαος – Παγκράτι 72-71
Ερμής Λαγκαδά – ΟΦΗ 93-82
Αμύντας – Απόλλων Πατρών 80-84 (κ.α. 69-69)
Ν. Κηφισιά – Αρκαδικός 74-61

Η βαθμολογία (σε 21 αγώνες): Πανελευσινιακός 38, Απόλλων Π. 37, ΑΕΚ 34, Ίκαροι Σερρών 34, Ν. Κηφισιά 33, Αρκαδικός 33, Λαύριο 33, ΟΦΗ 32, Ερμής Λαγκαδά 32, Αμύντας 30, Πέραμα 30, Πανερυθραϊκός 30, Πιερικός Αρχέλαος 29, Παγκράτι 27, ΑΕΚ Άργους 20.
● Η ΑΕΚ Άργους έχει έναν μηδενισμό.

Η επόμενη αγωνιστική (22η, 10/03): Ίκαροι Σερρών – Δόξα Λευκάδας, Πέραμα – Λαύριο, Πανερυθραϊκός – ΑΕΚ Άργους, Παγκράτι – ΑΕΚ, ΟΦΗ – Πιερικός Αρχέλαος, Αρκαδικός – Ερμής Λαγκαδά, Πανελευσινιακός – Αμύντας, Απόλλων Πατρών – Ν. Κηφισιά.

Πηγή: basketblog.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook