Ράλλης στον Athletic: «Δεν φοβήθηκα σε καμία στιγμή της σεζόν – Να ασχοληθούν οι παράγοντες του μπάσκετ στην Κρήτη»

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ, Βασίλης Ράλλης φιλοξενήθηκε στον Athletic Radio 104,2 και μίλησε για την δύσκολη σεζόν που πέρασε, το Κρητικό μπάσκετ, αλλά και την «επόμενη μέρα».

Για την δύσκολη σεζόν που ολοκληρώθηκε με τον ΟΦΗ να παραμένει, εν τέλει στην κατηγορία μίλησε στον Μανώλη Σαρρή και τον Athletic Radio 104,2 ο Βασίλης Ράλλης, λίγες ώρες μετά το φινάλε του αγώνα με τον ΑΟΚ Χανιά.

Όσα είπε ο προπονητής του ΟΦΗ:

Αναφορικά με την φράση του «Να κάνουμε πράξη το σύνθημα «Ανάψαμε φωτιά και μεγαλώνει»: «Πραγματικά αυτός ήταν ο δικός μου σκοπός. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα πότε πέρασαν τα χρόνια, ελπίζω να περάσουν περισσότερα και να καταφέρουμε να την μεγαλώσουμε κι άλλο τη φωτιά. Αναλάβαμε την ομάδα στην Γ’ Εθνική μέσω πολλών δυσκολιών, η ομάδα βρίσκεται στην Β’ Εθνική. Ελπίζουμε και με την βοήθεια και των τοπικών παραγόντων να καταφέρουμε να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το εάν περίμενε να φτάσει η ομάδα στα τελευταία δύο παιχνίδια για να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία: «Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε όποιος κολλούσε κορωνοϊό, μετά να πάθαινε θλάση. Είχαμε όλους τους έμπειρους παίκτες μας με θλάση, όλους μετά τη νόσησή τους με κορωνοϊό. Μιλάμε για αποχή 1,5 με 2 μήνες ο καθένας. Δεν ήταν θέμα προπόνησης, γιατί κάποιος μπορεί να πει ότι γινόταν λόγω ηλικίας. Έχουμε δει παγκοσμίως στον αθλητισμό ότι ο κορωνοϊός δημιουργεί πρόβλημα στους μυς».

«Δείξαμε την εμπειρία και την ικανότητά μας στο κρίσιμο παιχνίδι»

Για τα προβλήματα της ομάδας: «Στερηθήκαμε κάποιους παίκτες όταν τους χρειαζόμασταν, που σημαίνει ότι δεν είχαμε την ενέργεια που έπρεπε να βγάλουμε στα παιχνίδια. Ευτυχώς έγινε αυτό που έγινε και στο κρίσιμο παιχνίδι δείξαμε την εμπειρία και την ικανότητά μας, για να σώσουμε την κατηγορία».

Για το παιχνίδι με τον Άρη Νίκαιας, που ο ΟΦΗ είχε προηγηθεί μέχρι και με 18 πόντους και εν τέλει ηττήθηκε: «Δεν φοβήθηκα, αλλά ήταν το πιο στενάχωρο παιχνίδι της καριέρας μου. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί ήταν μία κατάσταση που δεν είχα ξαναζήσει. Δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο για το μέλλον της ομάδας».

«Θα πρέπει να ασχοληθούν επιτέλους οι παράγοντες του μπάσκετ στην Κρήτη»

Για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά από μία δύσκολη διετία: «Πιστεύω ότι πήραμε ένα ρίσκο φέτος. Δεν κάναμε μεταγραφές, δεν πήραμε παιδιά από την Αθήνα και κρατήσαμε την ίδια ακριβώς ομάδα με πέρυσι. Ακριβώς επειδή δεν ξέραμε εάν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ή όχι. Αυτό μας έκανε πιο εγκρατείς, θέλαμε απλά να βγει η χρονιά. Θα πρέπει να ασχοληθούν επιτέλους οι παράγοντες του μπάσκετ στην Κρήτη, ή όσοι αγαπούν το μπάσκετ, για να καταφέρει μία ομάδα από την πόλη να πάει πιο ψηλά».

Για το μπάσκετ στην Κρήτη και στην Ελλάδα: «Το μπάσκετ πλέον έχει έσοδα. Για να φτιάξεις μία ομάδα Α1 υπάρχουν και περισσότερα έσοδα, και με την αλλαγή ηγεσίας στην Ομοσπονδία και βλέπουμε γενικότερα ότι δεν χρειάζονται πάρα πολλά έσοδα για να διατηρηθεί μία ομάδα ψηλά. Πριν 2-3 χρόνια έπρεπε να υπάρχουν 600.000 ευρώ, τώρα είναι 150.000 με 200.000 ευρώ αυτά που πρέπει να βρεθούν. Δεν είναι το ίδιο ποσό. Εγώ ντρέπομαι που είμαι στο μπάσκετ και δεν υπάρχουν παράγοντες. Υπάρχουν ομάδες στην Γ’ Εθνική (σ.σ. στο ποδόσφαιρο) που έχουν πέντε φορές το μπάτζετ μίας ομάδας μπάσκετ. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις μία ομάδα. Πρέπει να βρεθεί αυτός που θα ενώσει όλους τους επιχειρηματίες στο Ηράκλειο για να φτιαχτεί μία ομάδα που αγαπάει το μπάσκετ και θα καταφέρει να βοηθήσει έναν σύλλογο να ανέβει κατηγορία».

Για την επόμενη σεζόν του ΟΦΗ και τον ίδιο: «Ευχή δικιά μου είναι να παραμείνω. Ας υπάρχει μία ομάδα ψηλά και ας είναι όποιος είναι άξιος. Σκοπός είναι η ομάδα. Δεν έχουμε μιλήσει γενικά. Δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση. Θα ηρεμήσουμε 10 με 15 μέρες και μετά θα βρούμε την άκρη μας».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook