Xουγκάζ: “H ομάδα χρειάζεται δουλειά στην άμυνα”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας  της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ, την επιστροφή του στην κρητική ομάδα την φανέλα της οποίας έχει φορέσει ως αθλητής, τις πρώτες του εντυπώσεις από τον ΟΦΗ, αλλά και το ντεμπούτο του στο παιχνίδι του Σαββάτου στο Αργος, μίλησε στον Athleticradio 104,2 o Κρίς Χουγκάζ.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ:

Για την επιστροφή του στον ΟΦΗ: «Είναι πολύ δεμένος με την πόλη του Ηρακλείου. Από την πρώτη στιγμή που μου έγινε η πρόταση, είπα αμέσως το ναι. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να ξαναδουλέψω σε αυτήν την ομάδα από πλέον πόστο πλέον».

Για την προπονητική του διαδρομή: «Το μπάσκετ είναι για μένα όλη μου η ζωή. Εχω δουλέψει δίπλα σε καλούς προπονητές στον Πανιώνιο και στην Καβάλα, αλλά και στον Ηρακλή που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω ως πρώτος προπονητής στην Α1 κατηγορία. Ο ΟΦΗ δεν έχει να δουλέψει τίποτα από καμιά ομάδα της Α1. Ισα-ίσα οι άλλες ομάδες δεν έχουν κάποια από αυτά που έχει ο ΟΦΗ. Εχει δικό του γήπεδο και ένα κόσμο πίσω του. Η ομάδα πρέπει κάποια στιγμή να βρεθεί εκεί που αξίζει. Το μπάσκετ έχει ανάγκη  από ομάδες της επαρχίας».

Για τις συνθήκες που βρήκε στον ΟΦΗ: «Οι συνθήκες είναι πολύ καλές. Εχει δικό της γήπεδο η ομάδα. Εχει καλό υλικό. Είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο των παικτών και τους χαρακτήρες που έχω συναντήσει αυτές τις  4 πρώτες ημέρες στην ομάδα. Το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι βαθμολογικό. Χάθηκαν κάποια παιχνίδια, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να βγάλουμε όλη την μαχητικότητα για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την προπονητική του φιλοσοφία και που θα ρίξει το βάρος: «Ο κάθε προπονητής έχει τα δικά του πλάνα. Σε αυτό το πρωτάθλημα με το υλικό που έχουμε με τόσους περιφερειακούς παίκτες, πρέπει να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο αμυντικό πρόσωπο. Εχει την δυνατότητα η ομάδα να το κάνει αυτό. Είναι στην πρώτη θέση στην επίθεση, αλλά είναι από τις χειρότερες στην άμυνα. Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ σε αυτό. Να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας γιατί κάθε Σάββατο δίνουμε εξετάσεις. Η ζωή είναι δύσκολη και ο αγώνας είναι μια μικρογραφία της ζωής και πρέπει να τα δίνουμε όλα.

Για την εικόνα που έχει από το πρωτάθλημα της Α2 και το ντεμπούτο του στο Αργος:

«Δεν έχω δεί πολλά παιχνίδια. Αλλα σε αυτά που έχω δεί είναι η ομάδα του Αργους. Είναι μια ομάδα τελευταία στην βαθμολογία, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε από την αρχή το αφεντικό της αναμέτρησης. Πρέπει σε κάθε μάτς να είμαστε σοβαροί».

Για τους στόχους της ομάδας: « Δεν θα κάνουμε μακροπρόθεσμα πλάνα. Στόχος είναι το παιχνίδι του Σαββάτου. Μετά από ένα μήνα που θα γίνουμε ομάδα θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα. Περιμένουμε και την επιστροφή των Μπαλάφα και Καραδολάμη. Ο πρώτος θα είναι μάλλον μαζί μας στο επόμενο παιχνίδι».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook