“Αυτοκτόνησε” ο ΟΦΗ- γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ (89-90) χάνοντας δικό του παιχνίδι!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ με 89-90 αν και 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης είχε το προβάδισμα με 83-83. Ο ΟΦΗ έκανε μεγάλη ανατροπή στην 4η περίοδο που δυστυχώς δεν ήταν αρκετή αφού λάθη των παικτών του έφεραν την ήττα.

Η ομάδα του Ηρακλείου έκανε μια επική ανατροπή στην 4η περίοδο όπου κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος της 53-68 σε 77-73 ωστόσο στα τελευταία δευτερόλεπτα δέχτηκε ένα “έμμεσο” τρίποντο με αποτέλεσμα το παιχνίδι να πάει στην παράταση. Εκεί, ο ΟΦΗ προηγήθηκε 89-83 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα όμως συνεχόμενα λάθη και ένα 3ποντο του Σκλάβου στα 7” έδωσαν τη νίκη στην ΑΕΚ με 89-90.

10λεπτα: 20-26. 33-47, 51-63, 77-77, 89-90

Μόνος ο Λιούις στο πρώτο 10λεπτο
Αφού το παιχνίδι ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση καθώς οι ανθρώποι του ΟΦΗ μάζευαν τα χαρτάκια από το παρκέ, ήρθε και η ώρα του τζάμπολ. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας πολύ μεγάλη συγκέντρωση αλλά και τον Ντάρελ Λιούις σε πολύ καλή μέρα. Ο Αμερικανός γκαρντ σκόραρε στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διατηρεί το προβάδισμα. Με τον Λιούις να σκοράρει, ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 15-12 στην αρχή του παιχνιδιού. Στην συνέχεια ο 36χρονος γκαρντ “σίγησε” και μαζί του όλη η υπόλοιπη ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις μέσα στην ρακέτα με τους Δέσπο, Σκλάβο που έκανε μεγάλο παιχνίδι με την πρώτη περίοδο να λήγει 20-26 υπέρ της ΑΕΚ.

“Πάρτι” της ΑΕΚ
Ο Σκλάβος έκανε ότι ήθελε μέσα στην ρακέτα του ΟΦΗ και η ΑΕΚ κατάφερνε να διευρύνει συνεχώς την υπέρ της διαφορά. Το 20-26 έγινε στο 25′ 31-42 με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ότι θέλουν μέσα στο παρκέ και, δυστυχώς, για τον ΟΦΗ με 3ποντο του Βασιλόπουλου στην εκπνοή το ημίχρονο έληξε 33-47 υπέρ της ΑΕΚ!

Προσπάθησε ο ΟΦΗ αλλά έλειπε το “καθαρό μυαλό”
Στην 3η περίοδο, ο Βαγγέλης Βλάχος πέρασε στο παιχνίδι το Νίκο Ορφανό με την παρουσία του έμπειρου πλέι – μέικερ να βελτιώνει αρκετά περισσότερο την εικόνα του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ έκανε ένα σερί 11-2 και κατάφερε να μετατρέψει το 33-51 στο 44-53. Η εικόνα του ΟΦΗ δεν άλλαξε ούτε μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου και η ΑΕΚ συνέχισε να προηγείται με διψήφιο αριθμό πόντων (51-63).

Μεγάλη ανατροπή και χαμένη ευκαιρία για νίκη

Με ένα τετράποντο (τρίποντο και φάουλ) ο Παναγάκης μείωσε για τον ΟΦΗ στους 6 (66-72) στα δυο λεπτά πριν το τέλος. Λίγο αργότερα ο ΟΦΗ μείωσε στους 4 (68-72), ενά ένα καλάθι από την ΑΕΚ και ένα τρίποντο του Σιζόπουλου  έφεραν τον 0ΦΗ στο -4 (71-74) Με καλή άμυνα κιαι καλάθι ο ΟΦΗ μείωσε σε 73-74 στα 47 δευτερόλεπτα! Στην συνέχεια έγινε αμέσως φάουλ στον Κουρή, ο οποίος αστόχησε και στις δυο βολές!Ο Τουτζιαράκης κερδίζει φάουλ  και με 2/2 δίνει προβάδισμα στον ΟΦΗ 75-74. Ο Σκλάβος αστοχεί στην καθοριστική επίθεση και ο Σιζόπουλος κερδίζει φάουλ στα 10 δευτερόλεπτα! Όλα δείχνουν να έχουν πάρει το δρόμο τους, ο Σιζόπουλος ευστοχεί κάνει το 77-74 και η μπάλα είναι στα χέρια της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ να κάνει φάουλ για να μην δεχθεί τρίποντο.

Ο Τζόλος ευστοχεί, στην πρώτη,  χάνει εσκεμένα την δεύτερη βολή, παίρνει τι επιθετικό ριμπάουντ και ισοφαρίζει σε 77-77 στα 6,9 δευτερα πριν το τέλοςΗ τελευταία επίθεση μένει στον ΟΦΗ. Ο Παναγάκης αστοχεί σε προσπάθεια για δυο πόντους και το παιχνίδι πηγαίνει στην παράταση (77-77).

ΟΦΗ μόνο εσύ μπορείς να χάσεις τέτοιο ματς!

Ο Μπάρδας όμως με κρίσιμο καλάθι έδωσε αέρα νίκης στον ΟΦΗ (87-83), ενώ ο Τσερκιτζόγλου με 2/4 συνολικά βολές σε ισάριθμες προσπαθειες  εκανε το 89-83 στο 1.21 .Η ΑΕΚ με Σκλάβο και Βασιλόπουλο μετά απο ένα σοβαρό λάθος του Σιζόπουλου βρήκε ελπίδες μειώνοντας σε 89-87 στα 33 δεύτερα!Ακολούθησε ένα ακόμη τραγικό λάθος του Λίούις (κλέψιμο απο τον Βασιλόπουλο) και ο Σκλάβος με τρίποντο τιμώρησε τον ΟΦΗ (89-90) στα 7 δεύτερα! Στον υπολοιπόμενο χρόνο ο Παναγάκης έμεινε με την μπάλα στα χέρια και ο ΟΦΗ έχασε ένα δικό του παιχνίδι.

Eπεισόδια και πετροπόλεμος πριν την έναρξη του ματς

Άναψαν τα αίματα λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα έξω από το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο του Ηρακλείου, όταν μερίδα  οπαδών της ΑΕΚ θέλησε να μπει στο γήπεδο, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του ΟΦΗ δεν είχε παραχωρήσει εισιτήρια στην ομάδα της Αθήνας, έπειτα και από σχετική απόφαση της αστυνομιας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 50 άτομα φορώντας διακριτικά της ΑΕΚ επιχείρησαν να πλησιάσουν το χώρο αλλά απωθήθηκαν στο ύψος της Εθνικής οδού από οπαδούς του ΟΦΗ και η κατάσταση προς στιγμήν έγινε εκρηκτική. Δεν έλειψε και ο πετροπόλεμος, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε κάποια παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Δείτε το live του αγώνα

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook