Νέο σόου από τον ΟΦΗ αλλά χωρίς θεατές

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

 Ο ΟΦΗ έχει πάρει μπροστά και δεν σταματάει καθώς μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με τον Ερμή Λαγκαδά συντρίβοντας τους Θεσσαλονικείς με 82-62 μέσα σε ένα… “μισοάδειο” ΒΑΚ.

Δυνατό ξεκίνημα από Λιούις, Τουντζιαράκη, Μπάρδα
Με τον ΟΦΗ να παίρνει πόντους από τα 3/5 της βασικής του πεντάδας, η ομάδα πήρε το προβάδισμα από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Οι Λιούις και Μπάρδας με σκόραραν στα πρώτα λεπτά και η ομάδα προηγήθηκε με 9-4 στο 3’ και στην συνέχεια με δύο βολές του Τουντζιαράκη ο ΟΦΗ πήγε στο +7 (11-4). Ο 24χρονος σέντερ του ΟΦΗ πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα και ο ΟΦΗ κατάφερε να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα στην συνέχεια με 15-8 στο 6’. Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν με 5 πόντους του Ηλιάδη που μείωσαν στο 8’ σε 22-19 για να «κλείσει» η πρώτη περίοδος 25-21 υπέρ του ΟΦΗ.

«Πήρε μπροστά» ο Ηλιάδης
Στην 2η περίοδο, ο Σάββας Ηλιάδης ξεκίνησε να σκοράρει και κατά συνέπεια ο Ερμής Λαγκαδά στηρίχτηκε στις πλάτες του 1ου σκόρερ της κατηγορίας. Με καλάθια του έμπειρου γκαρντ, η ομάδα της Θεσσαλονικής παρέμεινε κοντά στο σκορ που πήγαινε πόντο – πόντο. Μάλιστα στο 36’ ο Ερμής Λαγκαδά πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 32-33 όμως στην συνέχεια ο ΟΦΗ με την είσοδο του Νίκου Ορφανού βελτίωσε την άμυνα του με τον έμπειρο πλέι – μέικερ να δίνει «φρεσκάδα» στο παιχνίδι του ΟΦΗ. Τελικά με ένα 3ποντο του Μπάρδα και 2 βολές του Κέκελη σε «νεκρό» χρόνο, το ημίχρονο έκλεισε 40-38 υπέρ του ΟΦΗ.

Μπήκαν οι βάσεις για τη νίκη
Στην 3η περίοδο, ο ΟΦΗ βελτίωσε ακόμα περισσότερο την άμυνα του, «έκλεισε» τον Ηλιάδη και με σωστές επιλογές στην επίθεση, άρχιζε να «χτίζει» σιγά – σιγά μια υπέρ του διαφορά. Με 3ποντο του Κατιάκου, η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους 8 πόντους στο 24’ και στην συνέχεια με 4 πόντους του Λιούις προηγήθηκε με 9 πόντους (57-48) για να τελειώσει η περίοδος 57-50 υπέρ του ΟΦΗ.

Θέαμα και σούπερ μπάσκετ από τον ΟΦΗ
Οι πραγματικές δυνατότητες του ΟΦΗ φάνηκαν στην 4η περίοδο με τον ΟΦΗ να έχει πάρει μπροστά και η διαφορά να μεγαλώνει συνεχώς. Ο Αλέξης Μπάρδας πήρε μπροστά και μετά τους Λιούις, Τουντζιαράκη ήταν «φωτιά» στην επίθεση και με 10 πόντους στην 4η περίοδο, οδηγούσε τον ΟΦΗ σε μια άνετη και επιβλητική εμφάνιση. Το 57-52 του 33’ έγινε 76-56 με ένα σερί 19-4 με τον κόσμο που βρέθηκε, έστω και αυτός ο λίγος να χειροκροτεί και να επιδοκιμάζει τους παίκτες του ΟΦΗ. Το τελικό 82-62 βρήκε τον ΟΦΗ να πετυχαίνει την 3η νίκη του στο πρωτάθλημα και να στέλνει μηνύματα εν όψει της συνέχειας.

Πρώτοι σκόρερ για τον ΟΦΗ ήταν οι Μπάρδας και Τουντζιαράκης με 22 πόντους και τους ακολούθησε με 18 ο Λιούις.

10λεπτα: 25-21, 40-38, 57-50, 82-62

Δείτε το live του αγώνα

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook