Το Gentikoule αναλύει την απόφαση να μετακομίσει από το ΒΑΚ στα Δύο Αοράκια και εξηγεί τους άξονες που θα ανεβάσουν επίπεδο το τμήμα μπάσκετ.
Το μπάσκετ του ΟΦΗ πέραν του ότι έχει βάλει, αγωνιστικά, ψηλά τον πήχη στοχεύοντας στην άνοδο και την επανάκαμψη του τμήματος, κοιτάζει μπροστά και πίσω από την πρώτη ομάδα.
Ο βασικός άξονας της μετακομίσης του ΟΦΗ από το παλατάκι στο στολίδι της Κρήτης είναι ότι φέτος, για πρώτη φορά η ανδρική ομάδα και τα τμήματα υποδομής θα είναι ένα. Πλέον, η ακαδημία του ΟΦΗ είναι η μεγαλύτερη της Κρήτης με 410 παιδιά και μια εκ των μεγαλύτερων της Ν. Ελλάδας. Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι τα γήπεδα της Εφόδου είναι μικρά για να χωρέσουν τόσο μεγάλο αριθμό αθλητών και κατά συνέπεια με την μετακόμιση της ομάδας στα Δύο Αοράκια, απελευθερώνονται στο ΒΑΚ αρκετές ώρες που θα καλυφθούν εκ των έσω και συγκεκριμένα από τα τμήματα υποδομής.
Συν τοις άλλοις ανεβαίνει και το επίπεδο των τμημάτων υποδομής αφού τα παιδιά των ακαδημιών θα προπονούνται σε ένα κλειστό γήπεδο εν αντιθέσει με άλλες ομάδες του Ηρακλείου που θα συνεχίσουν να στεγάζονται στα ανοικτά. Παράλληλα, μπαίνει στην μέση και το οικονομικό κομμάτι αφού έτσι θα υπάρχουν μεγάλα έσοδα στο τμήμα μπάσκετ και η ζυγαριά γέρνει υπέρ του κόστους εξόδων για τα Δύο Αοράκια.
Παράλληλα, με την μετακόμιση του ΟΦΗ στα Δύο Αοράκια, η ομάδα ανεβαίνει level και το όνομα της μεγαλώνει αφού πλέον θα αγωνίζεται σε ένα γήπεδο που το γνωρίζει όλη η Ελλάδα και δημιουργείται ένα άκρως δελεαστικό περιβάλλον για τους αθλητές.