Βουρτζούμης: “Ξέρουμε όλοι οτι ο ΟΦΗ έχει μία «καυτή» έδρα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

O… αειθαλής γκαρντ της Σαντορίνης, μίλησε στον Αthletic Radio 104,2, για το ματς της Κυριακής με τον ΟΦΗ στο ΒΑΚ, το κίνητρό του να συνεχίζει το μπάσκετ στα 47 του χρόνια ενώ αναφέρθηκε και στην αγαπημένη του συνήθεια να κόβει το… διχτάκι έπειτα από τη λήξη κάθε νικηφόρου Ευρωπαϊκού Τελικού.

Μία σημαντική προσωπικότητα του Ελληνικού μπάσκετ, που αρνείται να σκοτώσει τον παίκτη μέσα του και συνεχίζει να παίζει μπάσκετ στα 47 του, ο πολύπειρος και… πολυτροπαιούχος, Βαγγέλης Βουρτζούμης,  έρχεται στο Ηράκλειο την Κυριακή με την ομάδα του την Σαντορίνη για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο ΒΑΚ για τον 2ο όμιλο της Γ εθνικής.

Ο… μπαρουτοκπανισμένος διεθνής γκαρντ, που είναι ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που έχει κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά τρόπαια με τρεις διαφορετικές Ελληνικές ομάδες, μίλησε για το ματς της Κυριακής με τον ΟΦΗ στο ΒΑΚ, το κίνητρό του να συνεχίζει το μπάσκετ στα 47 του χρόνια ενώ αναφέρθηκε και στην αγαπημένη του συνήθεια να κόβει το… διχτάκι έπειτα από τη λήξη κάθε νικηφόρου Ευρωπαϊκού

Αναλυτικά όσα είπε o Βαγγέλης Βουρτζούμης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για το ματς της Κυριακής με τον ΟΦΗ στο ΒΑΚ

«Είναι δύσκολο και ξεχωριστό ματς για μας. Είχαμε και την αποχώρηση του προπονητή μας, κ. Σφήκα. Οι δύο ομάδες έχουν καλές φιλικές σχέσεις όπως και εκπροσωπούν δύο υπέροχα Ελληνικά νησιά. Ξέρουμε όλοι οτι ο ΟΦΗ έχει μία «καυτή» έδρα αλλά ακόμα δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα για την ομάδα αφού περιμένω να δω σε dvd κάποια φετινά ματς.  Έχω ξαναέρθει βέβαια στο Ηράκλειο τότε που είχε ομάδα στην Α1. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά και θέλουμε να ανέβουμε και άλλο στην βαθμολογία γιατί έχουμε μείνει πίσω».

Για το κίνητρό του να παίζει μπάσκετ στα 47 του χρόνια

«Έχω καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας και δεν δίστασα, αν και είχα αποσυρθεί από την ενεργό δράση καμιά δεκαρία χρόνια, να επιστρέψω στα παρκέ και να βοηθήσω με όλες μου τις δυναμεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αγαπάω το μπάσκετ και θέλω να βοηθήσω τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό. Στην περίπτωσή μου να ξέρετε οτι ισχύει αυτό που λένε: «Πίσω από κάθε επιτυχημένο άνθρωπο βρίσκεται μία πετυχημένη γυναίκα». Ευτυχώς και τα δύο μου αγόρια, ο ένας 17 και άλλος 15 χρόνων, ασχολούνται με το μπάσκετ. Θέλω να τα καθοδηγώ και όλοι όσοι αγαπάνε το μπάσκετ χωράνε σε αυτό».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Γ εθνικής (2ος όμιλος)

«Είναι δυνατό πρωτάθλημα αν και τα φώτα δεν πέφτουν πάνω του. Είναι πάντως ένα πρωτάθλημα που οι μπασκετικοί το παρακολουθούν. Είναι μία από τις πιο δύσκολες κατηγορίες. Γίνονται εκπλήξεις και όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους».

Για το γεγονός οτι είναι ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που έχει κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά τρόπαια με τρεις διαφορετικές Ελληνικές ομάδες

«Και τα τρία Κύπελλα ήταν ξεχωριστά για μένα. Και ο Τελικός του Κυπελλούχων το 1993 με τον Άρη στο Τορίνο απέναντι στην Εφές Πίλσεν, με τα μεγαθήρια του Ελλληνικού μπάσκετ όταν και ανδρώθηκα μπασκετικά, και το 1996 με τον Παναθηναϊκό στο Παρίσι, αξέχαστη στιγμή, αφού ήταν το πρώτο Πρωταθλητριών αλλά και το 2001 με το Μαρούσι το Κύπελλο Σαπόρτα στη Βαρσοβία. Είμαι γεμάτος και ικανοποιημένος από την καριέρα μου. Θα μπορούσα να πω οτι το μόνο που με στενοχωρεί είναι οτι λόγω τραυματισμού δεν έπαιξα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 με την Εθνική αν και με είχε επιλέξει ο αείμνηστος Μάκης Δενδρινός. Κατά τα άλλα είμαι τυχερός και ευλογημένος».

Για το επίπεδο της Α1 τώρα, την Εθνική ομάδα και τον Γιάννη Αντετοκούμπο

«Το επίπεδο του Ελληνικού μπάσκετ είναι υψηλό. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι σε άλλη… διάσταση, ενώ ΑΕΚ, Αρης και ΠΑΟΚ συμπληρώνουν μία δυνατή πεντάδα. Απο κει και πέρα όλες οι ομάδες είναι ικανές να κερδίσουν τις άλλες και βράζουν στο ίδιο… ζουμί. Οι ομάδες μας πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη. Φέτος το σύστημα είναι εξαντλητικό και όποιος έχει βάθος και τους λιγότερους τραυματισμούς θα παέι στο FINAL 4. Η Εθνική με ηγέτη τον Αντετοκούμπο θα πάει καλά. Οτι και να πω γι΄αυτο το παιδί είναι περιττό. Θα κάνει λαμπερά πράγματα ακόμα στην καριέρα του. Είναι πρωταγωνιστής στο ΝΒΑ και μπράβο του. Άξιος».

Για το μήνυμα που στέλνει στα νέα παιδιά που παίζουν μπάσκετ

«Το μόνο που έχω να τους πω και συμβουλεύσω είναι δουλειά, δουλειά και δουλειά. Έτσι θα ξεχωρίσουν. Το ταλέντο αν δεν δουλέψεις θα πάει χαμένο. Μόνο με σκληρή δουλειά πετυχαίνεις και κάνεις την διαφορά. Μετά χρειάζεται υπομονή και επιμονή».

Για την αγαπημένη του συνήθεια να κόβει το… διχτάκι έπειτα από τη λήξη κάθε νικηφόρου Ευρωπαϊκού Τελικού

«Ξέρεις κάτι φίλε; Τα έχω όλα τα διχτάκια κρατήσει ως… ιερά κειμήλια. Αλλά θα σου αποκαλύψω οτι αν χρειαστεί για κάποιο σημαντικό σκοπό, έναν Μαραθώνιο Αγάπης ή για κάποιον που έχει πρόβλημα υγείας θα τα προσφέρω για να μαζευτούν χρήματα. Θα τα διαθέσω για φιλανθρωπικό σκοπό. Πάντως ένα θέλω να μάθετε όλοι: «To ψαλίδι δεν το είχα στο… σορτσάκι μου αλλά το είχαν έτοιμο οι άνθρωποι της εκάστοτε ομάδας μου και μου το έδιναν αμέσως».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook