Κόκκινος: «Ο χρόνος κυλάει υπέρ μας»

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο προπονητής του μπασκετικού ΟΦΗ, Γιάννης Κόκκινος, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για τον στόχο της ομάδας ενώ έκανε κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το παρών στο ΒΑΚ την Κυριακή (16.00) στο δύσκολο ματς με τον Εσπερο Λαμίας για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ εθνικής (2ος όμιλος).

Ο ΟΦΗ κάνει φέτος το… RESTART του στο μπάσκετ, αφού μετά την περυσινή αποχή φέτος ξεκινάει από τα… χαμηλά ( Γ εθνικής) με στόχο όταν βρει τα πατήματά του να επιστρέψει σε υψηλότερο επίπεδο.

Φετινός στόχος του ήταν και είναι η παραμονή στην κατηγορία όπως τόνισε ο προπονητής του, Γιάννης Κόκκινος, που μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, κάνοντας κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το παρών στο ΒΑΚ την Κυριακή (16.00) στο δύσκολο ματς με τον Εσπερο Λαμίας για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ εθνικής (2ος όμιλος).

Αναλυτικά όσα είπε o Γιάννης Κόκκινος στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την επιβλητκή νίκη του ΟΦΗ επί του Προμηθέα (58-87)

«Παίξαμε κόντρα σε μία ομάδα που φαίνεται και από τα αποτελέσματά της δεν είναι δυνατή. Δεν είναι όμως και αμελητέα ποσότητα και ειδικά στην έδρα της θέλει προσοχή. Κάθε ματς θέλει σοβαρότητα. Είναι μία νεανική ομάδα. Ευτυχώς εμείς ήμασταν πειθαρχημένοι και σοβαροί και στα 40′. Δεν ξεφύγαμε από το πλάνο μας. Πήραμε μία εύκολη, όπως δείχνει και η διαφορά, νίκη που μας ανεβάζει και ψυχολογικά και βαθμολογικά. Θέλαμε μία νίκη ψυχολογίας μετά τις σερί ήττες αν και είχαμε καλή απόδοση στα ματς που χάσαμε και κρίθηκαν στιις λεπτομέρειες».

Για τον φετινό ΟΦΗ και τον στόχο του

«Είμαστε μία εντελώς καινούργια ομάδα. Θέλουμε νίκες για να τονωθεί η ψυχολογία μας. Δουλεύουμε πολύ και σωστά. Ο χρόνος κυλάει υπέρ μας. Είμαστε σε κάθε ματς βελτιωμένοι. Μπορούσαμε να είχαμε και τέσσερις νίκες. Έχουμε νεαρούς παίκτες αλλά και έμπειρους. Στόχος μας ήταν και είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Δεν χρειάζεται να έχουμε προσδοκίες και αποπροσανατολισμός. Η ομάδα «χτίστηκε» για να σωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα και μετά οτι προκύψει. Έτσι θα φύγει το άγχος. Είναι λάθος να υπερεκτιμούμε τις δυνατότητές μας. Φυσικά κοντράρουμε όλες τις ομάδες και είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά μην ξεχνάμε οτι η ομάδα φέτος ξεκίνησε από το μηδέν. ‘Εχουμε καλή ομάδα και αν είχαμε ένα ακόμα ψηλό θα ήμασταν πλήρεις».

Για το ματς της Κυριακής με τον Εσπερό Λαμίας στο ΒΑΚ

«Είναι μία αήττητη ομάδα. Έχει καλό υλικό με έμπειρους και νέους παίκτες. Ο Σοφογιάννης και όχι μόνο, θέλουν πολλή προσοχή. Έχουμε εικόνα από τον αντίπαλο και προετοιμαζόμαστε για το ματς γνωρίζοντας τις δυσκολίες του. Εμείς είχαμε τάσεις… αυτοχειρίας κόντρα στον Κάδμο και ελπίζω να μην συμβεί το ίδιο. Μας πείραξε όλους ο τρόπος που χάσαμε τα τελευταία δύο ματς, πριν το ματς με τον Προμηθέα. Πρέπει να έχουμε ισορροπία σε τρίποντα και δίποντα».

Για τον κόσμο του ΟΦΗ

«Το ΒΑΚ γεμίζει και είναι η έδρα που θέλουμε. Ο κόσμος μας δίνει χαρά και ώθηση. Θέλουμε να είναι δίπλα μας και σε κόσμια πλαίσια. Τους χρειαζόμαστε. Μακάρι να τους προσφέρουμε νίκες, σκορ και θέαμα. Κάνω κάλεσμα στους χιλιάδες φιλάθλους μας να έρχονται στο ΒΑΚ και να το γεμίζουν ασφυκτικά. Οι παίκτες μπορεί να εμφανίζονται αγχωμένοι από το γεμάτο ΒΑΚ αλλά σιγά σιγά συνηθίζουν. Η ομάδα αυτή αξίζει. Η φανέλα του ΟΦΗ είναι βαριά».

Για την επιστροφή του ΟΦΗ στην δράση φέτος

«Είναι μία δύσκολη επιστροφή. Ο ΟΦΗ το έχει ξανά περάσει και φέτος αντί για τα τοπικά είπαμε να ξεκινήσουμε από την Γ εθνική. Έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι που είναι η ομάδα. Πρέπει να ξέρουμε μέχρι που φτάνει το… χέρι μας και να ξεχάσουμε τις εποχές των υψηλών μπάτζετ. Ο ΟΦΗ έχει καλό ρόστερ και ανθρώπους που καθημερινά τρέχουν για το καλό της ομάδας. Μοχθούν και μπράβο τους. Είναι Ομιλήτες και αγαπάνε την ομάδα».

Για τις Ακαδημίες της ομάδας

«Είναι στόχος μας ο ΟΦΗ να στηρίζεται σε δικά του παιδιά. Είμαι και Διευθυντής της Ακδημίας της ομάδας και για μένα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Ο ΟΦΗ πλήρωσε το γεγονός οτι δεν στηρίχθηκε στους παίκτες από τα «σπλάχνα» του. Έχουμε προωθήσει παιδιά στην πρώτη ομάδα και θα έρθουν και άλλα. Έχουμε κάνει ένα προγραμματισμό που ελπίζουμε να αποδώσει καρπούς».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook