Ο Δημήτρης Κατιάκος στο Gentikoule

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ ενισχύθηκε σημαντικά την μεταγραφική περίοδο εντάσσοντας στο ρόστερ του παίκτες που έχουν “δυνατά” ονόματα τουλάχιστον σε κατηγορίες μικρότερες από την Α1. Ένας από αυτούς, ο Δημήτρης Κατιάκος, ένας “πύργος” 206 εκατοστών ο οποίος πριν λίγους μήνες έφτασε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με την εθνική ενόπλων στην στρατιωτική ολυμπιάδα, μίλησε στο Gentikoule για τους λόγος που ήρθε στον ΟΦΗ, τους στόχους και τις φιλοδοξίες του στη νέα του ομάδα και πολλά άλλα…

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Gentikoule

Δημήτρη ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να πεις το “ναι” στον ΟΦΗ…

Ο μάνατζερ μου, μου μίλησε για το ενδιαφέρον του ΟΦΗ, με πήρε τηλέφωνο και ο κ. Βλάχος με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και μου είπε τι ζητάει και τι σκέφτεται για τη νέα χρονιά. Γνώριζα κάποια πράγματα και για την ομάδα και δεν ήταν εύκολο για εμένα να πω το “ναι”.

Τι έχεις ξεχωρίσει αυτές τις δύο εβδομάδες που βρίσκεσαι στην ομάδα…

Αυτό που έχω ξεχωρίσει και μου αρέσει πολύ που υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι συνέχεια δίπλα μας και αναφέρομαι στον Μάνο (σ.σ Ξημέρης). Είναι σημαντικό να ξέρεις πως αν χρειαστείς κάτι θα έχεις έναν άνθρωπο να σε βοηθήσει. Σημαντικό είναι πως έχουμε δικό μας γήπεδο. Θέλω να πιστεύω πως φέτος θα έχουμε και τον κόσμο δίπλα μας και να έρθει να μας βοηθήσει. Πήγαμε και είδαμε με την ομάδα το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και μας έκανε πολύ θετική εντύπωση η ατμόσφαιρα του γηπέδου. Νομίζω πως αν έχουμε και στο μπάσκετ κόσμο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε κάποια πράγματα, από αυτά που έχεις δει μέχρι στιγμής ποια είναι τα θετικά στοιχεία της ομάδας και ποια σε αυτά που χρειάζεται βελτίωση;

Aυτό που χρειαζόμαστε είναι να κάνουμε κάποια φιλικά για να γινόμαστε καλύτερα. Θεωρώ πως μπορούν να μας βοηθήσουν και τα παιχνίδια κυπέλλου σε αυτό. Σε αυτό που υπερτερούμε είναι το ότι έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ. Μπορεί να βγει ένας παίκτης και να αντικατασταθεί επάξια από έναν άλλο. Αυτό είναι και ένα στοιχείο που δουλεύεται από τον προπονητή, να κρατάμε δηλαδή το παιχνίδι σε ένα ψηλό ρυθμό σε άμυνα και επίθεση.

Την περσινή σαιζόν ο ΟΦΗ είχε την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος όμως είχε παράλληλα και μία από τις χειρότερες άμυνες. Φέτος με τις αλλαγές που έχουν γίνει θα δούμε βελτίωση στην περσινή “αχίλλειος πτέρνα” της ομάδας;

Eπιθετικά πιστεύω πως η ομάδα θα είναι το ίδιο πλήρης. Αυτό που πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε φέτος είναι να έχουμε μια δυνατή άμυνα. Σου είπα και πριν πως θεωρώ πως έχουμε ένα πλήρες ρόστερ. Πιστεύω πως μπορεί να μπαίνει ένας παίκτης, να παίζει δυνατά για 6-7 λεπτά και στην συνέχεια να αντικαθίσταται από κάποιον που μπορεί να κάνει το ίδιο.

O προπονητής σου και ο πρόεδρος, στην παρουσίαση την ομάδας συμφώνησαν πως πρώτος στόχος της ομάδας είναι η γρήγορη παραμονή και εφόσον προκύψει κάτι άλλο στην πορεία θα το κυνηγήσουν. Κάποιοι συμπαίκτες σου όμως, όπως ο Λιούις και ο Τουντζιαράκης μίλησαν για άνοδο. Εσύ πως τα βλέπεις τα πράγματα;

Είμαι της άποψης να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Θεωρώ πως έχουμε ένα πλεονέκτημα από τις άλλες ομάδες. Το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, θα έχει ολύ δρόμο ακόμα και κατά την διάρκεια του  θα μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα στην συνέχεια.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί στόχοι του Δημήτρη Κατιάκου;

Είναι λίγο κλισέ αυτό που θα πω όμως η αλήθεια είναι πως μέσα από τους στόχους της ομάδας εκπληρώνεις και τους δικούς σου. Είμαι εδώ για να βοηθήσω και να διακριθώ μέσα από την ομάδα.

Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο του ΟΦΗ…

‘Εχω παίξει αντίπαλος με τον ΟΦΗ σε γεμάτο γήπεδο και ξέρω τη δύναμη του. Γνωρίζω πως ο κόσμος του ΟΦΗ όταν έρχεται στο γήπεδο βοηθάει πολύ την ομάδα. Περιμένουμε φέτος την βοήθεια του.

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το μπάσκετ και ποιος παίκτης αποτέλεσε το πρότυπο σου;

H αλήθεια είναι πως ασχολήθηκα τυχαία με το μπάσκετ. Ήμουν 9 χρονών και έπαιζα ποδόσφαιρο όταν ήρθε κάποιος και μου είπε να ασχοληθώ με το μπάσκετ επειδή ξεχώριζα κάπως λόγω ύψους από τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου. Πρότυπο δεν είχα κάποιο παίκτη αλλά όταν ήμουν πιο μικρός που άρεζε ο Ντικούδης και θαυμάζω και σαν παίκτη τον Διαμαντίδη γιατί έχει μεγάλη εξέλιξη και έχει καταφέρει πολλά πράγματα στην καριέρα του.

Τέλος θα ήθελα να σε ρωτήσω για την Εθνική. Αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα, μέχρι που την βλέπεις να φτάνει;

Eίναι μια ομάδα που δεν έχει τα μεγάλα ονόματα όπως τα προηγούμενα χρόνια. Δεν εξαρτάται από την απόδοση 1-2 παικτών αλλά από όλη την ομάδα. Το είδαμε αυτό και με τα Σκόπια. Δεν έχουμε μια ομάδα φαβορί αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν μπορώ να πω μέχρι που θα φτάσει αλλά πιστεύω πως αν παραμείνει όπως είναι σε 2-3 χρόνια θα βρίσκεται και πάλι στην “ελίτ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook