Από την λάμψη στην παρακμή

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μια προσπάθεια 8 χρόνων έφτασε στο τέρμα. Από τα όνειρα της ανόδου στον ντροπιαστικό, ηθελημένο υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο πόλεμος εκ των έσω, οι παραιτήσεις και ο αγώνας για την επιβίωση. Το Gentikoule έχει το ρεπορτάζ.

Όλο αυτό το τρίμηνο αποδείχθηκε ένας άνισος αγώνας των ανθρώπων του ΟΦΗ ενάντια στον χρόνο, τις κλειστές πόρτες αλλά και τον εσωτερικό πόλεμο. Γιατί υπήρξε και αυτός από παράγοντες του ΟΦΗ που ήθελαν την διάλυση του τμήματος.

Ένα τμήμα που μπορεί να μην έχει γνωρίσει την δόξα του ποδοσφαίρου όμως τα τελευταία 8 χρόνια έδωσε μεγάλη χαρά στον κόσμο του ΟΦΗ. Από την κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος τον Μάιο του 2007 όταν κέρδιζε τον Κύδωνα στο κλειστό του ΒΑΚ μέχρι και τα όνειρα για άνοδο στην Α1. Μόνο που τελικά αποδείχθηκαν όνειρα αφού τα εμπόδια ήταν πολύ μεγαλύτερα από ότι θεωρούσαν στον ΟΦΗ…

Στις αρχές Ιουνίου έγιναν οι πρώτες επαφές με τον Μιχάλη Λελεδάκη που έδειξε ένα “χλιαρό” ενδιαφέρον για την ανάληψη του τμήματος μπάσκετ. Όσα έγιναν στην 2η Γενική Συνέλευση αλλά και το γεγονός πως ο Λελεδάκης έκανε πίσω έφερε ξανά το τμήμα να αιωρείται. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν αρκετές κρούσεις από τους ανθρώπους του ΟΦΗ, τον ίδιο τον Δανδάλη αλλά και τους ανθρώπους που έτρεχαν το τμήμα, παραγοντικά, όλο αυτόν τον καιρό. Δηλαδή τους Καμπάκα, Χωραΐτη και Σφακιανάκη.

Όσες πόρτες και αν χτύπησαν στον ΟΦΗ τις βρήκαν όλες κλειστές. Σε κάποιους “έφταιγε ο Δανδάλης”, σε άλλους η έλλειψη εσόδων και σε… τρίτους που εξέφρασαν την άποψη τους ότι το μπάσκετ έπρεπε να διαλυθεί επειδή αφενός ο Ερασιτέχνης δεν μπορούσε να ρίχνει λεφτά σε “ένα τμήμα που δεν παράγει τίποτα” – όπως λέγεται δεξιά και αριστερά.

Κάπως έτσι ήρθε η παραίτηση του Τάκη Χωραΐτη από το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, ενός ανθρώπου που έδωσε αρκετά μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ. Ο Χωραΐτης βλέποντας τον εσωτερικό πόλεμο που δεχόταν το τμήμα μπάσκετ αλλά και ο ίδιος ο Δανδάλης αποφάσισε να παραιτηθεί – ως μια πρώτη μορφή αντίδρασης. Μόνο που δεν συγκινήθηκε κανένας…

Το χειρότερο ωστόσο ήταν ότι ο Δανδάλης αλλά και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που έτρεχαν το κομμάτι “μπάσκετ”, δέχτηκαν πόλεμο από μέλη του Ερασιτέχνη ΟΦΗ. Δεχόντουσαν πόλεμο επειδή προσπαθούσαν να βρουν λύση και – έστω η ομάδα να μπορέσει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2. Ο πόλεμος ήταν σκληρός αφού επικρατούν από διάφορους οι απόψεις… περασμένων δεκαετίων ότι ο ΟΦΗ πρέπει να στραφεί σε άλλα… δεδομένα. Αρκετά μέλη, λοιπόν, του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη διαχώρισαν την θέση τους από τα υπόλοιπα σε ότι έχει να κάνει με το τμήμα μπάσκετ. Εμφανίστηκαν κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος και μάλιστα ούτε καν συγκινήθηκαν από το γεγονός ότι ο ΟΦΗ οδεύει ολοταχώς προς το τοπικό πρωτάθλημα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook