Αλλάζει μορφή η Α2 – μπαίνουν και τα πλέι – οφ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sdna, η ΕΟΚ εξετάζει να εφαρμοστεί το σύστημα των πλέι – οφ στο πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

Έτσι, οι άνθρωποι της ομοσπονδίας εξέτασαν και πάλι το… ελαφρώς απαρχαιωμένο σύστημα και επέλεξαν να κάνουν μερικές αλλαγές, ώστε να το κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η πρόθεση της ΕΟΚ είναι να ανεβαίνει απευθείας στην Α1 μόνο εκείνος που τερματίζει πρώτος στην regular season του πρωταθλήματος. Επομένως, για την δεύτερη θέση και το «χρυσό» εισιτήριο για τα «σαλόνια» όπως όλα δείχνουν θα γίνονται πλέι οφ.

Η επικρατούσα άποψη αυτή τη στιγμή είναι να παίζει ο 2ος με τον 5ο και ο 3ος με τον 4ο και στη συνέχεια οι νικητές μεταξύ τους. Κάθε σειρά θα κρίνεται στις τρεις νίκες και ως… φόντο θα υπάρχει η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία. Αγώνας μεταξύ των ηττημένων δεν θα γίνεται.

Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των παιχνιδιών των ομάδων θα αυξηθεί και η σεζόν θα μεγαλώσει για τους συλλόγους που θα τερματίσουν στις θέσεις 2-5. Οι πολλές καλές ομάδες της Α2 μαζί με τους καλούς παίκτες που αγωνίζονται στην κατηγορία σε συνδυασμό με το νέο «πρότζεκτ» της ΕΟΚ, αναμένεται να ανεβάσουν το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ρπωτάθλημα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook