Βαγενάς: “Πάντα στην καρδιά μου ο ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένας από τους καλύτερους παίκτες και εξαιρετικούς χαρακτήρες που φόρεσαν την φανέλα του ΟΦΗ, ο Βασίλης Βαγενάς μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και δεν έκρυψε την αγάπη του για τον σύλλογο και το Ηράκλειο.

Ο έμπειρος φόργουορντ επέστρεψε το Σάββατο ως αντίπαλος του ΟΦΗ και δεν έκρυψε την συγκίνηση του για την υπόδοχη που του επιφύλαξε η ομάδα τονίζοντας ότι “το να επιστρέφω στο Ηράκλειο μου φέρει θετικά συναισθήματα και είναι χαρά μου. Τώρα να επιστρέφω σαν αντίπαλος δεν είναι χαρά μου. Τον ΟΦΗ τον αγαπώ, έχω περάσει πολλά με την φανέλα του και το ξέρει όλος ο κόσμος. Στεναχωριέμαι για τον ΟΦΗ γιατί έχει πολλές προοπτικές, Βλέπουμε και στο ποδοσφαιρο πως δεν πάνε καλά τα πράγματα. Εύχομαι τα επόμενα χρόνια να αλλάξουν”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Βαγενάς στον Athletic Radio 104,2

Για τον χαρακτήρα που δείχνουν οι αθλητές του ΟΦΗ και τι κάνει την διάφορα στον φετινό ΟΦΗ: “Είναι ένας μικρός άθλος για τα παιδιά. Το μπάτζετ το δικό μας με αυτό του ΟΦΗ είναι δυσανάλογο. Βέβαια το μπάτζετ δεν παίζει μπάσκετ. Ο ΟΦΗ ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και κέρδισε απολύτως δίκαια. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει προβλήματα διαρκώς και παίζει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όταν λέω προβλήματα εννοώ τα οικονομικά. Είναι περίεργο για ένα σύλλογο με το μέγεθος του ΟΦΗ να μην μπορεί να πλαισιωθεί από παράγοντες που να βγάλουν την χρονιά και γιατί όχι να βρεθεί και στην Α1”.

Για το τι σημαίνει ο ΟΦΗ για εκείνον: “Πέρα από την επαγγελματική συνεργασία για εμένα ο ΟΦΗ είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι στην καριέρα μου και ίσως το μεγαλύτερο κεφάλαιο. Είναι η δεύτερη φορά που επιστρέφω και ίσως και πιο δύσκολη γιατί μέχρι τον Δεκέμβρη έκανα προπονήσεις με την ομάδα. Δεν μπορώ να εξηγήσω τα συναισθήματα μου. Αισθάνομαι πως ένα μέρος μου είναι ακόμα στην ομάδα. Βέβαια είμαι επαγγελματίες και έπρεπε να μπω να παίξω όπως και έκανα. Αυτά τα συναισθήματα είναι πριν τον αγώνα. Όταν μπαίνεις και αγωνίζεσαι τα ξεχνάς”.

Τι είναι αυτό που έφταιξε και ενώ ξεκίνησε καλά ο ΟΦΗ δεν είχε ανάλογη παρουσία: “Τα ρόστερ δεν κάνουν τις ομάδες, Πρέπει να υπάρχει χημεία. Ο ΟΦΗ στάθηκε άτυχος φέτος αυτό όμως δεν πρέπει να πτοήσει τους παράγοντες. Είναι μάθημα και για τους παίκτες και για τους παράγοντες. Πολλοί δοκιμάστηκαν με πίεση. Είναι βαριά η φανέλα του ΟΦΗ που πιθανόν να μην είχαν παίξει σε τέτοια ομάδα. Ίσως και όταν κατάλαβε το βέρος της φανέλας να έδωσαν και το κάτι παραπάνω. Είναι κρίμα που παίξαμε και χωρίς κόσμο το Σάββατο. Ήθελα να δω ένα γεμάτο ΒΑΚ”.

Για τους υψηλούς στόχους που βάζει ο ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια και τους λόγους που δεν τους υλοποιεί: “Δεν θέλω να μπω σε αυτή την διαδικασία. Δεν είναι ένας λόγος συγκεκριμένος. Κάθε χρόνο είναι μια διαφορετική ομάδα και αυτός είναι ένας λόγος. Κάθε χρόνος έρχονται 10 παίκτες. Θα πρέπει η ομάδα να κρατήσει ένα κορμό και να χτίσει πάνω σε αυτόν. Να έχει και Κρητικούς παίκτες και σιγά-σιγά να βγει κάτι καλό. Σε αυτό το πρωτάθλημα όσο καλούς παίκτες και να έχεις άν όλοι είναι καινούργιοι δεν μπορείς. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα πρόγραμμα και πάνω σε αυτό να χτίσεις και να τους πλαισιώσεις κατάλληλα”.

Για το τι είναι αυτό που κρατάει από το Ηράκλειο: “Η αγάπη και ο σεβασμός του κόσμου και της διοίκησης. Κάθε φορά που σκέφτομαι τον ΟΦΗ με συγκινεί. Ουσιαστικά ο ΟΦΗ, πέρυσι με έκανε να συνεχίσω το μπάσκετ. Γίνανε πολλά για να πάρω την απόσπαση, Αν δεν ερχόμουν θα έκοβα το μπάσκετ. Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους ταυτίζομαι με τον ΟΦΗ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook