Super League: Οι αριθμοί της πρεμιέρας

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Asteras Aktor επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και έγινε η πρώτη ομάδα της Περιφέρειας που οδήγησε σε ήττα τους Πράσινους σε εντός έδρας πρεμιέρα πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός είχε αντιμετωπίσει 18 φορές ομάδα από την περιφέρεια εντός έδρας για την πρεμιέρα και είχε 16 νίκες και δύο ισοπαλίες.

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του Astera Aktor στην έδρα του Παναθηναϊκού στην ιστορία των 18 αναμετρήσεων τους, αφού είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη και στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 του Πανσερραϊκού στην Τούμπα και είναι η δεύτερη φορά που η αναμέτρηση ολοκληρώνεται με αυτό το σκορ. Η προηγούμενη ήταν στις 29 Αυγούστου 2010, όταν πάλι ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-2 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Τις 100 συμμετοχές στην Stoiximan Super League συμπλήρωσε ο Βασίλης Μάντζης. Είχε κάνει το ντεμπούτο του στις 31 Αυγούστου 2019 στην αναμέτρηση Βόλος – Άρης 1-0 και συνολικά αγωνίστηκε σε 22 αναμετρήσεις με το Βόλο. Έχει ακόμη 50 ματς με τον Ιωνικό και 28 με τον Astera Aktor.

Ο Ροντινέι σημείωσε το πρώτο γκολ της χρονιάς στη Super League και είναι η πρώτη φορά μετά το 2001 που αυτό γίνεται από ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2001 ο Ανδρέας Νινιάδης είχε ανοίξει το σκορ στο Ολυμπιακός – Ηρακλής 3-0. Τα τρία από τα πέντε τελευταία χρόνια το πρώτο γκολ είχε έρθει από ποδοσφαιριστή της Λαμίας με τον Ρόμανιτς να το κάνει το 2019-20 και το 2020-21 και τον Καρλίτος την περσινή περίοδο.

Ο Σταύρος Πήλιος σημείωσε το πρώτο του γκολ στη Stoiximan Super League στην 42η παρουσία του στη διοργάνωση. Είχε 30 αγώνες με τον ΠΑΣ Γιάννινα και 11 ακόμη πέρσι με την ΑΕΚ και δεν είχε καταφέρει να σημειώσει τέρμα.

ΠΗΓΗ: slgr.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook