Ο Βαγγέλης Παλυβός έφυγε από την Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία και κατάφερε να δημιουργήσει μια οικογένεια που μόνο καλό προσφέρει στην ομογένεια και όχι μόνο.
18 μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του, Βασιλικής Παλυβού, ο Βαγγέλης Παλυβός έφυγε για το τελευταίο ταξίδι. Η γιαγιά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Μιχάλη Μπούση Βασιλική Παλυβού πέθανε στις 22 Οκτωβρίου 2017 σε ηλικία 83 χρόνων και το τελευταίο αντίο έγινε στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρία της Νεστάνης του νομού Αρκαδίας. Εκεί όπου θα ταφεί και ο Βαγγέλης Παλυβός.
Η σορός του θα έρθει από το Σικάγο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δείγμα του δεσίματος της οικογένειας του με την χώρα που τους μεγάλωσε και τους έθρεψε. Με τον θάνατο του Βαγγέλη Παλυβού, κλείνει και ο κύκλος ενός ζευγαριού που ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό της Αρκαδίας φτάνοντας μέχρι την Αμερική και το Σικάγο δημιουργώντας μια αυτοκρατορία αλλά κυρίως δημιούργησε μια οικογένεια που ήταν πάντα στο πλευρό της ομογένειας αλλά κυρίως στέκεται δίπλα στο πλευρό των Ελλήνων που βρίσκονται στην άλλη άκρη της γης και χρειάζονται μια βοήθεια.
Ο Βαγγέλης Παλυβός γνωρίστηκε με την Βασιλική Παλυβού στο Άργος και στα 18 τους παντρεύτηκαν κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες ως απόρροια και δείγμα της μεταεμφυλιακής Ελλάδας. Στην συνέχεια έκαναν τέσσερα παιδιά και μετανάστευσαν για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Σικάγο δίχως μάλιστα να γνωρίζουν την γλώσσα.
Εκεί δούλεψαν το ίδιο σκληρά. Νύκτα και μέρα. Δεν υπήρχε δουλειά που να μην την έκαναν. Μέχρι και hot dogs πουλούσε η κυρά-Βασιλική, με ένα καροτσάκι, στους δρόμους της μεγαλούπολης. Πετραδάκι-πετραδάκι έχτισαν τη ζωή τους. Μεγάλωσαν και σπούδασαν τα παιδιά τους. Απόκτησαν το σπίτι τους. Και στην Ελλάδα. Και όπως η ίδια έλεγε: «…ο Θεός μου τά δωσε όλα. Με δοκίμασε στη φτώχεια. Υγεία απόκτησα, τα παιδιά μου τα σπούδασα, σπίτια καλά έχουμε. Λεφτά δεν έχουμε πολλά, αλλά καλά περνάμε. Το κύριο είναι τα παιδιά».
Το 1972 το ζεύγος Παλυβού επέστρεψε στην πατρίδα. Κάποια από τα παιδιά, μεγάλα πια και παντρεμένα όλα σήμερα, παρέμειναν στην Αμερική. Συνέχισαν να δημιουργούν. Ο Βαγγέλης Παλυβός ασχολήθηκε με αγοραπωλησίες ακινήτων. Έφτιαξαν το σπίτι τους στο χωριό και στη Βουλιαγμένη. Έφτιαξαν και ένα εκκλησάκι, της αγίας Άννας και του αγίου Στυλιανού. Η ίδια, πενήντα χρονών έμαθε να οδηγεί. Και να διαβάζει –συλλαβιστά- έμαθε. Και να συνεννοείται στα αγγλικά, επίσης. «Είμαστε πάντα μία αγαπημένη οικογένεια», συνήθιζε να λέει.
Ήλθε, όμως, μετά η αρρώστια. Η κυρά Βασιλική διαγνώστηκε με λευχαιμία. Στην Αθήνα οι γιατροί της έδιναν ένα μήνα ζωής. Στην Αμερική οι γιατροί της έδωσαν δύο μήνες ζωής. Τους διέψευσε όλους! «Η Παναγία, έλεγε, έκανε το θαύμα της. Από τα Χριστούγεννα του 2005 είμαι καλά». Έζησε μέχρι τον Οκτώβρη του 2017…
Τα παιδιά της, Ο Λούης, η Ελένη, ο Πέτρος και ο Γιώργος, ήταν όλα παρόντα στην κηδεία της μητέρας. Μαζί τους και τα 13 –από τα 17- εγγόνια της!
Η εκκλησία, επιβλητική χτισμένη με τη συνδρομή Νεστανιωτών (Τσιπιανίτες) του Σικάγο, γεμάτη κόσμο, φίλους, συγχωριανούς. Όλοι αγαπούσαν την Κυρά -Βασιλική γιατί και όλους τους βοηθούσε. «Πάντα μου άρεσε να φιλοξενώ, να περιποιούμαι τους φίλους, τους συγγενείς τους πατριώτες μας. Να δίνω φαγητό σε όποιον πεινάει», έγραφε.
Τα βιογραφικά στοιχεία, αποσπάσματα λόγων, στίχοι, είναι από το βιβλίο της Βασιλικής Παλυβού «Από τη Νεστάνη Αρκαδίας …στο ΣΙΚΑΓΟ» (Επιμέλεια βιβλίου Καίτη Θεοδωρίδου-Εκδότης Σαράντης Παπαχριστόπουλος –Έκδοση: ΣΙΓΜΑΑΛΦΑΜΙ- Επικοινωνίες ΑΕ)