Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα υπέπεσε στην γκάφα της χρονιάς χαρακτηρίζοντας τον ΟΦΗ πιο έμπειρο από τον ΠΑΟ ωστόσο επί της ουσίας η ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες «κομμένες» διαθέτει και καλύτερο και πληρέστερο ρόστερ.
Ο φετινός ΟΦΗ μπορεί να δικαιούνται για τα «εξαγώγιμα» προϊόντα που βγάζει προς τα έξω αλλά παράλληλα αξίζει να αναφέρουμε ότι σε σχέση με τους υπόλοιπους «κομμένους» είναι εκείνος που έχει το πάνω χέρι για διάκριση στο φετινό πρωτάθλημα.
Συνολικά, ο ΟΦΗ έκανε 14 μεταγραφές εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν είχαν (ή έχουν) αγωνιστεί ποτέ ξανά στην Σούπερ Λιγκ. Χαρακτηριστικά οι: Γουναρίδης, Αγριμάκης, Κουρδάκης, Βαλεριάνος (1 συμ. + 4 λεπτά), Ροβύθης, Καπουράνης, Χατζηκοσμάς, Βιτώρος, Μπανούσης, Περογαμβράκης. Συνολικά δηλαδή 10 πρωτοεμφανιζόμενοι ποδοσφαιριστές. Προσθέστε σε αυτούς και τον Ζαχαράκη που ήταν 3 χρόνια στον ΟΦΗ αλλά δεν είχε αγωνιστεί ποτέ ξανά στην Σούπερ Λιγκ και θα δείτε ότι στο ρόστερ βρίσκεται μια ολόκληρη 11αδα ποδοσφαιριστών που έβλεπαν τα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ μόνο από την τηλεόραση τους.
Σε σχέση, λοιπόν, με τον Παναθηναϊκό των Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλου, Καρνέζη κ.α. είναι πιο άπειρη και νέα ομάδα και αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν μπορεί να αμφιβάλει κανένας.
Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες «κομμένες» ομάδες; Σε αυτό το γκρουπ των έξι ομάδων είναι δεδομένο πως ο ΟΦΗ υπερέχει και υπερτερεί έναντι των υπολοίπων. Για αυτόν τον λόγο και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές εκφράζουν στις δηλώσεις τους την πίστη τους ότι ο ΟΦΗ θα μπορούσε να είχε συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς έπειτα από 8 αγωνιστικές.
Έναντι των υπολοίπων 5 ομάδων, ο ΟΦΗ είναι δεδομένο πως απέκτησε πιο έμπειρους παίκτες. Στο Ηράκλειο ήρθαν οι Ιωαννίδης, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος, Σαρ (έστω και αν δεν έχει αγωνιστεί ακόμα) ενώ παρέμειναν στο ρόστερ του ΟΦΗ οι Βερόν, Μπούρμπος, Σίσιτς, Σόουζα, Μονιάκης, Χαριτωνίδης, Ζορμπάς δημιουργώντας ένα «κράμα» έμπειρων και νεαρών αλλά υποσχόμενων ποδοσφαιριστών.
Την ίδια ώρα, στις υπόλοιπες ομάδες έλειψαν ανάλογες κινήσεις.
Η Κέρκυρα δεν πήρε ούτε έναν ποδοσφαιριστή που να αγωνιζόταν στην Σούπερ Λιγκ της προηγούμενης περιόδου (!) όμως παρ’ όλα αυτά έχει έναν βαθμό λιγότερο από τον ΟΦΗ.
Ο Πανιώνιος με τα «πιτσιρίκια» βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας όμως και πάλι το ρόστερ του δεν συγκρίνεται με αυτό του ΟΦΗ που είναι σαφώς καλύτερο από αυτό των Νεοσμυρνιωτών. Η μόνη ομάδα που φάνηκε να ενισχύεται με έμπειρους παίκτες είναι ο ΠΑΣ που απέκτησε Τσουκαλά, Ίλιτς ενώ παρέμειναν Φεγκρούς, Πάντος, Πατσατζόγλου, Ντάσιος.
Στην Θεσσαλονίκη, ο Άρης πήρε τον Πουλίδο (πρώην του Αστέρα Τρίπολης), βρήκε το «λαχείο» Αγκάνθο ενώ παρέμειναν οι Βελλίδης, Παπαστεριανός, Παπαζαχαρίας και Καπετάνος.
Συνολικά, η αίσθηση που αποτυπώνεται είναι ότι σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, ο ΟΦΗ κατάφερε, μέσα από αντιξοότητες και μεγάλες δυσκολίες, να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ρόστερ που προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά για το φετινό, υποβαθμισμένο, πρωτάθλημα.