7 ολόκληρα χρόνια έριξε τον μ.ο. ηλικίας του ο ΟΦΗ μέσα σε 2 χρόνια ενώ με τα τωρινά δεδομένα επέστρεψε στην δεκαετία του ’90 και την εποχή Γκέραρντ.
Πολλοί λένε – και δεν έχουν άδικο – ότι ο ΟΦΗ μην παίρνοντας αδειοδότηση μπορεί και να σώθηκε από οικονομικής πλευράς. Το φετινό καλοκαίρι η ομάδα απέκτησε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και είναι χαρακτηριστικό τα γεγονός ότι πέραν των Σίσιτς, Σόουζα και Βερόν όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι κάτω από τα 30.
Με τις προσθήκες που έγιναν στο ρόστερ, ο ΟΦΗ έχει φέτος έναν από τους χαμηλότερους μ.ο. ηλικίας και σίγουρα από τα πιο χαμηλά στην Σούπερ Λιγκ. Κόντρα στην Ξάνθη, ο ΟΦΗ είχε μέσο όρο ηλικίας 24, 5 ενώ συνολικά φέτος το ρόστερ του δεν ξεπερνάει τα 24 χρόνια έχοντας 23.8.
Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια και ο μ.ο. ηλικίας είχε φτάσει το 2010 να είναι στα 30, 8 που ήταν από τους μεγαλύτερους σε Σούπερ Λιγκ και Β’ Εθνική! Πέρυσι, μειώθηκε κατά 2 χρόνια φτάνοντας στα 28, 2 όμως και πάλι ήταν από τους μεγαλύτερους στην Σούπερ Λιγκ.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο φετινός μ.ο. ηλικίας (23,8) έχει πολύ μεγάλη ομοιότητα με αυτόν της δεκαετίας του ’90 όπου μέσω Γκέραρντ η παραγωγή ταλέντων γινόταν επί μονίμου βάσεως. Χαρακτηριστικός είναι ο μ.ο. ηλικίας της σαιζόν 1995 – 96 όπου ο ΟΦΗ είχε τον χαμηλότερο της τότε Α’ Εθνικής που έφτανε τα 24 χρόνια. Σε εκείνη την ομάδα ήταν παίκτες που αργότερα έγιναν αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως οι Μαχλάς, Πουρσανίδης, Φραντζέσκος, Κωνσταντινίδης, Κιάσσος.
Μένει να δούμε αν η φετινή επένδυση που έγινε στο ρόστερ θα αποφέρει καρπούς και ο ΟΦΗ θα δημιουργήσει μια ομάδα μέλλοντος.