Αδάμος: «Υποχρεωτική η στροφή στα τμήματα υποδομής»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για το νέο του πόστο μίλησε στον Athletic Radio 104,2 ο Παύλος Αδάμος που πλέον υπηρετεί τον ΟΦΗ από την θέση του διευθυντή των τμημάτων υποδομής.

Ο παλαίμαχος άσος της ομάδας αναφερόμενος στα νέα του καθήκοντα τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τις ακαδημίες και προέκυψε μετά από μια εκτενή κουβέντα που έκανα με τον πρόεδρο του ΟΦΗ. Μου έδωσε να καταλάβω, του έδωσα να καταλάβει ότι πρέπει να ρίξουμε το βάρος στα τμήματα υποδομής. Μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει αυτό το πόστο και με χαρά μου αποδέχτηκα την πρόταση».

Αναλυτικά όσα είπε ο Παύλος Αδάμος στον Athletic Radio 104,2

Για τα νέα του καθήκοντα: «Δεν είμαι υπέρ των μεγάλων λόγων και αυτό που θέλω να πω είναι ότι μέσα από την καλή δουλειά που γίνεται προσδοκούμε να προωθήσουμε στην μεγάλη ομάδα τους παίκτες που ξεχωρίζουν. Αυτήν την περίοδο είμαστε στην φάση της ενημέρωσης για το τι πρέπει να γίνει ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση στα τμήματα υποδομής. Το ευχάριστο είναι ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ασχολείται καθημερινά με τις ακαδημίες, ασχολείται συνεχώς και ενδιαφέρεται. Ρωτάει καθημερινά, δίνει ο ίδιος το παρόν στα τμήματα υποδομής και αυτό είναι καλό γιατί επιτέλους δίνεται βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι».

Για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν: «Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Θα ήταν λίγο ουτοπικό να λέμε τώρα τι θα γίνει με παιδιά 13 και 14 χρονών. Βήμα – βήμα προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες δουλειάς για τα παιδιά και στο τέλος της χρονιάς θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για τους καρπούς της δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής».

Για το ότι δεν «βγήκαν» παίκτες τα προηγούμενα χρόνια: «Προφανώς δεν είχε δοθεί η ανάλογη προσοχή στις ακαδημίες για να προκύψουν αποτελέσματα. Και βέβαια δεν εννοώ ότι δεν γινόταν καλή δουλειά αλλά το αντίθετο. Αλλά μέσα από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ΠΑΕ, δεν μπορούσε να δοθεί η ανάλογη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής. Όταν υπάρχουν τόσα προβλήματα που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν, αυτά είναι θέματα που κακώς δεν τους δόθηκε τόσο βάρος. Η ΠΑΕ δεν μπορεί να κριθεί τα προηγούμενα χρόνια γιατί είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που δεν μπορούσε να δώσει το βάρος στις ακαδημίες».

Για το πρόβλημα των γηπέδων: «Θέλουμε να ανεβάσουμε τα αγωνιστικά τμήματα στο ΒΑΚ όμως θέλει δουλειά και οργάνωση αυτό το ζήτημα. Σίγουρα, παίζει μεγάλο ρόλο αυτό το γεγονός και πιστεύω πως εφόσον λυθεί θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα».

Για την πορεία του ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ: «Σίγουρα θα είναι μια πολύ δύσκολη σαιζόν όμως θα πω αυτό που είπα και πέρυσι. Οι άνθρωποι που έχουν μείνει στον ΟΦΗ, από τους παίκτες μέχρι τους υπαλλήλους – αν ήταν άλλοι στις θέσεις τους δεν θα μπορούσαν να πετύχουν αυτό που πέτυχαν. Και φέτος δείχνουμε την ίδια μαχητικότητα, το ίδιο πλάνο και πιστεύω πως η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook