Σπυριδάκης: «Η συνεργασία με τον ΟΦΗ ήταν μία επιβεβλημένη και στοχευμένη κίνηση»

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο πρόεδρος του Μινωταύρου μίλησε για την συνεργασία του ΟΦΗ σε επίπεδο ακαδημιών

Ο πρόεδρος του Μινώταυρου Γιάννης Σπυριδάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Mirrorsports Live και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συνεργασία της ομάδας των Μουρνιών με τον ΟΦΗ, σε επίπεδο ακαδημιών.

Όσα είπε για τον ΟΦΗ:

«Η συνεργασία με τον ΟΦΗ ήταν μία επιβεβλημένη και στοχευμένη κίνηση που είχε δουλευτεί πάρα πολύ καιρό πριν. Πατώντας στον τοπικισμό και σε κάποια κακά προηγούμενα μεταξύ Χανίων και Ηρακλείου, σε κάποιους ακούστηκε λάθος κίνηση. Η μόδα της εποχής είναι να έρχονται στην ακαδημία μας κάποιες ΠΑΕ, όπως έχει έρθει ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος, ο Άρης.

Έτσι έπρεπε να μπει στο κάδρο της μεγαλύτερης ακαδημίας της πόλης μας, του Μινωταύρου και μία ΠΑΕ που θα δημιουργήσει μία κατεύθυνση και έναν στόχο, για να απορροφήσουμε κι εμείς μία τεχνογνωσία και να μπούμε σε μία διαδικασία ανάδειξης ποδοσφαιριστών. Αυτό δουλεύτηκε πριν παρουσιαστεί και πριν γίνει γνωστό τόσο από εμένα όσο και από τον κύριο Πουρσανίδη. Η ΠΑΕ ΟΦΗ έψαξε και κατέληξε στο ότι ο κατάλληλος συνεργάτης στο μικρό σχήμα ακαδημιών το οποίο έχει, είμαστε εμείς. Ο ΟΦΗ δεν δίνει το brand και την φανέλα του σε πολλές ομάδες. Έχει τρεις ακαδημίες εκτός Ηρακλείου, μία στα Χανιά, μία στο Ρέθυμνο και μία στην Αθήνα, οι οποίες έχουν απευθείας επικοινωνία με την ΠΑΕ και την Elite ακαδημία. Είμαι χαρούμενος που σε μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε να στείλουμε δύο παιδιά να ενταχθούν στην ακαδημία του ΟΦΗ με το φουλ πακέτο παροχών. Το φουλ πακέτο περιλαμβάνει σπίτι, διατροφή, οδοιπορικά και σχολείο.

Αυτό δίνει ο ΟΦΗ, το κάνει για να δώσει τα εφόδια για έναν παίκτη να κάνει το πρώτο βήμα προς τον επαγγελματισμό. Βασικό να στείλεις στα παιδιά τα κατάλληλα μάτια να τα δουν. Είναι σημαντικό ότι κάποια παιδιά μπήκαν σε λίστες παρακολούθησης και από τον ΟΦΗ και από άλλες ΠΑΕ. Ο Μινώταυρος είναι ένα πολύ μεγάλο σωματείο σε επίπεδο τοπικού και θεωρώ ότι είναι μία αμοιβαία επωφελής συνεργασία. Είμαστε ανοικτοί και διαθέσιμοι να δώσουμε και στην ΠΑΕ Χανιά, που δώσαμε στην Κ19 πρόσφατα παίκτες. Δουλεύοντας προτάσσοντας το καλό των παιδιών».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook