Ο νεαρός Ελληνοαυστραλός ποδοσφαιριστής της Κ19 του ΟΦΗ τόνισε σε συνέντευξή του στην Αυστραλία ότι είναι όνειρό του να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα.
Για το όνειρο του επαγγελματικού συμβολαίου με τον ΟΦΗ μίλησε ο Ελληνοαυστραλός παίκτης της Κ19 του ΟΦΗ, Νίκος Σταυρόπουλος. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα greekherald.com.au της Αυστραλίας μιλώντας για την ζωή του, τον ΟΦΗ και το ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά το δήμοσίευμα:
Νίκος Σταυρόπουλος: Ο νεαρός ποδοσφαιριστής από το Earlwood ταράζει τα νερά στον ΟΦΗ Κρήτης
Ο Νίκος Σταυρόπουλος – ένας νεαρός Έλληνας από το Σίδνεϊ, και συγκεκριμένα από το ελληνοκρατούμενο προάστιο Earlwood – αναχωρεί τις επόμενες μέρες για την Ελλάδα, έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του και να επιδείξει το αθλητικό του ταλέντο στη μητέρα πατρίδα του, αφιερώνοντας το πάθος του στη θεά όλων.
Πες μας λίγα λόγια για σένα Νίκο.
Είμαι 18 ετών. Πήγαινα στο ιδιωτικό σχολείο Christian Brothers στο Lewisham. Τελείωσα το 10ο έτος το 2022 γιατί μετά πήγα στην Ιταλία με την ποδοσφαιρική μου ομάδα, την Apia Leichhardt, για τους αγώνες «Via Reggio». Μετά από αυτό, μέσω ενός πρακτορείου με το όνομα «Target Sport», πήγα στην Ελλάδα για κάποιους δοκιμαστικούς αγώνες στο ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών) για να με δω και να δοκιμάσω τις ποδοσφαιρικές μου ικανότητες. Είχα στείλει στον προπονητή ένα βίντεο με το να παίζω ποδόσφαιρο με την Apia Leichhardt. Είχα επιτυχία και ο μάνατζερ μου πρότεινε διετές συμβόλαιο με την εταιρεία. Η μητέρα μου, η Ιωάννα, είχε έρθει μαζί μου για τις δοκιμασίες. Μερικές φορές η μητέρα μου και ο πατέρας μου ο Χρήστος έρχονταν να με στηρίξουν στις προσπάθειές μου. Ήμουν πολύ χαρούμενος!
Τώρα, όσον αφορά τους γονείς μου, η μητέρα μου γεννήθηκε στη Νότια Αφρική με μητέρα Νοτιοαφρικανή (γιαγιά από τη μητέρα μου) και Έλληνα πατέρα από την Καβάλα της Μακεδονίας (ο παππούς από τη μητέρα μου). Ο πατέρας μου γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, αλλά ο πατέρας του (ο παππούς μου) είναι από το χωριό Άμπελο κοντά στην Ακράτα της Πελοποννήσου και η μητέρα του (η γιαγιά από τον πατέρα μου) είναι από τη Σητεία της Κρήτης. Λοιπόν, είμαι ένα μείγμα από όλα: Μακεδονικά, Πελοποννησιακά, Κρητικά, Νοτιοαφρικανά, Αυστραλιανά και, φυσικά, πολύ ελληνικά! Έχω έναν αδερφό τον Δημήτρη 16 χρονών και μια αδερφή τη Σοφία 13 χρονών.
Νίκο, πότε ξεκίνησε η αγάπη σου για το ποδόσφαιρο;
Άρχισα να αγαπώ το ποδόσφαιρο όταν ήμουν 6 χρονών. Τότε, έπαιζα για την ομάδα Earlwood Wanderers. Από τότε, μου άρεσε το ποδόσφαιρο γιατί μου άρεσε να γίνομαι καλύτερος και να νιώθω καλά όταν βελτιώνομαι σε αυτό το άθλημα. Πάντα προσπαθούσα να είμαι ο καλύτερος που μπορούσα από μικρός. Άρχισα να το παίρνω στα σοβαρά και όταν ήμουν 9 χρονών, οι γονείς μου με πήγαν στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού του Σίδνεϊ για δοκιμές. Μπήκα σε αυτή την ομάδα από 9 έως 13 ετών και είχα την ευκαιρία να πάω στην Ευρώπη τρεις φορές για αγώνες.
Υπάρχει κάποιος άλλος στην οικογένειά σας που να είναι ποδοσφαιριστής;
Όχι, όχι, δεν υπάρχει κανένας άλλος στην οικογένειά μου ή έστω κάποιος συγγενής που να ασχολείται με το ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο. Είμαι μόνο εγώ, και με την αγάπη μου για την μπάλα, προσπαθώ να χτίσω μια καριέρα στο ποδόσφαιρο.
Πώς συνέβη που η ομάδα κάτω των 19 ετών του ΟΦΗ Κρήτης σε επέλεξε για να ενταχθείς;
Όπως ανέφερα, το πρακτορείο με επέλεξε τον περασμένο Αύγουστο για την ομάδα U19 του ΟΦΗ Κρήτης μετά τα δοκιμαστικά και τότε ήμουν μόλις 17 ετών. Ένιωσα μεγάλη υπερηφάνεια γιατί η σκληρή δουλειά μου είχε θετικό αποτέλεσμα. Κάλεσα τον πατέρα μου πίσω στην Αυστραλία και τους συγγενείς μου για να μοιραστώ τα καλά νέα γιατί η μητέρα μου ήταν μαζί μου εκείνη τη στιγμή για να ακούσει τα υπέροχα νέα!
Πώς σε υποδέχτηκαν οι συμπαίκτες σου στον ΟΦΗ;
Στην αρχή, δεν ήταν τόσο ρόδινα γιατί είχα μετακομίσει στην Κρήτη, ήμουν μόνος, μόλις 17 χρονών και η μητέρα μου έπρεπε να επιστρέψει στην Αυστραλία. Βασικά, δεν είχα την οικογένειά μου μαζί μου. Και τα Eλληνικά μου δεν ήταν τόσο καλά όσο τώρα, καθώς προσπαθώ για το καλύτερο. Αργότερα, όμως, δέθηκα με τους συμπαίκτες μου, αν και, όπως καταλαβαίνετε, έπρεπε να αποδειχθώ ως άξιος παίκτης. Αλλά ο προπονητής μου με φρόντισε σε ό,τι χρειαζόμουν γιατί ήξερε, και όλοι ήξεραν, ότι ήμουν μόνος. Ήταν όλοι τους φανταστικοί. Ήμουν κεντρικός επιθετικός με το νούμερο «9» και από τότε έχω παραμείνει σε αυτή τη θέση. Πρέπει να σας πω ότι τρεις φορές με επέλεξαν στην καλύτερη ενδεκάδα Κ19 σε όλη την Ελλάδα και τότε ήμουν μόλις 17 ετών! Ήταν μεγάλη υπόθεση για μένα!
Ο Νίκος Σταυρόπουλος αγωνίζεται πλέον στον ΟΦΗ Κρήτης κάτω των 19 ετών.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό Νίκο. Μπράβο! Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον όσον αφορά την ποδοσφαιρική σου καριέρα;
Τα όνειρά μου είναι να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, να μπω στην πρώτη ομάδα του ΟΦΗ και φυσικά να ζήσω από το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το όνειρό μου, αλλά και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα ή την Αυστραλία σε μεγάλους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Τώρα, πες μας… ποια ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου υποστηρίζεις;
Εννοείται ότι υποστηρίζω τον ΟΦΗ γιατί η γιαγιά μου είναι από την Κρήτη, από τη Σητεία! Και θέλω και πρέπει να στηρίξω τις ρίζες μου, μιας και είμαι και κρητικής καταγωγής.
Και ποια ομάδα ποδοσφαίρου της Αυστραλίας υποστηρίζεις Νίκο;
Στην Αυστραλία, υποστηρίζω την ομάδα της Western Sydney Wanderers, η οποία με προσκάλεσε να παίξω μαζί της αν δεν πήγαινα στην Ευρώπη. Θα έπαιζα σε αυτή την ομάδα, αλλά με κέρδισαν η πατρίδα μου, η Ελλάδα μας και ο ΟΦΗ.
Ποιον ποδοσφαιριστή θαυμάζεις;
Λατρεύω τον Νεϊμάρ γιατί όταν ήμουν νεότερος, οι προπονητές μου ήταν κυρίως από τη Βραζιλία. Είναι απίθανος!
Νίκο, πες μας τι σημαίνει για σένα να είσαι Έλληνοαυστραλός.
Είναι η ταυτότητά μου. Το να έχω την ελληνική ταυτότητα και τον ελληνικό πολιτισμό μέσα μου, γεννημένος εδώ στην Αυστραλία, είναι ό,τι καλύτερο. Όλοι οι Έλληνες εδώ είναι μαζί και η ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό που είμαι.
Ο Νίκος Σταυρόπουλος είναι περήφανος που είναι Έλληνοαυστραλός.
Ποια πράγματα εκφράζουν την ελληνικότητά σου; Τι σημαίνει η Ελλάδα για εσάς;
Η ελληνική μουσική, το ελληνικό φαγητό και ο ελληνικός χορός με ταυτίζουν απόλυτα. Επίσης, η ελληνική οικογένεια, που είναι πάντα μαζί. Ήμουν πάντα περήφανος Έλληνας γιατί οι γονείς μου με μεγάλωσαν έτσι. Ό,τι κάναμε ήταν ελληνικό, ο τρόπος ζωής μας και το να μιλάμε με τη γιαγιά και τον παππού μου στα Ελληνικά, όλα αυτά ήταν σημαντικά για μένα. Η Ελλάδα, για μένα, έχει μια πολύ πλούσια ιστορία, και έχουμε μεγάλη κουλτούρα και όμορφες παραδόσεις. Η Ελλάδα είναι μοναδική.
Τέλος, Νίκο, ποιο είναι το μήνυμά σου σε άλλα Ελληνοαυστραλιανά παιδιά για την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό και γενικότερα τον αθλητισμό;
Πρώτα από όλα, θα έλεγα στα παιδιά της ηλικίας μου να αγκαλιάσουν την ελληνική κουλτούρα και να μιλήσουν ελληνικά, να χορέψουν ελληνικούς χορούς και άλλα πράγματα γιατί είμαστε τυχεροί που είμαστε Έλληνες με τέτοια ιστορία. Θα έλεγα αυτό που είπε ο Μέγας Αλέξανδρος: «Τίποτα δεν είναι αδύνατο για αυτόν που προσπαθεί». Κυνηγήστε το όνειρό σας και βάλτε έναν στόχο στη ζωή σας. Μην ακούτε πολύ τους άλλους και σκέφτεστε ότι πρέπει να κάνετε αυτό που σας λένε οι άλλοι. Κάνε αυτό που σου λέει η καρδιά σου!
Νίκο, σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου και όλοι σου ευχόμαστε τις καλύτερες εμπειρίες στη ζωή σου με τον ΟΦΗ τα επόμενα δύο χρόνια.
Ευχαριστώ πολύ, κύριε Καμετόπουλε, και την Greek Herald για αυτή την ευκαιρία που θα θυμάμαι για πάντα. Θα προσπαθήσω στην Ελλάδα να κάνω τους Έλληνες εδώ στην Αυστραλία πολύ περήφανους!