Τιτομιχελάκης: «Ο ΟΦΗ πρέπει να επενδύσει στις υποδομές του»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Λεωνίδας Τιτομιχελάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το που πρέπει να στραφεί ο ΟΦΗ τονίζοντας την αναγκαιότητα για επένδυση στα τμήματα υποδομής.

Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του ΟΦΗ και προπονητής της ομάδας Κ17 στάθηκε στην θέληση και την βούληση που χρειάζεται να έχει η διοίκηση ώστε να προκύψει ένα θεμιτό αποτέλεσμα από την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε o Λεωνίδας Τιτομιχελάκης στον Athletic Radio 104,2

Για τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ: «Κάνουμε πολύ καλή δουλειά χωρίς να έχουμε τα καλύτερα μέσα. Προσπαθούμε στις υποδομές και η αξιοποίηση των ακαδημιών είναι μονόδρομος. Αποδίδουν καρπούς οι κόποι μας και πρέπει να αξιοποιηθούν τα νέα παιδιά ώστε η ομάδα να στηριχθεί στις υποδομές. Το τι θα γίνει είναι θέμα διοίκησης. Προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια και κάνουμε υπομονή. Περιμένουμε να κάνουν το βήμα για την μεγάλη ομάδα κάποιοι ποδοσφαιριστές. Όλες οι ομάδες έχουν επενδύσει στους νέους ενώ εμείς στο παρελθόν δεν κάνουμε. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο στηρίζεται στα νέα παιδιά».

Για την δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα: «Έχουμε 300 παιδιά στις ακαδημίες, τόσο στο «Βαρδινογιάννειο» όσο και στο Καλτσέτο. Στο ΒΑΚ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το χόρτο και δεν μπορούμε να επιβαρύνουμε το κεντρικό γήπεδο. Θέλουμε το ΒΑΚ να αλλάξει το χόρτο ώστε να κάνουμε και εμείς την δουλειά μας σωστά και υπεύθυνα».

Για το αν υπάρχουν παιδιά να κάνουν το παραπάνω βήμα: «Κάποια παιδιά μπορούν να σταθούν στην πρώτη ομάδα. Όχι όμως άμεσα αλλά να ενσωματωθούν σταδιακά». Στην ομάδα Κ20 δεν είχαμε καθόλου επαγγελματίες και δεν πήγαμε καλά. Δεν θέλω να αναφερθώ στο γιατί. Μόνο ο Νύκταρης έπαιξε σε κάποια παιχνίδια όμως στο τέλος της περιόδου σημειώθηκε βελτίωση. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα που αξίζουν να βρίσκονται στην πρώτη ομάδα. Και δεν είναι και σωστό να πω κάτι. Όμως υπάρχουν 5 – 6 παιδιά και οι δύο τερματοφύλακες που είναι ικανοί. Μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα».

Για την συνεργασία με τη νέα διοίκηση: «Πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τη νέα διοίκηση. Μόλις τελειώσει η αδειοδότηση, όλα θα τεθούν σε ένα τραπέζι και θα συζητήσουμε τα πάντα. Υποχρεωτικά θα επενδύσουμε στα τμήματα υποδομής γιατί δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά. Ο ΟΦΗ πάντα στηριζόταν στις υποδομές του και πιστεύω ότι ο σύλλογος μπορεί να κερδίσει πολλά από αυτά τα παιδιά».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook