Μετά τον Δημήτρη Βολωνάκη και ο Λεωνίδας Τιτομιχελάκης μιλάει στο Gentikoule για το φινάλε στο πρωτάθλημα Κ17 δίνοντας το… σύνθημα για την αναγέννηση του ΟΦΗ μέσα από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.
Ο προπονητής της ομάδας Κ17 και τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του ΟΦΗ δεν κρύβει την αισιοδοξία του για το μέλλον του συλλόγου λόγω της δουλειάς που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια και τονίζει πως: “Η ομάδα των Κ17 αποτελεί μια από τις πιο ελπιδοφόρες “φουρνιές” των τμημάτων υποδομής του ΟΦΗ γιατί είναι παιδιά με πολύ ταλέντο και δουλεμένα σε βάθος χρόνου, κυρίως από την έναρξη της ακαδημίας του ΟΦΗ δηλαδή εδώ και επτά χρόνια”.
Όσο για την πορεία του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα υπογραμμίζει ότι “αυτά τα παιδιά έπαιξαν σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με ομάδες υψηλού επιπέδου που διαθέτουν οργανωμένο σκάουτινγκ αλλά και ομάδες που είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν παιδιά από όλη την Ελλάδα. Εμείς μέσα από σκληρή δουλειά εκπαιδεύσαμε αυτά τα παιδιά εδώ και 7 χρόνια και συμμετείχαμε σε αυτό το πρωτάθλημα με τα περισσότερα παιδιά να έχουν γεννηθεί το 1996. Οι λόγοι ήταν, αφενός για να βελτιωθούν και αφετέρου γιατί πολλά από τα παιδιά που γεννήθηκαν το 1995 στελέχωσαν την ομάδα Κ20. Η φετινή χρονιά είχε μεγάλο κέρδος γιατί αν και είχαμε μεγάλη πίεση, παλεύαμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος ενώ μην ξεχνάτε ότι μέχρι πέρυσι έπαιζαν σε αγώνες διάρκειας 50 λεπτών”.
Και για την διόλου τιμητική προτελευταία θέση, προσθέτει: “Στον σχεδιασμό που κάναμε, ο στόχος μας δεν ήταν να τερματίσουμε σε υψηλές θέσεις. Το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει όλους εμάς που ασχολούμαστε με τις υποδομές είναι τα αποτελέσματα. Η ουσία είναι το σωστό ποδόσφαιρο και δομήσαμε την ομάδα έτσι ούτως ώστε τα παιδιά να αγωνιστούν σε αυτό το πρωτάθλημα όντας σε μικρότερη ηλικία προκειμένου να πιεστούν περισσότερο. Σκεφτείτε απλά ότι όταν ο Ολυμπιακός είχε τεχνικό διευθυντή τον Βερμιούλεν, τότε είχε τερματίσει προτελευταίος στο πρωτάθλημα όμως από εκείνη την ομάδα βγήκαν παίκτες όπως ο Φετφατζίδης και ο Ποτουρίδης.
Σχετικά με την επόμενη περίοδο λέει πως “θα βάλουμε στην ομάδα παιδιά ακόμα και του 1998 ενώ το πρωτάθλημα θα ξεκινάει από το 1996. Ήδη φέτος είχαμε αρκετά κέρδη με την κλήση των Χατζάκη, Τουγλή στην εθνική ομάδα και ασφαλώς αυτά τα παιδιά πρέπει να προσεχτούν ιδιαίτερα από τον σύλλογο. Η διοίκηση χαράζει τον δρόμο και θεωρώ ότι επειδή το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα αλλάξει, ο ΟΦΗ θα πρέπει να επενδύσει σε αυτά τα παιδιά στο άμεσο μέλλον αλλά παράλληλα να το κάνει με σχέδιο και οργάνωση βοηθώντας και εμάς στην δουλειά μας επενδύοντας ουσιαστικά στις υποδομές. Σκεφτείτε πως ο ΠΑΟΚ έχει μπάτζετ 700.000 ευρώ στις υποδομές ενώ εμείς έχουμε μόνο τις εισφορές των γονέων όμως δυστυχώς αυτό δεν είναι αρκετό για να επενδύσουμε στο μέλλον”.