Ο νέος τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του ΟΦΗ Θοδωρής Ελευθεριάδης μίλησε στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 και στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη του ανέλυσε την φιλοσοφία του και τους δικούς του στόχους για το μέλλον του club.
O Θοδωρής Ελευθεριάδης εδώ και μερικές εβδομάδες αποτελεί το νέο επικεφαλής των ακαδημιών της ΠΑΕ αναλαμβάνοντας την θέση του τεχνικού διευθυντή και στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 και τον Μανώλη Σαρρή για τα πλάνα του, τους λόγους που τον έκαναν ν’ αποδεχτεί την πρόταση του ΟΦΗ αλλά και το αύριο του συλλόγου που είναι η ανάδειξη δικών του παιδιών.
Αναλυτικά όσα είπε ο Θοδωρής Ελευθεριάδης στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2
Για την έναρξη της συνεργασίας του με τον ΟΦΗ: “Έρχομαι σε ένα μέρος που το γνωρίζω και ποδοσφαιρικά, και έχω πολλούς φίλους. Είναι ένα ακόμα βήμα στην καριέρα μου που αφορά εδώ και πολλά χρόνια τις ακαδημίες. Νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια, όντας σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, πήγα και στην Λάρισα και είδα πως είναι να είσαι σε μία επαρχιακή πόλη με ιστορία. Μπαίνοντας στις συζητήσεις με τον κύριο Πουρσανίδη, τον κύριο Λυσάνδρου, σε μία ομάδα που είναι στην Super League 1, έχει ιδιαίτερη ιστορία και στις υποδομές. Η τωρινή διοίκηση έχει επενδύσει και στις υποδομές, και οι συζητήσεις μου έγιναν και με την οικογένειά μου, γιατί και η σύζυγος και το παιδί θα έρθουν να μείνουν σε αυτό τον τόπο. Είναι χαρά μου να έρθω, και μου αρέσει να δουλεύω με παιδιά, κυρίως όταν υπάρχουν και ποιοτικά κριτήρια. Έχω καταλάβει ότι είναι μία καλή εποχή, με την δημιουργία του νέου γηπέδου στο ΒΑΚ. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια, έχουν έρθει στις ακαδημίες παιδιά από το Ηράκλειο και την Κρήτη. Τα ποιοτικά κριτήρια είναι σοβαρά, θέλουμε τα παιδιά να είναι ευχαριστημένα, και η καθημερινότητα να είναι ευχάριστη, παρότι θα είναι σκληρή λόγω προπόνησης και εκπαίδευσης”.
Για το επάγγελμά του: “Αυτό που κάνω το βλέπω σαν επάγγελμα, και έχει να κάνει με τα ανθρώπινα κριτήρια. Σκοπός μου είναι να το κάνω με τον καλύτερο τρόπο για να νιώθω καλά εγώ, και τα παιδιά. Ναι έγινε μία πολύ καλή δουλειά τα προηγούμενα χρόνια στον ΟΦΗ και θα την συνεχίσω με τον δικό μου τρόπο”.
Για τους νέους παίκτες που θέλει να βγάλει ο ΟΦΗ: “Πλέον είναι άλλες εποχές στο ποδόσφαιρο. Εδώ υπάρχει ιστορία και μία σπουδαία προσωπικότητα (σ.σ. Ευγένιος Γκέραρντ), μέσα στα παιδιά είναι και ο Ηλίας Πουρσανίδης. Πλέον είναι άλλες εποχές, όμως η σημερινή εποχή, η έλευση του κυρίου Μπούση, το σχέδιο που έχουν ο κύριος Λυσάνδρου και ο κύριος Πουρσανίδης μετά τον κύριο Σαμαρά και τον κύριο Κωφίδη, εμένα με εμπνέει. Εάν αυτή η δουλειά μπορέσει να συνδεθεί με τον προπονητή της πρώτης ομάδας, με τον οποίο θα επιδιώξουμε το καλύτερο κλίμα και τον μεγαλύτερο σεβασμό, νομίζω πως σε 2-3 χρόνια θα είμαστε κοντά στην έλευση 2-3 παιδιών, γιατί όχι”.
Για τις πρώτες συναντήσεις του με τον ΟΦΗ: “Ήταν πολύ γεμάτες οι μέρες μου, και όταν ήρθα στο Ηράκλειο. Δεν είχα τον χρόνο να πάω πέρα από το ΒΑΚ, και τις δομές του ΟΦΗ. Αναλύσαμε τη νέα σεζόν, ήταν γεμάτες οι μέρες μου με αναπτυξιακό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει το vibe του BAK. Θα γίνει η βάση μας εκεί για να περάσουμε ωραία εκεί, και τα παιδιά και εγώ”.
Για τους άξονες της συνεργασίας του με τον ΟΦΗ: “Γνωρίζω τον σύνδεσμο προπονητών εδώ πέρα, έχω συμμετάσχει σε δύο σεμινάρια τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είμαι άγνωστος ανάμεσα στους προπονητές όλων των ειδών. Η δική μου φιλοσοφία εστιάζει σε δύο μεγάλες ενότητες ανάπτυξης ταλέντων. Η μία είναι το εξωτερικό περιβάλλον και πως το οργανώνουμε έξω από το γήπεδο. Ποιοι είναι οι τομείς που πρέπει να εστιάσουμε και το άλλο είναι ποιοι είναι οι τομείς μέσα στο γήπεδο. Πως θα προετοιμάσουμε τους αθλητές έξω από το γήπεδο, και μέσα στο γήπεδο. Μου αρέσει η σκληρή δουλειά και η προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα του παγκόσμιου, του ευρωπαϊκού και του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η τεχνολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, οι συμπληρωματικές επιστήμες, η εξατομίκευση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Νομίζω ότι θα εστιάσουμε και σε αυτά, που είναι το γύρω γύρω από το ποδόσφαιρο. Από τους πιο έμπειρους προπονητές, στους προπονητές φυσικής κατάστασης, έχοντας στο κέντρο το ποδόσφαιρο, και ακόμα περισσότερο στο κέντρο το ίδιο το παιδί. Όλα αυτά βοηθούν ένα παιδί να παίξει, ένα μικρό ποσοστό να παίξει στην πρώτη ομάδα, ένα μεγάλο ποσοστό σε υψηλό επίπεδο επίσης και ένα άλλο ποσοστό να συνεχίσει στην κοινωνία, να είναι σωστοί άνθρωποι”.
Για το γεγονός ότι η Κρήτη μπορεί να βγάλει ταλέντα: “Νομίζω η σύνδεση του ΟΦΗ με την Κρήτη είναι το πιο βασικό στοιχείο. Υπάρχει η σύνδεση με παίκτες του νομού. Πρέπει να υπάρχει αυτή η σύνδεση, και με τις ομάδες του νομού και του νησιού. Αν χρειαστεί να φέρουμε και παιδιά εκτός Κρήτης, θα το κάνουμε κι αυτό, γιατί ο ΟΦΗ είναι μία μεγάλη ομάδα. Γιατί να μην το κάνει και ο ΟΦΗ; Σίγουρα το νησί είναι η βάση μας, και μπορούμε να ψάξουμε πίσω από τα βουνά, κοντά στις θάλασσες, γιατί τα Κρητικόπουλα είναι ταλαντούχα”.
Για τις ακαδημίες του ΟΦΗ στο Ρέθυμνο και στην Αθήνα: “Να σας αποκαλύψω ότι θα κάνουμε ένα δοκιμαστικό στην Αθήνα, με την υποστήριξη της ΠΑΕ, ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για εμένα όταν έμαθα για την δημιουργία της ακαδημίας του ΟΦΗ στην Αθήνα. Είναι αξιόλογοι οι συνάδελφοι στην Αθήνα και στο Ρέθυμνο. Θα κοιτάξουμε να το υποστηρίξουμε, στο πλάνο που μου παρέδωσε η ΠΑΕ είναι να υποστηρίξουμε και τις ακαδημίες. Ο ΟΦΗ του κυρίου Μπούση έχει δείξει ότι στηρίζει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή”.