Ο Φαλατάχ “κουβαλάει” στον ΟΦΗ την βαριά κληρονομιά του πατέρα του

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο 19χρονος Σαουδάραβας επιθετικός του ΟΦΗ βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του που είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία της Σαουδικής Αραβίας και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Αλ Ιτιχάντ.

Πριν από μερικές εβδομάδες ο ΟΦΗ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, είχε ανακοινώσει την έλευση δύο 19χρονων Σαουδάραβων επιθετικών που υπέγραψαν συμβόλαιο για δύο χρόνια.

Άγνωστοι στο ευρύ κοινό, ο ένας εκ των δύο λόγω των γκολ του με την Κ19 του ΟΦΗ ο Ράιαν Ιντρίς Φαλατάχ έγινε γνωστός στο κοινό της ομάδας. Ωστόσο το όνομα του 19χρονου επιθετικού δεν είναι καθόλου άγνωστο στην πατρίδα του αφού ο πατέρας του είναι ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας και που παραμένει ακόμα και τώρα πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διάσημης Αλ Ιτιχάντ με 139 γκολ.

Ο Χαμζά Ιντρίς Φαλατάχ είναι ακόμα και τώρα ένας “θρύλος” για το ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας και στην χώρα του λατρεύεται σαν θεός. Με την φανέλα της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, δύο χρόνια μετά.

Ο 19χρονος γιος του βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του κάνοντας ουσιαστικά τώρα τα πρώτα βήματα του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, παρότι στα πλαίσια της συνεργασίας του Υπουργείου Αθλητισμού της πατρίδας του, βρέθηκε και στο Βέλγιο – πριν έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook