Νοικοκυράκης: “Ο ΟΦΗ ’94 ήρθε για να μείνει”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός του ΟΦΗ ’94 Ζαχαρίας Νοικοκυράκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την άνοδο, την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής αλλά και για την πρωτόγνωρη εμπειρία που έζησε ως προπονητής.

Aναλυτικά όσα είπε ο Ζαχαρίας Νοικοκυράκης στον Athletic Radio 104,2

Για την πορεία του ΟΦΗ ’94: “Πρωταρχικός μας στόχος είναι πως τα παιδιά θα παρουσιάσουν βελτίωση και καθημερινά να βελτιώνονται ώστε κάποιοι παίκτες να πάνε στην μεγάλη ομάδα. Αυτός ήταν ο στόχος από το ξεκίνημα της περιόδου. Ήρθε η άνοδος, σίγουρα το καλύτερο θα είναι να μπορέσουν τα παιδιά να γίνουν επαγγελματίες”.

Για την άνοδο: “Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη όμως τα παιδιά βοήθησαν αρκετά με την καθημερινή δουλειά που έκαναν και την συγκέντρωση που είχαν. Αυτό που έχουν καταφέρει, είναι έργο των παιδιών και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια”.

Για το ρεκόρ του ΟΦΗ με 22 νίκες σε 22 παιχνίδια: “Σίγουρα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για τα παιδιά που έχουν βέβαια παραπάνω άγχος ώστε να διατηρήσουν αυτό το ρεκόρ. Ίσως όμως μέσα από το άγχος να έχουν κέρδη γιατί το ποδόσφαιρο έχει πίεση και πρωταθλητισμό”.

Για την δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία του ΟΦΗ: “Στην άρχη της χρονιάς έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από την Διοικούσα Επιτροπή και τα μέλη της έδωσαν τα πάντα ώστε να δημιουργηθεί ένα σωστό περιβάλλον. Βοήθησαν πολύ ώστε να παραμείνουν τα παιδιά αλλά και να έρθουν κάποια άλλα. Η αρχή ήταν η δυσκολότερη και τα υπόλοιπα κύλησαν σιγά – σιγά”.

Για το μέλλον του ΟΦΗ ’94: “Καταρχήν να ευχηθούμε ώστε η μεγάλη ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα γιατί πέραν όλων των άλλων θα είναι ένα κέρδος και για τα παιδιά. Σίγουρα, πολλά παιδιά από τον ΟΦΗ 94 θα βρίσκονται στην Κ19 του συλλόγου όμως αυτό που πρέπει να πω είναι ότι δημιουργήθηκε για να μείνει”.

Για την επόμενη χρονιά: “Υπάρχουν παιδιά που αγωνίζονται στην μικρότερη ομάδα, αυτήν του 2001, και βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που ανέβουν στην Κ19, θα υπάρξει και οι κατάλληλες προσθήκες. Αυτό που ευχόμαστε είναι να βγει ο ΟΦΗ, να δημιουργηθεί η Κ19 και να έχουν κέρδος τα παιδιά”.

Για το ότι δούλεψε με νεαρούς παίκτες: “Δεν είχα δουλέψει ξανά με μικρά παιδιά και να πω ότι είμαι τυχερός που δούλεψα μαζί τους. Όλα είχαν ένα καλό επίπεδο από τους προηγούμενους προπονητές”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook